frontoza için rahat bir ortam nasıl olmalıdır


ArifogluAkvaristÇevrim Dışı

Kayıt: 25/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 122
ArifogluAkvaristÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2014 18:42
merhaba arkadaşlar...frontoza kolonım var...sıkıntıları yok Allaha şükür..yavru alıyorum..ancak bir sıkıntım var..erkek frontoza dişileri çok kovalıyor...bazende eşe çağırırken hırpalıyor..akvaryumum 200*50*60 ölçülerinde..ve 4+1 frontoza var içinde..dekorasyonu var..pimas borulardan saklanacak yerlerde yaptım..yalnız erkek bir yolunu bulup kovalıyor...ben yavru alırkende şu formülü kullanıyorum..dişiler ağzını doldurunca sadece dişiyi 2 metrelık akvaryumda bırakıyorum..diğerlerinide 1.5 metrelık tanka alıyorum...şimdi bir sorum var sizlere ?


soru: mbuna türleri kendı türlerine saldırgan turlerdır..kendılerı arasında çok serttırler..ama diğer türlerin olduğu aynı akvaryumda savunmacı rol üstlenıyorlar..şimdi diyorum ki frontoza kolonımı olduğu tanka malavi cıkletleri-tanganıka cikletleri koysam erkek frontozanın saldırganlığını durdurabılır mıyım..neden böle diyorum çünku bu kolonının öncekı sahıbı bu frontozaları 1.5 luk tankta bakıyordu ve o tankta da calvus cıkletlerı ile bakıyordu..yanı 5 adet frontoza 20/30 adet calvus..bu şeklıyle agrasıflık yoktu o tankta...ama ben bunları 2 metrelık rahat bir tanka aldım ve şımardılar :))sizce bu şekılde bir işlem çözum olur mu ?? yardımlarınızı esirgemeyiniz...
======================================================================

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LASTROMANTICÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 398
LASTROMANTICÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2014 05:20
Bence farklı tür yapmanıza hiç gerek yok , sadece saklanma yerlerine bir iki ilave yaparsanız sorun kendiliğinden çözülür. Zira akvaryum hacminiz oldukça iyi .Akvaryumda farklı türler olduğunda frontozadan yavru almanızda sıkıntı olabilir. Pimaş borudan randıman alıyorsanız devam edebilirsiniz bence dar girişli ters konulmuş saksılarında faydası olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir