Forum Kirliliği


masterdreamÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2009
İl: Hatay
Mesaj: 150
masterdreamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 17:36
Yiğitcan kardeşim Forum sitelerinde şu sistem vardır,Genel başlık açılır o başlık altına yüzlerce hatta binlerce soru sorulur cevap yazılır hal böyle olunca,Google'de atıyorum dış motor,iç motor hakkında bilgi arayan bir kişi ilk baştaki siteye tıklar ve girer buda site hit'i açısından gayet güzel sonuçlar doğurur.eğer durum şu olsa belli başlı bilindik sorular cevaplar yazılıp kilitlense ne soru nede cevap verilebilse ne olur kısır bir döngü içerisinde site açılıp kapanır userler tarafından ve zamanla ilgi görmemeye başlar ve site hit'i açısından pekte uygun olmaz ama şu var diyelimki bir kullanıcı gelmiş bir soru sormuş ve cevabı forumda bir yerlerde var sadece site kalitesi ve yardıma açık bir platform olduğunu göstermek için ilgili link cevap olarak eklenir ve forum yönetcisi tarafından o başlık kilitlenir...benim karşı olduğum olay ise şudur basit bir konunun lastik gibi uzatılarak ha bire cevap verilmesi,soru verdır cevabı nettir.Burdaki amaç sisteme ilk defa erişen bir usere araştırma yapmadan başlık açca bile bu sitenin kullanıcılarına değer verdiği ve ilgilenildiğini göstermek adına hiç olmasa az evvel verdiğim örnekte olduğu gibi ilgili linkin verilmesi ve o başlığın kilitlenmesi.Web siteler arasında bir kullanıcıyı kızdıran tek olay açtığı başlığa cevap verilmemesi veya gereksiz bir başlık diyip silinmesi..Şu an ben sizin açtığınız soruya yada öneriye cevap veriyorsam ilgili olduğumdandır sizin gayet açık ve net bir şekilde anlatmak istediğnize yorum yapabiliyorsam sorusu ve cevabı net olan bir konuya forum kirliliğinden başka katkım olmuyacaktır..
Umarım anlatabilmişimdir..
Saygılar....  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

burakgonulÇevrim Dışı

Kayıt: 28/05/2009
İl: Bursa
Mesaj: 257
burakgonulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2009 17:43
Kimsenin soru sorma hakkını elinden alamayız Yiğit bey, ben hobiye yeni başlayan birisi olarak. Her türlü problemimde konu açıyorum. Çünkü forumun amacıda budur. Eğer forum sadece kütüphane gibi olucaksa. Kimse üye olmasın sadece makale ve bilgileri okuruz.
 
Düşünceniz güzel ama forum kirliliği olarka düşünmemek lazım bunu. Herkez problemlerine çare arıyor. Bu forumda soru sormazsa diğer forumda sorar. Buda Akvaryum.Com'un üye kaybetmesi demektir. 1-2 üyeden ne olur demeyin. Her geleni böyle kaybedersek çok kötü sonuçlar doğrulabilir. Ayrıca bu forumda her istediği için konu açmayan üye sayısı o kadar fazla değildir diye düşünüyorum.
 
Umarım düşüncenizde başarılı olursunuz ama yönetimin bu gibi durumlara karşıcağını sanmıyorum. Çünkü forum demek soru demek. Soru demek konu demek. Birçok üye imzasına ö.m ile soru sormayınız konu açarak sorularınızı dile getiriniz yazıyor.
 
Neyse saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir