frontosa ile ilgili soru.


RolandÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/08/2006
İl: Ankara
Mesaj: 644
RolandÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2007 00:09
[QUOTE=yüksel] [QUOTE=UGUR][QUOTE=Roland]

750 litrelik tankım var. 1erkek 4 dişi frontosa yavrum var. (%90 tahmin) şu anda boyları 7.8 cm erkek daha büyük. Şimdi size soru benim bu balıklar nezaman tam damızlık boya gelirler kaç ay sonra yani? nezaman yavru almaya başlarım?

[/QUOTE]
 
1-Balıklarınızın ciniyetini 15 cm i aşıncaya kadar anlıyamazsınız.Anlıyorum diyen sallıyor
2-Damızlık olmaları için 2 sene en fazla zaman.İyi bakımla 1.5 seneye indirebilirsiniz.Ama öncesinde yavru beklemeyin.
3-Kesinlikle tek bakın..Yoksa yavruda alamzsınız
 
Saygılar
[/QUOTE] Ağır bir suçlama değil mi? Ben 8-9 cm ayırt ederim %90 garantili. Sallamak ağır suçlama, ben 1 cm calvus ayırt ediyorum. Bu hissi bir olay herkes vent kontrolü kuyuruk vs yapar ben yüzüşünden anlarım. Dünyada bütün dişiler narindir bunu göz önünde bulundurmanız yeterli. Bir de mesleğimiz ve bilgimiz bu yünde olunca. Ben 1 cm sarı prenses ayırabilecek kapasitede uzmanlar tanıyorum. Herif 1 cm iken dişileri topluyor, içinden yanılma payı çok düşük. Dişide bulunması gereken özelikler vardır. Bunu yüzleri, çenesi, dudağı gibi ince noktalardan dikkatli takiple çözmek mümkündür.

Lütfen imla ve noktalama kurallarına uyunuz.
[/QUOTE]
 
Valla ne yalan söyliyim bencede bu bir his meselesi. Bende bir içimden geçirirsem cinsini anlıyabiliyorum cok yunus besledim çok az yanılmışımdır.
Ama frontosa hiç beslemediğim halde elimdeki (1erkek bu kesin) 4 balığında dişi olduğunu %90 söyliyebilirim. Balıklar daha 5 aylık falan. Herneyse konu bu değil zaten yani bu iki ayrı gölün balıklları aynı akvaryumda sorun cıkarırlar. ozaman yapıcak bişeyler bulmamız lazım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir