Felsefeyi Mizahla Anlamak - Her Gün Bir Fıkra


i.oktarÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 94
i.oktarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 17:43
Yavru kutup ayısı babasına sormuş baba ben ne ayısıyım kutup ayısısın yavrum peki annem annende kutup ayısı yavrum peki dedem dedende kutup ayısı yavrum bak yavrum sen ben annen ninen deden dedenin anne babası hepsimiz kutup ayısıyız EEE O ZAMAN  BABA BEN NİYE ÜŞÜYORUM...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KalemTrashÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 12/02/2010
İl: Eskisehir
Mesaj: 68
KalemTrashÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2010 19:21
Silahlı soyguncular bankaya dalar, müşterileri ve memurları sıraya dizer ve cüzdanlarını almaya başlar. Sıranın en ucundaki iki veznedardan biri, diğerinin eline hızla bir şey sıkıştırır.
 İkinci veznedar fısıldar: "Bu ne yahu?" Birincisi de fısıldayarak yanıtlar: "Senden geçende borç aldığım ellilik."Tebessüm
 
Maddi sıkıntıda iyice dibe vuran adam Tanrı'ya piyangoda kazanmak için her gün dua etmektedir. Aradan günler, haftalar, aylar geçer fakat hiçbir şey kazanamaz. En sonunda tepesi atar, "Bize 'kapıyı çalın,açılacaktır'; 'Arayınız, bulacaksınız' diyen sen değil misin? Dua üstüne dua ediyorum şurada ama hala kazanamadım piyangoyu!" diye haykırır.
Aynı anda gökten gür bir ses duyulur: "İşin hepsini bana bırakma evladım. Bilet al!"Tebessüm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

i.oktarÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 94
i.oktarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2010 23:58
Dursun temele uuy temel benüm karıya bi inat ettum 6aydır konişmerum  Temel dursuna uyy uşaum seninkide inatmidur  ben karıya bi inat ettim 15 yıldır konişmerum   Dursun uy uşagum peki O işi nasıl ediyonuz  valla uşagum benim canım isteyunca ıslık çalayrum geliy yapayruz eee fadimenun canı isteyse....  o zamanda fadime gelup uy temel isluk mu çaldın diyoo. i.oktar2010-10-08 23:59:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SolearesÇevrim Dışı

Kayıt: 09/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 358
SolearesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 15:57
Döngüsel Kanıtlama:

Kızılderililer sonbaharda yeni seçilen kabile büyücüsüne gitmiş ve kışın soğuk geçip geçmeyeceğini sormuşlar.
Modern dünyanın adetleriyle yetişmiş genç büyücü eskilerin sırlarından bihabermiş ve kışın nasıl geçeceği konusunda hiçbir fikre sahip değilmiş. Ne olur ne olmaz, işi sağlama alayım diye düşünen genç büyücü, kabile üyelerine soğuk bir kışa hazırlanmalarını salık vermiş. Birkaç gün sonra aklına gelmiş ve meteroloji müdürlüne telefon açmış ve soğuk bir kış bekleyip beklemediklerini sormuş. Görüştüğü meteorologsa kışın sahiden soğuk geçeceğini düşündüğünü söylemiş.
Bunun üzerine büyücü kabileyi toplamış ve daha fazla odun depolamalarını buyurmuş.

Aradan birkaç hafta geçmiş. Büyücü meterolojiyi bir kez daha aramış. Meteorolog bu sefer, "Çok soğuk bir kış olacağa benziyor." demiş. Büyücü bunun üzerine kabilesini yine toplamış ve bu sefer ormanda ne kadar yakacak odun, dal, kıymık bulurlarsa toplamalarını söylemiş.
Yine birkaç hafta geçince büyücü meteoroloji işlerini bir kaz daha aramış ve durumu sormuş. Meteorolog  bu kez çok heyecanlıymış. "Gelmiş geçmiş kışların en soğuğu olacak, öyle görünüyor." demiş.
Büyücü,"Ciddi misiniz?" demiş. "Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?"
Meteorolog bir an duraklamış ve "Kızılderililer," demiş "çılgınca odun topluyorlar!"

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

i.oktarÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 94
i.oktarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2010 18:29
Temel ile dursun memlekette iş bulamamışlar  temel dursuna uuy uşagum biz memlekette iş bulamaduk hadi Amerikaya  gidelim iş bulalım olur uşagım derler giderler amerika kahvesinde gazete ilanlarına bakarlar ilanda kafatası avcıları aranıyor her kafatası 100dolar yani kızıldereli kafası 1.gün 3 kızıldereli kafası 2 .gün 5 kafa 3. gün 4......derken güllük gülistanlık hayat sürmeye başlarlar yine 4 kafa keserler havada çok sıcak oldugu için büyük bir cınar agacının altına otururlar bir süre sonra uyuya kalırlar ...Dursun uyanır bir bakar  ki.  etraflarını kızılderiler  mızraklarla oklarla  çembere almışlar..DURSUN TEMELE SESLENUR UUYY UŞAGUM KALK ULA KALK NE OLDU UŞAGUM PARANUN  ANASINI SATTIK ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

i.oktarÇevrim Dışı

Kayıt: 29/11/2009
İl: Ankara
Mesaj: 94
i.oktarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2010 22:41
Kaplumba ailesi 100 yıllık mesafeye piknige giderler Piknik yerine gelirler börekler sarmalar dolmalar tatlılar sofrayı güzel bir açarlar .O da ne kola ile fanta evde kalmıştır .Derlerki bu yiyecekler kolasız gitmez .Aramızdan birisi gidip alıp gelsin en yaşlı kaplumbaga  100git 100 yıl gel 200 yıl ömrü yetmez o gitsin bu gitsin derken en küçük kaplumbagaya sen alda gel derler Küçük kaplumbaga tamam giderim ama ben gelene kadar kimse birşey yemiyecek söz verin der .Tamam derler sözümüz söz .5yıl20yıl 50yıl 75yıl derken en yaşlı kaplumbaga ölüm yatagına yatar aile toplanır başına .Varmıdır son arzun istegin yaşlı kaplumbaga şu zeytin yaglı dolmadan bir yesem der .Sözde verdiler küçük kaplumbaga ya yapacak bişey yok dolmadan alıp verirken Küçük kaplumbaga taşın arkasından bir fırlar gidenin anasını......  i.oktar2010-10-20 22:42:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cyrelmanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1415
cyrelmanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 00:38
Kapitalizm İşçi Sınıfı Hükümet
Ortaokul ogrencisi kahramanimiz, babasinin omuzuna dokunur, sorar:
- Baba, okulda ders verdiler, "Politika nedir", anlatmamiz lazim. Nedir
politika?
Baba oglunun yasina uygun bir formul bulur:
- Bak yavrum, simdi su kelimeleri iyice aklinda tut... Ben ucretli
calisiyorum, buna KAPITALIZM diyoruz. Parayi nasil harcayacagimiza annen karar veriyor, ona HUKUMET de. Hepimiz aslinda senin icin cabaliyoruz, sen HALK'sin. Bebek kardesine bakan dadin, ISCI SINIFI. Kardesini de GELECEK diye dusun. Simdi bunlari boyle ezberle, yarin kahvaltida sana politikayi anlatirim.
Oglan bunlari ezberler, aksam olur, herkes yatar. Gece bizimki, kardesi
kucuk bebegin aglamasiyla uyanir. Gider bebegin odasina, bebek altini
kirletilmis aglamaktadir. Annesinin odasine girer, annesi derin bir uyku
cekmektedir, uyanmaz. Dadinin odasina gider, bir bakar ki, babasi dadisiyla
ayni yatakta, "Bebek agliyor" demesine hic aldiris eden bir halleri yok.
Bizimkisi gerisin geriye doner, yatar...
Ertesi sabah kahvaltida babasina,
"Baba ben politika neymis anladim" der. Babasi "Neymis soyle bakalim" diye sorunca anlatir:
"KAPITALIZM, ISCI SINIFINI beceriyor. Bu arada HUKUMET uyuyor. HALK kimsenin umurunda degil. Ve de GELECEK bok icinde...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 09:05
4 Evli Erkek Balığa Çıkar...

1. Erkek:
-Balığa Çıkabilmek İçin Karıma Geçen Hafta Bütün Evi Badana Yapma Sözü Verdim Der
2. Erkek:
-O Da Bir Şey Mi Ya Ben Karıma Evdeki Bütün Elektronik Eşyaları Yenileme Sözü Verdim Der.
3. Erkek:
-Siz Gene İyisiniz Ben Karıma Yeni Araba Sözü Verdim Der
4. Erkek:??!!??
Hepsi Şaşırır Döner 4. Erkeğe Sorarlar
-Ne O Sen Karına Söz Vermedin mi Yoksa Sesin Çıkmıyor
4. Erkek:
-Yooo Ben Hiçbir Şeye Söz Vermedim. Saati Sabah 5.30’a Kurdum. Çalınca Karımın Kulağına Şunları Fısıldadım. Karıcığım Benimle Annemlere mi Gelirsin, Yoksa Balığa mı Çıkayım Dedim, Karımın Cevabı Kesin Ve Netti... "Sıkı Giyin Üşütürsün"

-------------------------------------------

Adamın biri her sene kış gelipçattığında hala kış erzağını ve yakacağı stok etmediği için karısından azar yeyip dururmuş. Gene böyle bir sonbaharda, "kış ne zaman gelecek acaba" diye düşünerek dolaşırken bir adamla karşılaşmış. Adam yol tarifi istiyormuş. Bizimki de güya muhabbet konusu açmış olmak için adama kim olduğunu sormuş.

Adam "ben kışım" demiş.

Bizimki de hayretle, "yaa her sene senin ne zaman geleceğini bilemediğimden hazırlıksız yakalanıyorum, hanımdan azar işitiyorum" demiş. "Rica etsem geleceğin zaman bana önceden haber verir misin? Sen gelmeden hazırlıklarımı yapmış olayım"..

Yabancı adam da "tabi haber veririm, hiç mühim değil" demiş.

Gel zaman git zaman yapraklar solup düşmeye, uçuşmaya başlamış. Karısı ona hazılrlıkları yapıp yapmadığını sorduğunda adam "kış benim ahbabım, gelmeden önce bana haber verecek." demiş.

Havalar soğumuş, yağmurlar başlamış. Adama hala kıştan haber beklemekteymiş.

Karşıki dağlarakar yağmış, karısı bnbir ısrarla yakacak ve erzak istiyormuş ama adam hala kıştan haber bekliyormuş.

En sonunda soğuklar öyle bir bastırmış ki adamın kapısının önü kardan geçilmiyormuş.

Kış bitip bahar geldiğinde yolda yine aynı adamla rastlaşmışlar. Bizimki hemen çıkışmış; "arkadaş, hani sen gelmeden bana haber verecektin?"

Adam gayet rahat cevaplamış;

"Rüzgarlar estirdim, yaprakları uçuşturdum, havayı soğuttum, yağmurları başlattım, dağlara kar yağdırdım... Tüm bu olaylarla ben sana gelişimi haber verdim aslında ama sen benim geldiğimi anca kar kapına dayanınca anladın.."


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir