Filitre karmaşası


OLODesignÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 244
OLODesignÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 02:49
Herkese merhaba,
öncelikle söylemeliyim ki foruma henüz kaydolmuş bir üyeyim, ayrıca gayet güzel bir forum oluşturulmuş bunda emeği geçen herkesi tebrik etmeliyim. Şimdi gelmek istiyorum ki esas konuma. Ben, yıllar evvel bu hobiyle amatör olarak ve babamın da yardımı ile uğraşmış biriyim. Tabi ne kadar uğraştığımda tartışılacak bir konu o zamanlar ki yaşım itibari ile. Son bir haftadır şeytanın dürtmesi ile tekrardan daha derinlemesine bu işe bulaşmaya karar verdim. Tuzlu su akvaryumları benim oldum olası ilgimi çeker bu yüzden böyle bir akvaryuma sahip olmak istiyorum ancak, eski hatırladığım deneyimlerime dayanarak tuzlu su akvaryumları, tatlı su akvaryumlarına oranla çok daha zahmetli bir iş (tabi hafızam gereği yanılıyor da olabilirim). Bende şöyle bir karar aldım, öncelikli olarak bir tatlı su akvaryumu yapıp deneyimler elde ettikten sonra tuzlu su akvaryumuna geçmek, ama isteğim bunu aynı tankta yapmak. Bir kaç gündür forumu kurcalıyorum ve bazı bilgilere ulaştım ancak bazı konularda da kafam karıştı. Tabi ki aç gözlülüğüm doğrultusunda büyükçe bir tanka karar verdim ki bu fikrim sabit. Aklımda ki akvaryum ölçüleri 100x60x80 ki 80'i yükseklik olarak düşünüyorum. Bunun için yakınlarım da ki bolca akvaryum yapmış bir camcı ile görüşüp fiyat aldım ve bu ölçülerde 10mm cam kalınlığı olan bir tank için 350tl istedi. Bunun içine kapağı dahil değil ama rodajlı cam olacak ve akvaryum silikonu ile yapıştırılacak.Öncelikli sorum bu fiyat sizce nasıl yada daha uygun bir fiyat alabileceğim bir camcı yada akvaryum üreten birini tanıyormusunuz istanbul da. İkinci sorum ise filtrelerle ilgili. Okuduklarım doğrultusunda hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Kimi arkadaş sump kullanın derken kimisi dış filtre kullan diyor, ancak gene araştırmalarım doğrultusunda sump filtrenin diğer filtrelere oranla daha zahmetli bir bakıma ihtiyacı var ki bu benim pek de yanaştığım bir nokta değil. Bu yüzden ATMAN marka AT-3337 modeli dış filtre kullanmaya karar verdim.Bununla ilgili sorum ise acaba doğru bir karar mı verdim? Sorularımı cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim ve illaki gelecek günler de başka sorularım olacaktır ve onlara da büyük bir sabırla cevap vereceklerede saygılarımı iletiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muradÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/10/2007
İl: Usak
Mesaj: 2323
muradÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 03:20
Merhaba, kısa cevaplar vermeye çalışayım; tankın yüksekliğini 80 cm yerine 60-70 cm de tutarsanız 10 mmlik cam yeterli gelir ilaveten tank tabanına daha kolay müdahale edebilirsiniz.
 
Fiyat bana pahalı geldi net birşey diyemem ama daha aşağı çekilebilir araştırma yapmakta fayda var.
 
Filtre konusunda acele etmeden iyi bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Tatlı Su'da Sump Nasıl Olmalı?
Tatlı su tecrübesinden sonra tuzlu suya geçecekseniz şimdiden filtrelemeyi sump sistemiyle yapmanız ileride tekrar sump yaptırmak ve kurmakla uğraşmamanız açısından iyi olur.
 
Şayet dış filtre kullanımında ve Atman markasında kararlıysanız 3337 modeli yerine 3338 modelini tavsiye ederim, maddi durumunuz elverirse Eheim marka 2228-02 dış filtreyi de kullanabilirsiniz fiyatı Atmanın 2 katı kadar fazladır.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OLODesignÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 244
OLODesignÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 03:57
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama şimdilik dış filtre kullanmayı düşünüyorum. Yinede verdiğiniz link'i inceleyeceğim. Yalnız bir sorum olucak 3338 modeline bakıyodum da bir şey farkettim bunların At,ct ve ef4 die modelleri var bunlar ne anlama geliyor aralarında ki farkı anlıyamadım.

Ayrıca bir soru daha olucak bugün bir akvaryumcudayken, benim ölçülerimden biraz daha küçük ama gene nüyük sayılabilicek bir akrilik akvaryumlardan birini gördüm. fiyatını sordum 375 tl dediler mobilyası ile beraber. Filtresi falan herşeyi içindeymiş yani kendine dahil filtre ısıtıcı vs. varmış. Bunların çalışma kapasitesi yeterlimidir benim gördüğüm örneği tuzlu su akvaryumu olarak kullanıyolardı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

auratus_1Çevrim Dışı

Kayıt: 31/08/2009
İl: Izmir
Mesaj: 5
auratus_1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 14:27
[QUOTE=OLODesign]Herkese merhaba,
öncelikle söylemeliyim ki foruma henüz kaydolmuş bir üyeyim, ayrıca gayet güzel bir forum oluşturulmuş bunda emeği geçen herkesi tebrik etmeliyim. Şimdi gelmek istiyorum ki esas konuma. Ben, yıllar evvel bu hobiyle amatör olarak ve babamın da yardımı ile uğraşmış biriyim. Tabi ne kadar uğraştığımda tartışılacak bir konu o zamanlar ki yaşım itibari ile. Son bir haftadır şeytanın dürtmesi ile tekrardan daha derinlemesine bu işe bulaşmaya karar verdim. Tuzlu su akvaryumları benim oldum olası ilgimi çeker bu yüzden böyle bir akvaryuma sahip olmak istiyorum ancak, eski hatırladığım deneyimlerime dayanarak tuzlu su akvaryumları, tatlı su akvaryumlarına oranla çok daha zahmetli bir iş (tabi hafızam gereği yanılıyor da olabilirim). Bende şöyle bir karar aldım, öncelikli olarak bir tatlı su akvaryumu yapıp deneyimler elde ettikten sonra tuzlu su akvaryumuna geçmek, ama isteğim bunu aynı tankta yapmak. Bir kaç gündür forumu kurcalıyorum ve bazı bilgilere ulaştım ancak bazı konularda da kafam karıştı. Tabi ki aç gözlülüğüm doğrultusunda büyükçe bir tanka karar verdim ki bu fikrim sabit. Aklımda ki akvaryum ölçüleri 100x60x80 ki 80'i yükseklik olarak düşünüyorum. Bunun için yakınlarım da ki bolca akvaryum yapmış bir camcı ile görüşüp fiyat aldım ve bu ölçülerde 10mm cam kalınlığı olan bir tank için 350tl istedi. Bunun içine kapağı dahil değil ama rodajlı cam olacak ve akvaryum silikonu ile yapıştırılacak.Öncelikli sorum bu fiyat sizce nasıl yada daha uygun bir fiyat alabileceğim bir camcı yada akvaryum üreten birini tanıyormusunuz istanbul da. İkinci sorum ise filtrelerle ilgili. Okuduklarım doğrultusunda hepsinin kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Kimi arkadaş sump kullanın derken kimisi dış filtre kullan diyor, ancak gene araştırmalarım doğrultusunda sump filtrenin diğer filtrelere oranla daha zahmetli bir bakıma ihtiyacı var ki bu benim pek de yanaştığım bir nokta değil. Bu yüzden ATMAN marka AT-3337 modeli dış filtre kullanmaya karar verdim.Bununla ilgili sorum ise acaba doğru bir karar mı verdim? Sorularımı cevaplayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim ve illaki gelecek günler de başka sorularım olacaktır ve onlara da büyük bir sabırla cevap vereceklerede saygılarımı iletiyorum. [/QUOTE]




Bence atmanı unutun.24 saat çalışan bir ekipmandır dış filtre,3337 30 watt tır,3338 35 wattır.Bana göre çok yüksek bir değer,bence biraz gücü düşük birşey araştırın(eheim,tetratec falan)Sonuçta atmanlarda 150 civarı gidiyor,ikinci el 90-110 arası eheim,tetratec satanlar var.Tetratec mutlaka bir gün su sızdırması yapacak ama kesin çözümü mevcut bu problemin.Örnek olarak tetratec ex 700 debi ölçümü bende 480 litre saatte çıktı.Bu yetmezse bir üzeri olabilir.Ex 700 ün gücü sadece 13 watt.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

megasussÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 674
megasussÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 14:55
Akrilik akvaryumlar sizin için daha iyi olacaktır. Eğer tuzlu suya geçmek istiyorsanız. Genelde bende akvaryumcularda akrilik akvaryumları tuzlu su olarak kullanılırken görüyorum. Bence ısıtıcı-filtre vs. de içinde olduğu için gayet iyi. İçine iyi bir iç filtre (tatlı suda) koyduğunda gayet verimli oluyor. Seni de fiyat konusunda fazla zorlamamış olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mevlutacarÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2009
İl: Manisa
Mesaj: 93
mevlutacarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 16:30
Bu kadar büyük başlamayın bence

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir