Frontosa Akvaryumum İçin Bir Soru


E=MC2Çevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 513
E=MC2Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 10:43
Merhaba Arkadaşlar
 
İçinde frontosa blue zaire moba olan tankımın kendinden yapışkanlı arka fonunu temiz bir şekilde söküp yenisini nasıl yapıştırabilirim. Mavi arka fonumu siyahla değiştirmek istiyorumda. Bu arada kumu balıklar içinde iken nasıl temiz bir şekilde değiştiririm.
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzkoçakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 4506
ÖzkoçakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 11:25
Efe Bey, eğer mevcut fonun tamamı yapışmışsa temiz şekilde çıkartmak çok zor. Buhar kullanarak belki halledebilirsiniz, ama yine de jiletle kazımak gerekebilir.
 
Kum değişikliğini balıkları geçici olarak başka yere alıp, mevcut suyu kovalara çekip, kumu değiştirdikten sonra kendi suyunu sabırla yavaş yavaş fazlaca bulandırmadan akvaryuma tekrar doldurmanızı ve daha sonra balıkları eklemenizi öneririm. Ben daha önce aynı işlemi 300lt. tankta yaptım. İşlemin tamamı 6 saatten fazla sürdü ama sorun çıkmadı.
 
Saygılar.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FoRrapÇevrim Dışı

Kayıt: 17/06/2007
İl: Bursa
Mesaj: 724
FoRrapÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Kasım 2008 11:34

Arka fonu tinerli süngerle bir kaç kez silersen sanırım yapışkanlığını kaybedecektir yada sökme işleminde kolaylık sağlıycaktır kanımca. Akvaryumun camlarını sökerken silikonda çok güzel sonuçlar aldım. Silikonla arka fon aynı şey olmasada yapışkan yüzeyde sonuç vericeğini düşünüyorum.

Kumu hortumla dip çeker gibi ala bilirsin hiç bir sorun cıkarmıycaktır. Tecrübe edilmiştir. Fakat eklenicek kumu çok iyi yıkamak gerekiyor maşrapa yada başka bir aparatla tabana yakın yeni kumuda dökersen çok fazla bulanıklık sorunu cıkarmıycaktır bence.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquamaniaÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 30/06/2007
İl: Ankara
Mesaj: 152
AquamaniaÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2008 09:54
Merhaba ,
Her türlü kendinden yapışkanlı, sticker veya reklamcıların tabiri ile folyo tabir edilen malzemeyi evlerimizdeki saç kurutma makinaları yardımıyla kolayca üstelik nerdeyse leke bırakmadan çıkarabilirsiniz. Maket bıçağı jilet yada bunların türevleriyle kazımak camı çizmenize, tiner mazot solvent vs gibi kimyasallar kullanmak ise akvaryum suyuna karışır korkusuna bence son çare olmalıdır.
 
Herhangi bir köşesinden ısıtarak tek bir uc yakalayabilir ve kesinlikle acele etmeden fön malzemeyi ısıtıp yapışkanın etkisini azalttıkca hafiff hafiff yavaş yavaş soyabilir yolabilirsiniz.
 
Kumu balıklar tankın içindeyken hortumla bile olsa tahliye işine kesinlikle karşıyım. Her nekadar hortumla kum çekmek pratikmiş gibi görünsede yetişkin boylarda moba beslenebilecek  büyüklükteki bir akvaryumdaki kum miktarı tahmin ettiğim kadar ise; onca kumu çekene kadar ziyan edeceğimiz su ile noksanlığından doğacak suyun temini için yeni ilave edilecek musluk suyunun balıklar üzerinde yaratacağı stress ve diğer negatif etkiler, ile size vereceği "zahmet" o akvaryumu paşa paşa en baştan nizami olarak kurmanızdan daha az olmayacaktır.
 
Amerika'yı yeniden keşfetmeye gerek yok bahsi geçen balık Moba ve bence her zahmete değer, kaldı ki bu yaptığımız bir hobi, üstelikte kestirmelere asla tahammülü olmayan elit bir hobi, bence her uğraş zahmetiyle eziyetiyle zorluklarıyla güzeldir.
 
Kolay gelsin saygılar.
Aquamania2008-11-24 10:05:01

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir