Forumda Yeniyim ve Yeni akvaryum kurcam


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2006 21:19

evet arkadaşlar 80lt bir akvaryum düşünüorum ortalama fiyatı nedir?

Ne Kullancam Balık olarak Lepistes ve Sarı prenses düşünüorum sorun olurmu?

Hangi bitkiyi kullanmalıyım

kum? motor? acemiyim şimdiden kirlilik için özür dilerim...

saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

numanoglu1986Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/09/2005
İl: Izmir
Mesaj: 563
numanoglu1986Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2006 21:35

Hoşgeldiniz, öncelikle imza kısmınıza ad soyad bilgilerinizi eklerseniz hitap konusunda sorun yaşamayız. Lepistes ve sarı prenses birarada olmaz, farklı suların balıkları onlar. Makaleler kısmındaki makaleleri okuyun forumu şöyle bir gezin, bir fikir edindikten sonra aklınıza takılan yerleri bize sorun lütfen.

Saygılar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acemiÇevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2006
İl: Ankara
Mesaj: 190
acemiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2006 21:55

Ares Bey(İsim göremedim) öncelikle hoşgeldiniz. Kurcağınız akvaryumun eğer imkanınız varsa tabi (hem maddi hem de yer bulma konusu açısından) olabilcek en büyük ölçülerde alın. Kesinlikle bu yaptığınızdan pişma olmazsınız. 80 litre başta büyük de gelse böyle bi hobi için bi zaman sonra yeterli gelmeyecektir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluedescadaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 948
bluedescadaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 11:01
Ortalama 200 lt bir akvaryum,kaliteli ama pahalı olmayan malzemeler(forumdan araştırabilirsiniz) ve başlangıç için doğru balıklar(lepistes veya sarı prenses uygundur ancak su şartları farklıdır). Forum kazan siz kepçe buyrun dalın Emin olun sizin araştırdıklarınız size çok daha faydalı olacaktır çünkü ana konuya ulaşırken birçok faydalı bilgi edienecesiniz. Saygılar,sağlıklı balıklar. bluedescada2006-9-22 11:3:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuruygunÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 30/07/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 7768
onuruygunÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 15:18
Bütçenizin el verdiği en büyük akvaryumu almanızı tavsiye ederim. Genel kanının aksine büyük akvaryumun bakımı çok daha kolaydır. Büyük akvaryumlarda su dengesini sağlamak kolaydır. Su değerlerinde ani değişiklik olması çok zordur. Bu da balıklarınızın sağlıklı olmasını sağlar.

Balık olarak bakımı kolay olanlar ile başlamanızı tavsiye ederim. Sarı prensesler yeni başlayanlar için fazla zorlayıcı balıklar değillerdir. Ben size canlı doğuranları da tavsiye edebilirim. Genel olarak az sayıda balık ile başlamak işinizi kolaylaştıracaktır. Bir sorun çıktığında çözüm üretmek ve uygulamakta zorlanmazsınız. Balık sayısını deneyim kazandıkça arttırmanız iyi olacaktır. Bitki konusunda da dayanıklı ve az bakım gerektiren bitkileri seçebilirsiniz. Beslediğiniz canlıya göre bitki türü değişir. Eğer sarı prenses beslerseniz o zaman dayanıklı yaprakları olan bitkiler seçmelisiniz. Bu arada sarı prensesler bitkileri sökebilmektedir. O yüzden bitkileri dibe tutturmalısınız. Canlı doğuranlar her türlü bitki ile yaşayabilirler. Tabii ki bitkiyi koyacağınız suya dikkat ediniz. Akvaryum suyunuzun değerleri ile uyumlu bir bitki seçmelisiniz. Size yeni başlayanlar için çok uygun iki bitkiyi tavsiye edeceğim. Biri anubias, diğeri valisiera'dır. Bitki ve balık türleri ile ilgili olarak anasayfadan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.

Filtreleme ile ilgili olarak da şunları söyleyebilirim; akvaryum suyunu saatte 2-3 defa çevirebilecek bir dış filtre kullanmanız iyi olacaktır. Örneğin akvaryumunuz 150 litre ise saatteki debisi 300/450 litre/saat olan filtreleri kullanmalısınız. Tabii burada beslediğiniz balığın türü ve sayısı da önemlidir. Örneğin canlı doğuranlar(lepistes,moli vb) çok fazla atık üretmezler. 150 litrelik bir akvaryumda 300 litre/saat'lik bir dış filtre yeterli olacaktır. Eğer büyük boyutlu çiklitler(astronot vb.) besleyecekseniz ve balık sayısı da çok ise o zaman 450 litre/satt'lik filtre de yetmeyebilir.

Kum da balık türüne göre seçilmeli. Canlı doğuranlar ile ince dere kumu çok iyi olur. Eğer sarı prenses besleyecekseniz ince çakıl(2-3 mm) ve midye kırığı kullanabilirsiniz. Midye kırığı sarı prenseslerin ihtiyaç duyduğu sert su değerlerini sağlamanızda yardımcı olacaktır. Canlı doğuranlar(lepistes, moli, valisiera vs) yumuşak su sevdiği için midye kırığı kullanmayınız.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Lütfen imzanıza isim, soyisim bilgilerinizi ekleyiniz. Saygılarımla;
encort2006-9-22 15:34:28

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BIYIKLIÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 507
BIYIKLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2006 17:03
Birbirinin zıttı su değerleri dışında s.prensesler lepistesleri kuyruklarından başlayarak afiyetle yiyeceklerdir. Bu yüzden aklınızdan bile geçirmeyin derim. Aynı bölgenin balıkları arasında bile davranış şekilleri açısından çok sorunlar çıkabiliyor. Siz akvaryumunuzda bitki sevip sevmediğine karar verin ve öyle çiklit besleyin. Sırf bitki sevgimden dolayı yeni geçtiğim (1 sene) çiklit türünü beslememeyi bile düşünüyorum.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir