Foruma olan ilgi azaldı mı?


reisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/02/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 12935
reisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 19:29
Bu başlıkta akvaryum balıkları ile alakalı hemen hemen bütün hastalıkların belirtileri ve tedavileri var.
 
Sizin balıklarınızda ki hastalık nedir bilemiyorum ama o hastalığı bu başlıkta bulamamanız ilginç geldi bana.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umituÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 62
umituÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 19:32
[QUOTE=isakaya][QUOTE=umitu][QUOTE=isakaya][QUOTE=İmparator]Ben bunu yaz olmasına bağlıyorum.Kimse kışın olduğu kadar giremiyor vakit ayıramıyor(tatiller vs dolayısıyla).[/QUOTE]
Size katılmıyorum.Madem kimse kışın olduğu kadar giremiyor ama arkadaşın dediği gibi okuyan sayısı 100 cevap veren sayısı 0 yada 1-2 madem giren yok çok fazla kim okuyor??Aynı sıkıntıdan bende muzdaribim bilmediğim bir hastalıktan dolayı balığımı kaybettim foruma konu açtım ama kimse cevap vermedi şimdi 2. balığımıda kaybettim aynı hastalıktan ama hala bir cevap yok umraım diğerlerinide hastalık bulaşmaz.Bence artık akvaryum.com bitiyor yavaş yavaş mod ların buna bir el atması gerek diye düşünüyorum.
[/QUOTE]
 
 
Bu site bildiğim kadarıyla Lokma Hekim değil yani tüm dertlerin devası değil. Kişi kendi arama yapmasını biliyorsa bu sitede yeteri kadar bilgi mevcuttur.Haa arama yapmasını bilmiyorsa o zaman durum vahim.Önce siteyi kullanma klavuzunu okumalı ondan sonra yardım istemeli... 
 
[/QUOTE]
Ümit bey kardeşim sana burdan güzel bir cevap verirdim ama... ama var işte.. bu konuya msj yazan bir arkadaşımızın yazdığı bir şeyi söylemek istiyorum arkadaşımız demişki; "forum yöneticilerinin mesajlarına herkes konuyla ilgili bilgisi olsun yada olmasın sırf göze girebilmek amacıyla herkes cevap veriyor" bilmem anlatabiliyormuyum.
 
Saygılar..
[/QUOTE]
 
 
İsa bey bizi tanıyan tanır siz kafanızı yormayın ama araştırma yapıyorsanızda geniiiiş kapsamlı yapın ki ardığınız sorunun cevabını birkaç farklı yerde bulabilesiniz...
 
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mselcukÇevrim Dışı

Kayıt: 09/04/2009
İl: Bursa
Mesaj: 221
mselcukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 19:38
[QUOTE=brk_tuncer][QUOTE=mrtblkcsnn][QUOTE=brk_tuncer]Kimisinin ilgisini çeker ve okur.Kimisinin bu konu hakkında yorum yapacak bilgisi yoktur ve yorum yazamaz sadece okur.
 
Konuyu her okuyan kişi sorunlara cevap verebilecek kadar bilgili olsaydı zaten bu forum bukadar popüler olmazdı.
[/QUOTE]
 
Bilgisi olanlarında yazmadığı açık.
[/QUOTE]
 
 
Bu en büyük nedenide kendimden örnekle yazayım bazı sorular artık bıktırdı.Örnek olarak şu akvaryumda kaç balık beslenir.Buna hangi balık olur.Hangi dış filtreyi alayım.Karşılaştırma soruları vb... Artık bıktık bunlara cevap yazmaktan.Her seferinde başlığı okuyunca içeriğinin farklı olduğunu düşünerek konuya giriyorum ama hep aynı.Kimse araştırma yapmıyor herkes kolay yoldan işini halletmeye çalışıyor.Adama bakıyorum 1 sene önce üye olmuş foruma sadece 10 mesaj atmış ve bunlarda balığım hasta oldu , balıklarım ölüyor yardım edin gibi kendi işine yarayan mesajlar.Şimdi daha net anlaşılmıştır.
[/QUOTE]
 
Buna ben de katılıyorum.Ama özel olanlara da bakılmaz oldu.Mesela dorum olarak bir şey yapılsa ya da çok mesaj yazılan bir konu oldu mu herkes bu gibi konulara yöneliyor.Mesela bu konuya bile birsürü cevap gelmiş.Normal bir konuya ise 5 cevap zor geliyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FreakishÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 661
FreakishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 20:11
[QUOTE=mrtblkcsnn]O kadar konu açılıyor foruma millet bakıp bakıp geçiyor 1dk feda edip bir mesaj yazan yok.Bir tanıdığımın geçenlerde başına geldi.Yunusu hastaydı.Foruma konu açtı.Tedavinin nasıl yapılacağını öğrendiğinde balık mefta olmuştu çoktan.[/QUOTE]

bunun en büyük sebebi bence konuyu açan arkadaşların forumda hiç araştırma yapmadan 10 tane başlık varken 11.ciyi açması olabilir mi acaba..? Emin olun ki bu forumda Akvaryum hobiciliği ile ilgili tattışılmayan hastalık, özellik v.s. kalmamış durumda..

Mesela konu başlıkları ile ilgili şöyle bir örnek sunabilirim..

** 50 - 100 - 150 litre akvaryumum var hangi tür önerirsiniz... (Arama butonunda arasanız en azından 150-200 tane konu çıkar..)
** Balığım yan yüzüyor neden..?  (Bu başlığın da en az 20-30 tane olduğunu düşünüyorum..
** Balığım öldü yardım edin.. (Bu başlık ta en azndan 200-250 tane vardır..)
** Bitkili akvaryum kuracağım ne tür önerirsniz..?  (En azından 500 tane açılmış konu vardır..)
** Şu kadar litrede şu balığı besleyebilir miyim..? (Bu konu da en azından 500 kere açılmıştır..)
** İstanbul'da, Ankara'da orda burda bitki, balık, kum, malzeme v.s. nerde bulabilirim..? (Bu tarz konularda en azından 100 tane vardır..)
** Balığım Mantar oldu, Beyaz benek oldu, karnı patladı, v.s. oldu yardım edin.. (Bu tarz başlık sayısı da en azından 100 tane vardır..)
**X balık Y balıkla yaşar mı.. (Konulara verilen cevaplar genelde yaşamaz olur ama bu tarz başlık sayısı da en azından 500 tane vardr..)

ve daha pek çok örnek var bu şekilde.. Saymakla bitmez yani.. Sonuç olarak ta son dönemlerde açılan tüm başlıklar neredeyse bu tarz olduğu için pek çok yardımsever hobici artık PAPAĞAN gibi her gün aynı şeyleri tekrarlamaktan sıkılmış durumda.. O nedenle yorumlara vevap yazmıyorlar ki konuyu açan saygıdeğer forum üyelerinin ARAMA Butonunu kullanma yetenekleri biraz olsun gelişsin..

Yani ''Ekmek Piş, Ağzıma Düş'' Mantığı çok yanlış ve bu nedenle sizin şikayetleriniz gayet doğal..

Ben aynı konuların farklı kişiler tarafından günde 5-6 kez açıldığını görünce resmen ÜZÜLÜYORUM diyebilirim.. Konuyu ilk açana yardımcı olmaya çalışırım ama kusuruma bakmazsanız 5-6 kişiye de cevap yetiştiremem yani..

Umarım ne demek istediğim yeteri kadar anlaşılmıştır.. Yani sizin şikayet ettiğiniz konunun tek sebebi her gün aynı konularınaçılmış olmasıdır..

Ben kendi şahsım adına artık her gün 100 litrede 5 SarıPrenses 5 Yunus besleyebilir miyim diye konu açan arkadaşları görmekten dolayı baya bi sıkıntı çekiyorum... Çünkü besleyemezsin dediğim zaman alttan birisi çıkıyor ''BEN BESLİYORUM YAVRU DA ALIYORUM'' diyor doğal olarak ta benim yardımseverlik sıfatım uçup gidiyor..

O nedenle ben artık her gün açılan aynı tarzdaki konulara cevap vermiyorum ve pek çok hobici ve bu forumda yardıma açık kişilerin bu sebepten ötürü konulara ilgisiz olduklarını düşünüyorum..

Her hangi bir hatam, yanlışım olmuşsa afola diyerekten sözlerimi burada bitiriyorum ve nacizane olara bir tavsiyede bulunuyorum.. ''Konu açmadan önce ALLAH RIZASI İÇİN arama butonunu kullanın..''

.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2009 23:36
[QUOTE=isakaya]
Araştırma yapmadan direk konu açtığımı nerden biliyorsunuz ki bu kadar emin konuşuyorsunuz.Ben özellikle bildiklerimin üzerine birşeyler ekleyeilmek en az 2-3 saatimi bu sitede bilgi araştırarak geçiriyorum.Bu durumla sitenin bitme noktasına gelmesi arasındaki bağı ben size kısaca şiöyle özetliyeyim;her çıkışın bir inişi vardır...[/QUOTE]
 
 
http://www.akvaryum.com/Forum/pullardaki_kanamanin_sebebi_k310074.asp Linkte pullardaki kanamanın sebebini sormuşsunuz..
Aşağıda benim araştırma yapmadan emin konuştuğumu söylediğiniz ve sorununuza çözüm bulacağınız linkler mevcut. Ben sadece bunları ekledim,kızarıklık yazıp arattığım zaman 35 tane başlık çıktı.
 
 
 
http://www.akvaryum.com/Forum/sizce_neden__k307187.asp Bu da Teyzenizin oğlunun iç parazit olduğunu düşündüğüm balığıyla ilgili sorunlarınızı taşıyan başlık... Aşağıdakilerde iç parazit yazdığınız zaman çıkan başlıklar.. Pardon başlıklar değil onlarca başlıktan sadece birkaçı demek daha uygun olur.
 
 
 
Bakın buda kızarıklık ve yüzgeçlerdeki erime için yazdığınız bir yorum...31 Ocak 2009 tarihinde yazmışsınız.
 
Yemek tuzunda iyot olduğu için yemek tuzu olmaz. İyotsuz tuz kullanmanız lazım.Saklanmalarını engellemek ve yüzmelerini seyretmek istiyorsanız sp lerin yanına yunus alabilirsiniz aynı sıkıntı benimde başıma gelmişti.Eğer kuma sürtünme olayını çok fazla yapmıyorlarsa bu doğaldır.Balıklarınızı izleyin eğer yemlemeden sonra bu şekilde davranıyorlarsa yemi fazla kaçırmış olabilirsiniz yada sudaki nitrat artmış olabilir.

Saygılar..
 
Bu başlıkta kararan yunusunuz için gelen yorumlara ettiğiniz teşekkür ve minnettar olduğunuza dair mesajlarını görebilirsiniz.
 
Siz sorununuzla ilgili araştırmayı sitemizde yaptığınızdan eminmisiniz İsa Bey? Bir yanlışlık yok değilmi burada?
 
[QUOTE=isakaya]
Bu durumla sitenin bitme noktasına gelmesi arasındaki bağı ben size kısaca şiöyle özetliyeyim;her çıkışın bir inişi vardır...[/QUOTE]
 
Sizi bu şekilde düşünmeye iten şeyi açıkça söylerseniz eminim ki daha sağlıklı cevaplar yada yorumlar alacaksınızdır. Açıkçası ben sizin bu iniş-çıkış hakkında söylediklerinizle yazılarınız ve yorumlarınız arasında bağlantı kuramadım. Hepsi bir kenara herhangi bir soru yada sorununuzda ,yine aramanıza rağmen cevap bulamdığınızı düşünürseniz eğer... Online moderatör arkadaşlarımıza yada konuyla ilgili bilgi sahibi olabileceğine inandığınız uzaman akvaristlerimize özel mesajdan ulaşın bence. Hiçbir şey yapmasalar bile sizin yerinize arama yapıp yardımcı olmaya çalışacaklardır.
 
Saygılar
 
 
citronx2009-08-27 23:52:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

isaKAYAÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]14131,2[/B]
Kayıt: 01/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 221
isaKAYAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2009 00:31
Bakın Faruk Bey sanırım anlaşılamadım.Şunun farkındayım kimse bu forumda maaşlı işçi değil ve herkesin her sorduğuna bir cevap verecek diye bir mecburiyetleride yok ama ben o arkadaşın üslubuna kızdığım için bu şekilde konuştum.Yanlış anlaşıldı isem affola ama sanırım ölen balıkların hastalıkları bunlarlada alakalı değil bugün 3. balıkta öldü ve en sevdiğim kafalı yunusumdu ölen.Sanırım birazda bundan kaynaklı bir çıkış yaptım ama dediğim gibi bu çıkışı yapmamdaki en büyük en etken arkadaşın üslubudur.İnanın bu forumda en az günde 2-3 saatimi geçiriyorum ve her açılan konuyu takip etmeye çalışıyorum ama şu cümle;
Bu site bildiğim kadarıyla Lokma Hekim değil yani tüm dertlerin devası değil. Kişi kendi arama yapmasını biliyorsa bu sitede yeteri kadar bilgi mevcuttur.Haa arama yapmasını bilmiyorsa o zaman durum vahim.Önce siteyi kullanma klavuzunu okumalı ondan sonra yardım istemeli...  biraz canımı sıktı tekrar yanlış anlaşıldıysam affola
Saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EMSAL_KUCUKÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 266
EMSAL_KUCUKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2009 00:45
Cevap verilmeyincede insan bişi sormak istemiyor böyle oluncada birşeyler paylaşası gelmiyor insanın.
Saygılaırmla..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sssnakeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1263
sssnakeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2009 01:29
Konu açılıyor, açan arkadaşa bilgi veriyoruz, ama o  hala bildiğini okuyor. Son zamanlarda çok başıma geldi. Bende artık kendi gerekli gördüklerime yazıyorum, haksızmıyım şimdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

botkurÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 374
botkurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2009 01:34
Hiç üşenmeden 6 sayfayıda okudum cok güldüğüm mesajlarda oldu kızdığım mesajlarda...İlk olarak şunu anlamıyorum arkadaşlar forum özel üyesi olunca ne geçiyor elimize ki yani forum yöneticisi baslık acmıs gozune gireyim yazı yazayım bunun adı yalakalık oluyor sanırım...Gerekte yok böyle bir şeye BENCE...Yazı yazılmamasına sebebe gelırsek gun boyu ınternetteyım yazları ve yaklasık 7 8 yasımdan berı akvaryumlarla iç içeyım profesynel olrak 5 sene önce basladım butun balık cınslerı hakkında bılgım vardır dıyebılırım(nadir cinsler hariç )baslıkları hep okurum duzenlı ama cevap yazmadıgım cok oluyor (yuzgecte kızarıklık en nefret ettıgım baslıkta budur :) ) cunku bu baslıkları her gun goruyorum...Forum yonetıcılerı bırbırıne daha cok yazı yazıor demişsiniz burası bır paylasım sitesi arkadaslar bırbırlerını tanıyan ınsanlar halıyle daha cok muhabbet ederler...Veee son olarak arkadaslar bu yazdıklarım tamamen benim şahsi fikrimdir saygılarımla...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BARBARÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2007
İl: Çorum
Mesaj: 566
BARBARÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2009 03:08
Bakın özellikle de forum sorumluları bu ilgisizliğin araştırmama,yaz mevsimi vs gibi konularla alakalı olduğunu savunuyor.4. sayfadaki mesajımı yeniliyorum.Bana bu linklerdeki konular için de mantıklı bir bahane bulun ki ben de size evet birçok kişi de sizin gibi iyi niyetli ve elinden geldiğince foruma katkıda bulunmaya çalışıyor diyeyim;
Örneğin;   http://www.akvaryum.com/forum/red_phoneix_k276459.asp  264 kişi okumuş.
Fakat daha sonra canlı satışı bölümünde bir çok red phoneix gördüm.(Emre Bey'e teşekkürler.)
http://www.akvaryum.com/forum/red_phoneixlerim_k283720.asp <<<Belki bu linkteki konuyla bişeyler öğrenebilirim diye düşündüm.133 kişi okumuş hiç cevap yok.
Daha bir çok cevapsız konu var fakat bir süre sonra yönetim tarafından siliniyor kalabalık olmasın diye.
 
 
Ramazan Bey,peki bu konularda ne yapmak lazım acaba?
 
Lütfen gerçekleri biraz görmeye çalışın.Bu konu buraya açılmışsa siz de biliyorsunuz ki boş yere bir tartışma yaratmak için açılmamış.Yani bu konuyu açan arkadaş yalan mı söylüyor,uyduruyor mu?Hiç mi haklı yönü yok?Tüm mesuliyet yaz mevsiminin mi?
 
Evet haklısınız araştırma yapmadan açılan konular hayli fazla.Ama burda mevzusu geçen durum bundan ibaret değil birazcık daha objektif bakın lütfen bu konuyu açan arkadaşın sitemine.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OguzzzÇevrim Dışı

Kayıt: 06/11/2008
İl: Izmir
Mesaj: 1321
OguzzzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2009 09:40
Sevgili Arkadaşlar,
 
Öncelikle, hepinizi sükunete davet etmek isterim. Lütfen, birbirinizi incitecek, kıracak tarzda yaazılar yazmamaya özen gösteriniz. Türk Milleti olarak, tartışmayı kavga etmekle karıştırdığımızı defalarca söyledim. Amacımız kavga etmek değil, fikir paylaşımı yapmak. Ahmet Mert (mrtblkcsnn) Bey, forumumuzun daha da iyi olabilmesi için, eksik gördüğü bir konuyu bizimle paylaşmış. Bibirimizi kırarak bunu yapamayız.
 
İlk mesajımda (2. sayfada) da belirtmiştim, 1,000,000 (bir milyon)'dan fazla mesajın içinde aradığınızı gerçekten bulamıyorsanız, ya çok sıradışiı bir sorununuz var demektir, ya da arama seçenekleri hakkında bilginiz yok demektir. Öncelikle hepinizin (bilenler affetsinler) siteyi ve forumu iyice tanımaları gerektiğine inanıyorum. Eğer forumu ve özelliklerini, ve özellikle de Forum Kuralları'nı bilmezseniz, soru/sorunlarınıza cevap bulamazsınız.
 
Bir örnek vereyim: Hastalıklar ve İlaçlar bölümünde Bu Bölüme Başlık Açarken diye bir konu var. Bu konuda, eğer bu bölüme, şablon dışında konu açarsanız, konunuz önce kapatılıp, sonra da silinecektir diye yazıyor. Gördüğünüz gibi, bu açıklama kırmızı renkli ve iğneli bir başlıkta yazıyor. Yani, hepimizin okuması gereken bir başlıkta. Ama, buna rağmen, bu bölüme arkadaşlarımız, "Balığım yan yattı, suya battı. Ne yapmalıyım?" şeklinde konular açmaya devam ediyorlar ve doğal olarak ta konu önce kilitleniyor, ardından da siliniyor.
 
Şİmdi, bir sıkıntısı olan ve bu şekilde konu açan arkadaşımız mı hatalı? Yoksa, Forum Kuralları'nı uygulayan Forum Yöneticileri mi? Eğer, siz Forum Kuralları'na uymazsanız, bilgi de alamazsınız, cevap ta. Üzerine bir de, Forum Kirliliği uyarısı alırsınız.
 
Bu konunun içinde defalarca, ama defalarca aynı şey yazıldı.  Arama, araştırma yapmıyoruz. En kolay yolu seçip, hemen başlık açıyoruz. "100x50x45 tankıma hangi tür?" Ben size cevabı söyleyeyim, canınızın istediği tür. Ben size 1000 litre tanka tetra + canlıdoğuran önerirsem, burada kıyamet kopar, ki bilenler bilir, bu benim en büyük hayalimdir. Eğer sizin zevkinizle benimki aynı olsaydı, ayrı kişilikler olmazdık.
 
Gelelim FÖÜ olma konusuna. Evet, burada Forum Özel Üyesi olmak, bir imtiyazdır. Buna kimsenin itirazı olamaz. Eğer öyle olmasaydı, birçok kişi "Neden ben FÖÜ olamıyorum?" diye düşünmez, sormazdı. FÖÜ olmak bir imtiyazdır, çünkü forumdaki herkes bilir ki, karşısındaki "gerçek bir insandır". Kanlı canlı, sizin benim gibi. Kimliksiz internetin, kimlikli kişileridir. hayali değildirler. Bunun yanında, FÖÜ iseniz, yönetime daha yakın olduğunuz düşünülür ve öyledir de. Son olarak ta, FÖÜ olmak, sizin bilgi sahibi olduğunuzu gösteren bir statüdür.
 
Onun için hiçkimse, "Hayır, ben FÖÜ olmak istemiyorum" demesin lütfen. Bugüne kadar gerek msn gerek ise burada ö.m. yoluyla aldığım "Neden FÖÜ olamıyorum?", "FÖÜ olmak için daha ne kadar bekleyeceğim?" sorularının sayısını ben bile unuttum.
 
Şimdi, yukarıdaki iki konuyu birleştirelim: Sizler hiç, "Sarı Prensesin yanına hangi tür?" veya "Sarı Prensesim yumurta tuttu. Napayım? A C İ L" diye konu açan bir FÖÜ, Uzman Akvarist, Forum Yöneticisi, Site Yöneticisi gördünüz mü? Hayır. Demek ki, bizler (yukarıdaki grupta olan 1,000 küsur kişi), diğer 29,000 küsur üye gibi aklımıza gelen konuda konu  açıp, aklımıza geleni sormak yerine araştırıyoruz. Sadece forumda değil, başka mecralarda da araştırıyoruz, tecrübe ediyoruz ve bunları paylaşıyoruz. Yani olması gerekeni yapıyoruz.
 
Buyrun size çok taze bir konu: Lutfen Icerı :s Lutfennn. İçindeki soru: 100 40 50 ebatında akvaryumum war challlanger beslıcemde 1 sorun olurmu :S şımdıden tşk ler. Ve cevaplardan biri: Süper bir başlık, mükemmel bir soru.(Bu cevaba ben de aynen katılıyorum!) Yorum sizin.
 
Sağlıklı günler...
Oguzzz2009-08-28 09:41:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir