Frontosa Balonu ! ( Resim Eklendi)


erciyesÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2005
İl: Kayseri
Mesaj: 2545
erciyesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2007 16:07
[QUOTE=acemi41]
 
Konuyu açan sevgili meslektaşım Murat Bey'e ben de mutlaka arka fonu değiştirmesini ve akvaryuma siyah kum koymasını tavsiye ediyorum.Embarrassed
Eminim ondan sonra bu konunun başlığını da değiştirecektir.Big%20smile
 
Kim ne derse desin ben bu  balıkları seviyorum........
Saygılar.
 
 
[/QUOTE]
 
Sdeğerli öğretmenim değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.İnşallah gerçekleştirmeye çalışacağım.Balıklarınız maaşallah çok güzeller...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

devran1984Çevrim Dışı

Kayıt: 03/10/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 122
devran1984Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2007 12:36
Selamlar, ben frontosa beslemeya yeni başladım ilk gunlerde cok sıkıcı geliyordu. Hatta satmayı bile düşndüm. Sonra forumlardan edindigim bilgilerle yola çıktım.  Sonuç mukemmel. Şimdi onları seyretmekten zevk alıyorum. 500lt re tankım var. 10 adet 8cm 10 cm 8 adet de 14 ila 17 cm arası boylarda frontosalarım var,   saygılarla.... acemi412007-11-03 16:06:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tutku05Çevrim Dışı

Kayıt: 25/12/2005
İl: Osmaniye
Mesaj: 104
tutku05Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Kasım 2007 16:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 09:05
http://www.youtube.com/watch?v=AP7yMu4MEmw
alıştırdıgınız takdirde elden bile yem yiyormuş..hersey egitim yaniTongue
yukarıdaki video alıntıdır..izledim ve imrendim dogrusuLOL
murat34_19072007-11-12 09:05:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perfectoÇevrim Dışı

Kayıt: 02/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 153
perfectoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 12:21
Arkadaşlar,
Yıllardır Burundi,Mbimbwe ve Moba besleyen biri olarak,Murat Bey'in başlığına üzülerek katılmadığımı belirtmek isterim. Frontosaları ya da başka bir türü bu kadar kötüleyerek o türe haksızlık etmiş olmuyormuyuz. Siz sevmediniz diye sevilmemesi olabilir mi ? Frontosaları araştırıp,yaşam şartlarını bilmeden yunuslar gibi sürekli ortada gezmelerini bekleyemeyiz ki.

Bende gittim leptosoma aldım, hamsi gibi balıklar, şimdi bir başlık açsam,leptolarla ilgili aradığımı bulamadım,şöyle kötü ,şöyle iyi diye sizce kendi fikirlerim ve zevkim dolayısıyla bunu yazmam doğru olurmu ? Ben sevmediysem sevmemişimdir. Ama yüksek fiyatlara satılıyorlarsa, az ürüyor ve çok talep ediliyorlardır diyebiliriz. Benim çevremde tanıdığım arkadaşlarım sadece leptosomalar için yeni akvaryumlar kurdular tıpkı benim frontosalar için kurduğum gibi.

Frontosalarla ilgili bazı püf noktaları var, bunları sadece frontosa besleyen dikkatli ve tecrübeli akvaristler biliyor. Diğer arkadaşlar ise üzülerek söylüyorum ki, akvaryumlarında bulunsun diye koyuyorlar.
Frontosalar yalnız yaşarlar, yaşam bölgelerinde başka türler hele hele de Malawi türleri onları direkt etkiler. Üreme davranışları değişir. Işık konusunda ise ışığa duyarlıdırlar ama bu asla ışıkta yaşamazlar anlamına gelmiyor. Yavaş yavaş ışığa alıştırmak mümkündür. Benim balıklarım daima ışığa alışıkdırlar. Ama bir başka arkadaşım alıştırmadığı için ışığı açtığında saklanırlar,sinemadan çıkan bizlerin gözlerimizin karanlığa alışması gibi.

Kum da etkiler davranışlarını. Siyah kum koyarsanız,balığınız daha koyu renkli olur ve maalesef üreme süreci uzar. Bu kadar detaylı bilgileri kim verdi şimdiye kadar ? Ya da kaçımız biliyorduk ? O yüzden önce araştıracağız,okuyacağız, tercümeler yapacağız sonra da kendi tecrübelerimizi paylaşacağız,forum kısmının amacı bu olmalı. Yoksa hergün hepimiz bir başlık açabiliriz "demasoni balonu", "calvus balonu" diye.

Sanırım hiç bir tür, bir başlık altında böyle yazıları hak etmiyor.

Saygılarımla.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erciyesÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2005
İl: Kayseri
Mesaj: 2545
erciyesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2007 18:36
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki ben kesinlikle frontosaları kötülemedim.Sadece yaşadıklarımı anlattım.Bana bu konuda katılan arkadaşlar da oldu katılmayan arkadaşlarda oldu.Burada kesinlikle karalama yada iftira türünden şeyler yazmadım.Sadece balıklar hakkında yaşadıklarımı anlatıp almak isteyen arkadaşlara ön fikir vermek istedim.Arkadaşlar tecrübe ve bilgileriyle konuya açıklık getirdiler.Bende bunlardan yanlışlarımı görüp kedime gereken dersleri çıkararak ona göre hareket etmeye başladım.Bu yönden başlığın hepimiz için çok faydalı olduğu inancındayım...  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

griiiÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 53
griiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2007 15:37
Merhaba
2 yıldır frontoza brundi besliyorum ve ben de tecrübemi paylaşmak istedim.
1,5 yılı aşkın süredir saklanan balıklarım birkaç aydır karakter değiştirdiler. Tabi bunda yanlarına koyduğum 1 çift brikardiyi uzaklaştırmamın da etkisi oldu. Ama sanıyorum erişkin hale gelmeleri de karakterlerini etkiliyor. Eskiden çok isterdim gözümün içine bakıp yem beklesinler diye. Onlar ise neredeyse düşen yemden korkarlardı. Gerçekten sabırsız beslenmiyecek bir balık. Şimdi iletişim kurabiliyoruz ve elden yem yemeğe alışmak üzereler. Gene arada ürküp saklanıyorlar ama bu genelde kalabalık misafir varken oluyor. Ben de üremelerini bekliyorum, yine sabırla:)
Herkese sağlıklı balıklar.
griii2007-11-15 15:47:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2007 15:11
     Murat Bey, izlenimleriniz ve tecrübeleriniz doğrultusunda yapmış olduğunuz yorumlara saygı çerçevesinde elbette ki katılıyoruz ama şöylede bir düşünün ve bu yazdığımla ilgili lütfen beni yanlış anlamayın, çünkü siz yıllardır yazılarını takip ettiğim değerli bir insansınız.
     Varsayalım; yazılı ve görsel kaynakları araştırarak Frontosa'lar hakkında bilgi edinen bir akvarist arkadaşımız kendi finansal durumunu ayarlayıp, tankında uygun dekor ve malzemeyi kurup bu fevkalade balıkları satın almaya karar veriyor; buraya kadar duralım misal alıyor ve sabrıyla belki aylar sürecek gözlemleri sonucunda bu balıkların değişik yönlerini keşfederek onları beslemekten zevk duyacak, belki tek bir farklı hareketini gördükten sonra bile mutluluk duyarak onları beslemeye devam edecek... Şimdi durduğumuz noktaya geri dönelim. Araştırmalarına devam eden bu akvarist arkadaşımız; Türkiye'nin en içerikli ve en güçlü bu akvaryum sitesinde; sizin gibi bu siteye çok emek vermiş tecrübeli bir akvaristin bu yazısını okuyarak, sizin engin tecrübelerinizi gözönünde bulundurarak vermiş olduğu karardan vazgeçme ihtimalini gözönünde bulundurmayacak mı? Belki bu arkadaşımız akvaryumcunun kurduğu düzenekteki çok mutsuz olan bir veya bir kaç balığı satın alıp ona haırlamış olduğu nadide ortamı vazgeçtiği için bırakıp başka türlere yönelecek ve satın almayı düşündüğü güzelim canlılarda akvaryumcuda helak olmaya devam edecek.
     Lütfen sakın beni yanlış anlamayın Murat bey, ben sizin yazılarınızı hep okudum ve sizde benim kendimi geliştirmemi sağlayan sayılı insanlardansınız. İşlerim dolayısı ile çok fazla online olamadığım için bu konuyu kaçırmışım o yüzden geç yazıyorum kusura bakmayın. Sadece ben belirtmek istedim. Yukarıdaki mesajlarıda okudum bazı arkadaşlar çok güzel değinmiş insanların kendi ruh halleri kavgacı ya da hassas olmaları gibi. Ben 1 yıldır Frontosa besliyorum. Daha öncesinde yıllarca Malawilerimden yavrular aldım, ama onların sürekli hızlı yüzmeleri zaman zaman kavgaları, zaten yokuşa sürülmüş hayatımda bir nebze daha çok huzuru arayışa çevirdi beni akvaryumumda. Yani sizin gibi değerli bir insan bu şekilde düşünebilir. Ama Frontosaların hantallığınada belki kendi gözlemlerinden sonra hayran olabilecek bir sürü akvariste bu deneyimlerinin öncesinde bir soru işareti oluşturmuş olabilirsiniz. Kişisel düşüncem affedin, çünkü bu ortamda bilgilerine ve tecrübekerine güvendiim nadir insanlardansınız.
     Çok uzattım son olarak benim için Frontosa'ların ne ifade ettiğinden bahsetymek istiyorum.
     Uzun süredir yapmış olduğum araştırmalar sonucunda, hem daha önce alışveriş yaptığım Pet Shop’ları hem de diğerlerini gezdim. İlk etapta yetişkin Frontosalar için ebat olarak küçük sayılabilecek olan tankıma alacağım Frontosaları özenle seçmek için 10 günü bulan bir zaman dilimi geçirdim. 8, 5 ve 4 cm boylarında hem henüz yetişkin olmayan hem de büyüme süreçlerini izledikçe keyif alacağım üç Frontosa aldım. Bu 10 günlük süre içinde, daha önce sürekli alışveriş yaptığım bir Pet Shop’ta 15 cm büyüklüğünde hem kafa hem de vücut yapısı olarak çok beğendiğim bir Kavala türünü almak için maddi olarak uygun olacağım zamanı bekledim. En sonunda onu da alarak, birkaç ay sonra yine durumumu düzelttikten sonra daha büyük tanka geçmeden önceki şu an ki uygun balık kadromu oluşturdum.
   Çok sıkılmamaları için dekoru yoğun olarak bulundurmadım tankımda. Kayaları seven bu türler için mümkün olduğunca sık ve yoğun olmayacak şekilde iki bölge oluşturdum onlar için. Nitekim, beklediğim gibi en büyük olan kendine ait bir bölge seçti ve huzuru şu an için yerinde… Bazen oturup saatlerce onları izliyorum. Onlara o kadar hayranım ki; Sera’nın bir stickerında okuduğum yazı çok doğru ‘’akvaryumlar insanları rahatlatır, her evde bir akvaryum bulunmasının insanı psikolojik olarak rahatlattığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır’’ Frontosalarımı izledikçe bu sözün doğru olduğunu çok iyi biliyorum. Gece yarısı, cevabını bulamadığım hayatın çeşitli soru işaretleri arasında boğulmak üzereyken tek huzuru, Frontosalarımın suda ahenkle dans ederlerkenki halini seyrederken buluyorum. O kadar cool ve karizmatikler ki, bir asalet içinde yüzüp birbirlerine ve bazen de bana bakıyorlar. Tanganyika’nın tek Kralı olduklarını kanıtlarmışçasına yavaş yavaş yüzüyorlar. Suyun hareketli hali ve şırıltısı eşliğinde kendi çabamla kurmuş olduğum ekolojik denge ve bu şartlarda bu canlıları yaşatmak eşsiz bir zevk. Doğanın bu muhteşem yaratıklarını her gün izleyip farklı bir yönlerini keşfetmeye çalışmak çok rahatlatıcı. Tanganyika Gölü’nün bu güzel canlılarını odamda konuk etmek benim için müthiş bir duygu. Kendimi yalnız hissettiğim her an, yegane stres kaynağım onların bana hissettirmiş oldukları dostlukları.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2007 01:06
Sen nasıl istersen öyle olurlar.Parmağini tankının camına götür ve onların ilgisi çek.Çok kısa sürede sana nasıl aliştiklerini görüceksin ve şaşırıcaksın. Sürekli akvaryum yakınlarında vakit geçir , onları bir odaya kapatırsan sürekli insan görmezlerse doğal olarak korkak olucaklar.Bende ilk frontosalarımı aldiğimda korkaktılar , ama şimdi tankınmın camına vurmama rağmen umursamıyorlar bile.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erciyesÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2005
İl: Kayseri
Mesaj: 2545
erciyesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2007 07:57
Ömer , Osman ve ufuk Beylerin değerli yorumları için teşekkür ederim.Gerçekten frontosa , besleyenin ruh haline uygun olması çok önemli.Aksi taktirde gerekli hazzı ve keyfi almak çok zor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2007 01:09
Osman beyi tebrik ediyorum. Çok hassas ve gerçekten hobiden zevk alan bir kişi.halongan2007-11-27 10:21:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2007 11:20
    Murat Bey,
Son mesajımın üstünden uzun bir zaman geçince, gerçekten kırıldığınızı düşündüm ve üzülüyordum. Mesajınızı görünce içim rahat etti.
 
    Lütfullah Bey, teşekkür ederim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rottÇevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 684
rottÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2007 11:51

Murat arkadaşım bunca yazıdan sonra bu başlığı değiştirmenin zamanı gelmedimi sence?Önceki mesajımda da belirttiğim gibi bu türe karşı yapılmış bir haksızlık ve bu başlığa hiç katılmıyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2007 12:02
Ufuk Bey,
 
Ben Frontosalarımın kafalarını okşuyorum, onları ellerimle seviyorum, hiç itirazları yok.. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir