Fluval 405 ile ilgili yaşadığım problem


utku982Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/06/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 441
utku982Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2012 14:23
Şikayetin Nedeni: Yedek parça temini zorluğu, parça fiyatının muadil ürünlere göre pahalı olması
Olayın Detayları: 
Filtreyle ilgili sorunu kendi çabamla giderdiğim, sorun biraz teknik, birazda maddiyatla ilgili problem olduğundan filtreleme ve şikayet kısmına yazmak arasında muallakta kaldım ama buraya yazmanın daha doğru olacağını düşünüyorum:
Yaklaşık altı ay kadar kullandığım filtremden mekanik gürültüler gelmeye başladıktan sonra milinin oynamış/kırılmış olduğunu düşünerek motor milimi çıkardım. Herhangibir oynama gözükmüyordu ama mil ve pervaneyi çıkarıp temizlemenin faydalı olacağını düşündüm. Seramik mil bayağı hassasmış; sadece elimden yere düşürmemle ikiye ayrıldı. Herşeyde bir hayır vardır diyerekten pazar günü düştüm yollara. (İnternettende buldum ama takdir edersinizki filtre 7/24 çalışması gereken bir ekipman, kargoyla en erken 2 gün sonra gelirdi. İthalatçı firma&firmalar doğrulasın lütfen, sadece mil 30- 40 TL civarında fiyatlara satılıyordu.)
Ürünü eminönünden almıştım, parçayıda orda bulurum diye düşündüm ancak aldığım yerde dahil hiçbiryerde bulamadım. En son bir akvaryumcudaki orjinal eheim 2215/2217 için kullanılan milin aynı kalınlıkta fakat biraz daha uzun olduğunu farkettim. Son çare bir şekilde kısaltırım uydururum yoksada artık sipariş veririm diye düşünerek aldım. Ürün fiyatı - 10 TL dikkatinizi çekerim.
Sonuç olarak bir şekilde uygun uzunluğa kısalttım, gürültüsüz eskisi gibi çalışıyor.Fakat uzun süre filtreyi çalıştıramadığım için sıfırlamak zorunda kaldım. Paramızla rezil olduk gibi geldi açıkçası. Başkası aynı duruma düşmesin diye düşünerekten, ithalatçı firma&firmaların hem fiyat hemde yedek parça desteği ile ilgili iyileştirme yapmasını rica ediyorum.
utku9822012-07-09 14:24:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bozerhanÇevrim Dışı

Kayıt: 18/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 472
bozerhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2012 21:53
Fluval markasında yedek parça temin sorunu ve yüksek fiyatlar herkesin ortak sorunu. Eheim çok daha kaliteli bir marka olmasına rağmen bu tarz sorunlar Eheim'da bulunmuyor. Bu sorunun çözülmesi birçok Fluval kullanıcısına rahat bir nefes aldırmakla birlikte markanın satış rakamlarını da arttıracaktır. Fakat bu sorunların çözülmesi ile ilgili pek umutlu değilim açıkçası...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir