FLowerHorn Pop Eye Rahatsızlığı ve Tedavisi


LIGHTNINGÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]7864,1[/B] [C]2,2,21216[/C]
Kayıt: 28/01/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1576
LIGHTNINGÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2012 09:30
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Yuvalarından fırlamış ve puslu gözler

Akvaryum Kapasitesi (litre): 400 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: -

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):32 derece su sıcaklığı

Filitrasyon: Fluval Fx5 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Prospektüs tarifi Mikofish

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Balık kurban bayremi arefesi ağır bir pop eye rahatsızlığı (mantar ve ya bakteriyel kaynaklı gözlerin yuvalarından çıkması tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilen kalıcı körlüğe neden olabilecek bir hastalık) başlangıç göstermişti, herkes öldü-ölecek gözüyle bakarken o da ben de yılmadım tedavi edebildik. Benim problemim mantar kaynaklıydı, aşırı miktarda ve dinlenmemiş su değişimi yapmamdan kaynaklı. Rahatıslığın görülmeye başlamasıyla birlikte balık bir karantina tankına alınmalı ısı kademeli olarak 32-33 dereceye kadar artırılmalı, tuzluluk artırılmalı, tarif edilen dozda mikofish ilave edilerek 2-3 saat filtre çalıştırılmamalı, bu tedavi 5 gün süre ile uygulanmalı, bu süreç sonunda gözler yuvalara oturacak ancak gözlerin şeffaf tabakasında şişlik ve puslanma devam edecek paniğe kapılmayın bu süreçte su şartlarını iyileştirmeye gideceğiz, günlük kontrollü olarak %10-15 su değişimi yapılabilir, aynı sıcaklık ve değerlerde olmak şartı ile bu süreçte balığın gözlerine sert olmayan bir mikofish damlatılmış bir pamuk ile balığı ıslak bir havlu ile tutarak gözlerine kompres uygulanabilir. Dikkat edilmesi gereken gözün şeffaf tabakasının(konjonktiva) zarar görmemesidir, çizilmesi, zedelenmesi kalıcı hasar bırakabilir. Şişlik farkedilir derecede inene kadar uygulamaya devam ediyoruz. Bu süreçte de ana tankta su değişimi yapıp dış filtre malzemelerini yeniliyoruz, filtremizin su çıkışına göre son sepetine kaliteli bir karbon ve üzerine elyaf ekliyoruz, uygun miktarda bakteri kültürü takviyesi yapıyoruz. Su oturduktan sonra ısı artırımı ve tuz ilavesi ile balığı ana tankımıza alıyoruz. İyileşme bundan sonra daha da hızlanıyor. Ben ana tankta filte malzemeleri ve kum dahil her şeyi değiştirdim, tedavi sürecinden daha hızlı iyileşme gösterdi, gözlemlediğim esas olan uygun su şartları tabiiki doğru tedavi ile de desteklenmesi gerekiyor. Benim rahatsızlığım kötü su şarları ve buna bağlı hatalı müdahale ile gelişen mantar kaynaklı, bakteriyel kaynaklı durum için antibiyotik tedavisi önerilir, o tedaviyi de daha sonra dış kaynaklardan çeviri yaparak aktaracağım.

Yurtdışından örnekler;
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=hEb-dFJbK4I[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=5l5paICj0mA&feature=relmfu[/VID]

Benim balıkta ilk gün 2. videodaki balık gibiydi ancak tedaviye hemen geçtiğim için video çekemedim, tedavinin 3. gününde çekebildim.
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=Wlr-H7Qb1vs[/VID]
Bu da balığın şimdiki hali, %70 iyileşmiş durumda hafif şişlik ve sağ gözde çok az puslanma devam ediyor, ama su şartlarını stabil tuttuğum sürece düzeleceğini biliyorum.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=vOKFIzp2mnc[/VID]


Beğenenler: [T]172581,alihan19964[/T][T]227258,papaganbaligi[/T]
Teşekkür Edenler: [T]227258,papaganbaligi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslim kavakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3448
muslim kavakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2012 10:08
Geçmiş olsun.İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir