F0 Sertifikası Yeterlimi?


franticÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 312
franticÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Şubat 2013 17:56
[QUOTE=AngryCichlids]Sertifika konusuna bence de guvenmemek lazım, istediğiniz sertifikanin belgenin ne isterseniz gelin orjinalinden iyisini yaparım size.
Cömert abinin dediği gibi pirlantalarinda sertifikası var, bu işi yapan müşterilerimin sayesinde bir taşın az çok kaliteli olup olmadığını söyleyebilirim size, tropheusta bu kadar iyi değilim mesela. Bu durumda da yanınıza hu işten anlayan bir arkadaşınızı alır, kaliteli balıklarınızı kendiniz seçersiniz.
Asıl olay şu...
Mademki wild denen balığı akvaryum ortamına aldığımızda öldürme riskimiz %95 (yazılanlardan bu değeri bictim) göl kıyısında aynı suda uremesinin ne zararı var. Zaten bu balıkta aynı göl suyunun içerisinde uremiyor mu? Gölden 1 metre dışarı cikincami değeri düşüyor. Bence bu bizim için bir artı arkadaşlar. O zaman göl içerisinde üreyen baliklarinda F0 dan Fx e doğru giden bir seceresi olmali. Doğal ortamında yosunla besleniyor, sizde su değerlerimizi ona göre ayarlayın yosun kaplasin her yeri sadece yosunla beslensin al sana wild :) wild balığın ağız yapısıyla tank üretiminin bir değil eywallah ama gölden direkt akvaryuma atmak büyük risk bence, bu tarz bir üretim üç kağıtçılıktan çok bence bizim yararimiza...
Saygılarımı sunarım abilerime kardeşlerime...[/QUOTE]

Tamer Abi yazdıklarının çoğuna katılmamla beraber anlayamadığım nokta şu bize yarar olan kısmı. Kastettiğin balıkların adaptasyon sürecine yardımcı olmak ise evet bize yardımcı olabilir. Ya da ölüm riskini azaltabiliriz belki. Ancak bu göletlerden, havuzlarda üretilip ithal edilen balıklara sertifika vermesinler o zaman. Çünkü insanlar F0 olarak gelen balıkları direkt olarak gölden çıkıp geliyor zannediyorlar. Belkide ithal edilen balıklar bir zamanlar o havuzlarda yavruydular, oralarda büyüdüler ve bize ulaştılar. Bunun benim için F0 değeri olamaz ki. F0 cı bir insan değilim bunu da söyleleyim de. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YARBAYÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 37
YARBAYÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2013 09:24


Değerli kardeşlerim bu bilgisayarları pek kullanamıyorum gelelim sertifikaya bunlar satıcı fırmanın pirestijli kartviziti.Fo balık kesinlikle gölden başka yerde yok burundi ve bunungibi yerlerde yapılan üretimlerden akvaryumlarımıza gelen saf kan balık türleri var .ülkenin koyduğu kota doğrultusunda belli zamanlarda balık tutma izni var göl devamlı denetim altında öyle allaha emanet bıraksalar gölde canlı bırakmazlar.saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir