Filtreleme Sistemi Yeterli Mi?


SemllkÇevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2026
İl: Ankara
Mesaj: 1
SemllkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 6 Saat 21 Dakika önce
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/289945/040920261731441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/289945/040920261731561.jpg[/IMG]

33 litrelik, kendinden şelale filtreli bir akvaryumum var. İçine en alta Seachem Matrix, üstüne biyolojik sünger, en üste de elyaf koydum. Bitkili bir karides akvaryumu yapmak istiyorum.

Sormak istediğim filtreleme yeterli gelir mi?
Suyun akışı çok mu fazla?[EDIT]Semllk,2026-09-04 17:44:04[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquavatisÇevrimiçi

Kayıt: 29/08/2026
İl: Kocaeli
Mesaj: 23
AquavatisÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 15 dakika önce
Merhaba, 33 litrelik bu kurulum ve Matrix, biyolojik sünger ile elyaf kullanmanız bitkili bir karides akvaryumu için genel olarak yeterli bir filtrasyon sağlar. Elyaf ve süngerin mekanik filtrasyona, Matrix'in ise biyolojik filtrasyona katkısı olacaktır.
Akış konusunda karidesler çok güçlü ve sürekli bir akıntıdan hoşlanmadığı için debinin onları sürekli sürüklemeyecek kadar sakin olması önemli. Filtrenizde debi ayarı varsa bir miktar kısabilirsiniz. Ayar imkânı yoksa çıkışın önüne kaya, kök veya Anubias gibi geniş yapraklı bir bitki koyarak akıntıyı bölebilir ve akvaryum içinde daha sakin bölgeler oluşturabilirsiniz.
Ayrıca özellikle yavru karidesler için filtre emişine, pipo filtrelerde kullanılan ince gözenekli bir sünger takmanızı öneririm. Böylece hem yavruların filtreye çekilmesini önler hem de ek biyolojik yüzey alanı sağlarsınız. Karideslerin rahatça gezebildiği, akıntının onları savurmadığı ve akvaryumun tamamında hafif bir sirkülasyon olduğu sürece filtrenizin debisi büyük ihtimalle uygundur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir