beyaz dıskı ve sürtünme
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
http://www.akvaryumklubu.com/index.php?&belge_id=60 Burdan bakınız.sürtünme nitrat artışından olabilir düzenli dezenfekte ediniz akvaryumu.2 günde bir %20 olarak.Şeffaf dışkı ise iç parazit veya kabızlıktan da kaynaklanabilir.Ben bu durumlarda haşlanmış bezelye yada ıspanak,havuç... veriyorum.
Doğal olarak çaresi varsa ilaç en son düşüneceğim şeydir.
GEÇMİŞ OLSUN
ALINTIDIR BAHADIR FIRAT'TAN
Sevgili akvaristler 1 haftadan kısa bir süre zarfı içinde nihayet dış parazit denen illetten %90 oranında kurtuldum.
Uygulanan tedavi.
1.Gün-Su değişimi arıdından gerekli ölçüde sera baktopur
2.Gün-İlaç dinlenmesi ve kaya tuzu tedavisi
3.Gün-Gerekli ölçüde sera baktopur
4. Gün-Dinlenme,çok az bir miktar kaya tuzu
5.Gün-%30 su değişim
Ertesi gün kalktığımda balıklarda ne bir sallantılı yüzüş, nede bir yere sürtünme gözlemledim.
70/35/25 Malawi yavru
S/m prenses/Yaprak/İthal saf yunus/Cüce vatoz/Canlı doğuran
Yiğit merhaba;
Bahsettiğin şikayetlere tavsiye için ilk söylenecek olan %30 su değişimi...Beyaz dışkı için de 3 gün bir öğün yemlerine taze sıkılmış sarımsak suyu damlatınız...Eğer bu 3 gün içinde dışkıda düzelme olmaz ise... 20ml suda 2 adet flagly tablet eritiniz , damlalıklı bir şişeye koyunuz , kepçeye aldığınız balığınızı (akvaryum suyundan alınmış 1 lt. bir kap içinde) bir kaç saniyeliğine su dışına çıkartarak , kepçe içinde hazırladığınız damlayı en azından 1 damla yuttuğunu görene kadar.. ağzına damlatınız..tekrar ana tanka salınız..yine 3 gün ve min günde bir defa bunu yapınız... kolay gelsin..
yigit arkadaşım volkan deniz doğru söylüyor yalnız sarımsaklı yemi yemiye bilirler damlayla verebilirsin sarımsak suyunu ben bunu internetten ingilizden öğrendim 5 yıldan beri kulanıyorum yannız suyu bozuyor ağızdan vermen akıllıca beyaz dışkı iç parazit var demek ben bunu diskuslarda kullanıyorum iyi balıklar
Arkadşlar hepinize teşekkür ederim ama bir sorum daha olucak bu beyaz dışkı sagdece kücük yunusumda ilk defa bu sabah oldu ve daha dıskı yapmadı sizce hemen baslayım mı dediğiniz tedaviye yoksa belli bir bekleme sürem varmı