FİRMA BİLGİSİ


Piranha36Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 19
Piranha36Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2012 15:13

Herkese merhaba,

160x70x50h ebatlarında bir akvaryum yaptırma aşamasındayım.Bundan önce tatlı su akvaryumlarım vardı.Artık tuzlusuya geçmek istiyorum.Şimdi sizlerden isteğim bana bu konuda profesyonel olarak yardım edecek,akvaryumumu sıfırdan kuracak ve gerektiği zaman gelip akvaryumuma müdahele edebilecek firma veya kişiler arıyorum.Evim büyükçekmece sinanobada.Bu firmanın veya kişilerin evime yakın olması tercih sebebidir.Bu arada bütçem 5000tl civarında

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2012 21:17
Öncelikle plan aşamasına gelmiş ise öyle ya da böyle bir süre içinde tuzlusuya grebilirsiniz demektir bu. Bir diğer konu bütçenizi forumlarda pek paylaşmayın derim çünkü size yanlış bilgi aktarımı sonucu veya size satış yollu düzenbazlıklar yapan şahıslar zarar verebilir.
Ama şahsımın kanaatlerini sunacak isem o boyutlardaki bir akvaryum elinizde yok ise o da bütçenize dahil olacak ise o bütçeyi maalesef aşacaksınız diyebilirim. O boyutlardaki bir akvaryum hacmine hitap edecek bir Protein Skimmer sıfırı 1500-2000Tl civarıdır. Kaliteli olan skimmerdan bahsediyorum işinizi rahatlıkla görebilecek ve sorun çıkartması muhtemel olmayan bir cihazdan ve markadan yola cıkarak. Örneğin ATI Powercone İ250 gibi.

Önemli bir husus bu akvaryum ne akvaryumu olacak? Sadece balık mı yoksa balık artı mercan mı gibi... Profesyonel yardımlar ile kurdurabilirsiniz. Ancak akvaryumuda bu firmalara yaptırırsanız işçilik kısmından pazarlık şansınız olur . Ancak akvaryumu siz başka firmalara yaptırıp kurulum gibi hizmetleri alacak iseniz bir profesyonelden bunun hizmet bedeli ortalama 150-200 TL dir. Buna kullanılacak malzemeyi eklemezler. Yahut acil durumlarda uygulanacak her türlü şeyi. Sadece ayda bir uğrarlar genel rutin işlemleri yaparlar. Benim zamanında  duydugum öğrendiğim şeyle bunlar. Tuzlusuyun size geliri olmayacaktır ve aylık muhtemel giderleride karşılama şansınız uzunca süre olmayabilir. Mercan düşündüğünüzde ve iyi bakabildiğinizde uygun bakım ve ekipmanla 3-4 ayda bir frag satışı yapabilsenizde buradan sadece yem vb tüketim malzemenizin bir bölümünü karşılayabilirsiniz. Bunu söylememin nedeni hobicilerin bazen hobilerinden genel masraflarını karşılayabilecekleri beklentisi olmakta. Bende eski bir tropheus sever olarak nickinizden açıkca gözüktüğü üzerede tropheusta yavru alımı ve satımı bir nebze yükü hafifletirken tuzlusuda böyle şansınızın çok olmadığınıda belirtmek isterim.

Çok iç karatıcı gelmesin söylediklerim ama bu işi severek istiyorsanız her türlü ve her adımı bilerek planlayarak atmanızda fayda var. Sonrası inanılmaz bir zevk. Hemen hemen 2 aydır yosunla ugrasıyorum ama zevkimden bir nebze yitirmedim. Bu işi zevkli yapan öğrenmek ve doğanın bir parçasını elden geldiğince canlı tutmak geliştirmek ve seyrederken kendimizle gurur duymak.

Bütçe konusunu kendimden örnek vererek açıklar isem aklınızda daha rahat canlanır.

Benim akvaryumum 100*50*50 Beta Akvaryum Mobilyalı 10 mm 3 ekstraclear camlı  Sump: 65*40*45 bu toplamda 700 TL civarı idi(Taşıma nakliye dahildi)  
Protein Skimmerım Bubble Magus BM150 P Şu an herhalde 700 TL civarı. Kalite olarak ortalama diyebilirim.
Sump motoru: Aquamedic OR2500 kullanıyorum.  150TL civarı sanırım. Biraz sesli ama iyi iş görüyor akvaryumumda.
Isıtcım: 300 W Jager 70TL civarı
Aydınlatmam 4*39W T5 ATI Powermodule. Şu an yeni modelleri sanırım dimmeable olanları 800-900 civarı .Lambalar içinde 4 tanesine 200 TL diyebiliriz.

Dalga motorum Hydor wavemaker 2 oda şu aralar sanırım 700 TL civarı

RO/DI cihazım 250 TL civarı motorlu olanlardan

Bir adet reaktör kullanıyorum. 150 TL civarı

Soğutcum Resun CL450 1500 TL civarı Etmez o kadar ama. Giesmann polaris 500 e şu an 300 tl daha verip ulaşılabilinir benim litrajdaki bir akvaryum için.



Diğer tuz , testler, tuz ölçerler ıvır zıvırıda 500 TL der isek basit toplam ile 5000TL civarına ulaştık denebilir,ki benim akvaryum sizinkinin yarısı ve canlılar,kum kaya, su tamamlama ünitesi benzeri şeyler katılmamış hali. Yem ve katkılar hariç ayrıca. Ve kalite olarakta ahım şahım değilller.

Ama benim akvaryumumda ben sert mercan ve balık beslemekte olduğumdan bazı ekipmanlar şart. Örneğin soğutucu ve aydınlatma gibi. Oysa siz sadece balık yapacağım der iseniz ve eviniz aşırı ısınmıyor ise yazları sadece fanlanlarla bile balık bakma şansınız var. Bence ilk önce bu akvaryum ne akvaryumu olacak ona karar vermelisiniz. Tüm bu anlattıklarımı aklınızda tutarak devam edecekseniz ÖM yollayın size Avrupa yakasında veyahut bu yakada ilgili akvaryumcuların isimlerini verebilirim profesyonelce size yardım edebilecek.Saygılarımla





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cenksel2001Çevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2008
İl: Tekirdag
Mesaj: 416
cenksel2001Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2012 15:25
Avcılarda akvaryum dizayn merkezi size yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir