Sp'de Ve Yunuslarda Resimli Cinsiyet Ayrımı
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2007 23:28
Birçok hobici sarıprenseslerde cinsiyet ayrımı için onlarca konu açmaktadır.
Evet forumda bu konuyla ilgili birçok konu olmasına rağmen ben hepsini bir konu başlığı altında toplamak istedim.
Sarıprenseslerde üreme yaşı 8 ayından itibarendir. Çok iyi şartlarda bakılıp, beslenirse 7 ayından itibarende üredikleri görülmektedir.
Balığın erkek yada dişi olduğu yüzgeçlerindeki bantların siyahlığıyla anlaşıması zordur, bu yanıltıcı olabilir. Dişi ve erkek sarıprenseste titreyebilir, kum kazabilir. Yani dişi balıkta erkek gibi davranışlar sergileyebilir, bu bir anlamda baskınlık kurma istemidir.
1. yöntem vent kontrolüdür; Bu yöntem tüm malavi türleri için geçerli bir yöntemdir.
Resimdeki anüs bir dişi sarıprensese aittir.
Kuyruk O o kafası. Bu şekilde olduğu taktirde balığınız dişidir.
Aşağıdaki resimdeki dişide ağzına yeni yumurta aldığı için anal açıklı normalden daha fazla büyüktür.
Aşağıdaki resimdeki balığın anüs ve vent görüntüleri ise bir erkek sarıprensese aittir
Kuyruk O O kafa.
2. yöntem ; Sarıprenseslerdede diğer cinsiyet ayrımı yönetim ise kafa yapısıdır. Bu sadece sarıprenseslerde yapılcak bir yöntemdir ( Resimdeki yöntem ).
Diğer resim ise crytocara moorii türü için.
Saygılarla...
GRAFTT 2008-10-04 13:48:45
Evet forumda bu konuyla ilgili birçok konu olmasına rağmen ben hepsini bir konu başlığı altında toplamak istedim.
Sarıprenseslerde üreme yaşı 8 ayından itibarendir. Çok iyi şartlarda bakılıp, beslenirse 7 ayından itibarende üredikleri görülmektedir.
Balığın erkek yada dişi olduğu yüzgeçlerindeki bantların siyahlığıyla anlaşıması zordur, bu yanıltıcı olabilir. Dişi ve erkek sarıprenseste titreyebilir, kum kazabilir. Yani dişi balıkta erkek gibi davranışlar sergileyebilir, bu bir anlamda baskınlık kurma istemidir.
1. yöntem vent kontrolüdür; Bu yöntem tüm malavi türleri için geçerli bir yöntemdir.
Resimdeki anüs bir dişi sarıprensese aittir.
Kuyruk O o kafası. Bu şekilde olduğu taktirde balığınız dişidir.
Aşağıdaki resimdeki dişide ağzına yeni yumurta aldığı için anal açıklı normalden daha fazla büyüktür.
Aşağıdaki resimdeki balığın anüs ve vent görüntüleri ise bir erkek sarıprensese aittir
Kuyruk O O kafa.
2. yöntem ; Sarıprenseslerdede diğer cinsiyet ayrımı yönetim ise kafa yapısıdır. Bu sadece sarıprenseslerde yapılcak bir yöntemdir ( Resimdeki yöntem ).
Diğer resim ise crytocara moorii türü için.
Saygılarla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2007 23:32
Bu konular buyurduğunuz üzere sitede mevcut.Fakat bir başlık altında toplanması bu bilgiye ihtiyacı olan herkes için iyi olmuş.Elinize sağlık.
Yunus Emre 2007-09-26 23:32:55
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2007 23:35
Bence de çok yararlı olmuş. Ben hep sarı prenseslerde cinsiyet ayrımını karıştırırdım.Özellikle dış görünümüyle cinsiyet ayırt etmede.. Erkan bey elinize sağlık...
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2007 19:56
Emre bey ve Nebahat hanım teşekkür ederim sizlere. Umarım birçok hobici bu konuları tek konu altında buradan ulaşır ve yararlı olur...
Saygılarla.
Saygılarla.
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2007 21:13
Bende yeni öğrendim. Paylaşım için tşkler