FACİA


UGURÇevrim Dışı

Kayıt: 29/04/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 493
UGURÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Kasım 2009 13:11
[QUOTE=nikon_] [QUOTE=alpmax]Dana yüreği, ciğer ve dalak gibi organlar suda çok hızlı çrürür ve bakteri oluşturur. Bence bozulma olmuş ve kokuşma (bakteri çoğalması) oksijeni bitirmiş. [/QUOTE]

Alpaslan Bey'in de belirttiği gibi, bu tür protein yoğunluklu yemler yüksek su ısısı ile birlikte hızla bakteri üretmeye başlarlar. Çok hızlı üreyen bakteriler sudaki oksijeni süratle tüketerek, havasız kalan tankta balıkların oksijensizlikten ölmelerine yol açmış. Balıkların bu kadar ani ölmelerinin ve kalanların hızlı soluk almalarının nedeni budur.

Bu tür üzücü olaylarla karşılaşmamak için, bu tür yemleri siz evdeyken kullanmanız ve yatmadan önce de kalanı dip çekimi ile tanktan uzaklaştırmanız, balıkların sağlıklarının tehlikeye girmemeleri için çok önemli.

Dilerim bir daha böyle bir şeyle karşılaşmazsınız.  
 

[/QUOTE]
 
Buda bana ders olacak .Evet evde olmadığım esnada dana yüreği kullanmıyacağım.Yada miktarı azaltacağım ama 1 çorba kaşığı dana yüreğinin bu duruma sebebiyet verebileceğine bu şekilde öğrenmek üzücü

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir