sürtünme nedir?
arkada?lar bana tam ve net olarak (kafa kary?tyrmadan) sürtünmenin ne oldu?unu neden oldu?unu ve nasyl anla?yldy?yny anlatyrmysynyz..
?imdiden te?ekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
SArymsa?yn anti bakteriyel etkisini biliyorum ama dy? parazitlere veya nitrata kar?y bir etkisi olup olmady?yny bilmiyorum.
Balyklarynyz fazla sürtünmedi?i için düzenli su de?i?imlerine devam etmeniz yeterli..
[QUOTE=fahri göksel]Nitrat ölçümü yapmadan, nitrattan dolayy olan sürtünmeleri de dy? parazit sanabilirsiniz. Bazy durumlarda düzenli % 25 su de?i?imi bile yeterli olmayabilir.[/QUOTE]
Fahri bey çok hakly. Nitraty kontrol almadan sürtünme ile ilgili bir aksiyon alynmamaly. Su de?i?imleri ile nitrat seviyesini kontrol altyna aldyktan sonra sürtünme devam ediyorsa tedavi metodlaryna geçilmeli diye dü?ünüyorum.
Yi?it bey,
En kesin yöntem; öncelikle bir nitrat testi almaktyr. Yapty?ynyz ölçümlerde, nitrat 50 ppm üzerinde ise yüksek nitrat sorununuz var demektir. 100 ppm'in üzerinde ise balyklarynyz kesinlikle yüksek nitrattan dolayy ka?ynyyor demektir. Yemi azaltyp, su de?i?imlerini sykla?tyrarak, syk temizlenen bir iç filitre yardymy ile de katy atyklary çürümeden akvaryumdan uzakla?tyrarak nitrat seviyesini 50 ppm'in altyna indirebilirsiniz. Ölçümlerinizde nitrat zaten 50 ppm'in altynda çykyyor ise o zaman sorununuz dy? parazitlerdir. Costapur ve ektopur ile beraber tedaviyi öneririm...
Sa?lykly balylar dile?iyle...