Artemia Düzeneğim


biyologÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2007
İl: Erzincan
Mesaj: 432
biyologÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2009 21:36
Arkadaşlar forumda çok çeşitli artemia düzenekleri gördüm. Bende yaklaşık 1 senedir kullandığım artemia düzeneğimi beğeninize sunmak istedim.
 
Öncelikle hava motorum çok ses yaptığı için akvaryumun içine sabitlemek açıkcası pek işime gelmedi. Bende seyyar bir düzenek kurdum.
 
Şekil ve resimlerdende anlaşılabileceği gibi 2.5 litrelik pet şişenin içine ters konmuş 1.5 litrelik pet şişe kullandım. Hava hortumunu 1.5ltlik pet şişenin kapağından geçirdiğim ip ile sabitledim. Artemia için tuzlu suyu 1litre dinlenmiş su ve bir fotoğraf film kutusu dolusu kaya tuzu oranında ayarlıyorum. Hava tabandan yumurtalar devamlı dönecek ve dışarı saçılmayacak kuvvette veriliyor. Sabit ısıyı sağlamak için dıştaki pet şişenin içini suyla doldurup ısıtıcımı içine koydum.Isı 25 dereceye sabitleniyor. Yumurtaların rahat dönmesi için ısıtıcının dış kısımda olması daha iyi kanaatimce. Artemiayı tuz çözünüp ısı sabitlenince ekliyorum. Önce yada sonra eklemek birşey değiştirirmi bilemiyorum tabii.
 
 
 
Çizimim pek iyi olmayabilir. Kusura bakmayın.Utangaç
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Işık olayını mutfağın cam kenarında çözdüm ama annem faktörünü unutmuşum çok kavgamız oluyor.Big%20smile   Akşamlarıda düzeneğin üzerine bir gece lambası yakabilirsiniz. Daha iyi bir açılım sağlar.
 
 
Herkese keyifli hobiler dilerim. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekrem_ankÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 169
ekrem_ankÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2009 01:41
Paylaşımız için tşkler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir