Frontosa İçin Yardım


Dinleyen AdamÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 1192
Dinleyen AdamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 10:26

Değerli arkadaşlar;

Takriben; benim akvaryumumda 1 erkek 25 cm, 3 dişi 18-22 cm aralığında, 2 erkek 15-17 cm, kalan 9 dişiler 14-17 cm aralığında.

Soru şu; benim dişilerden daha küçük dişi frontosalardan yavru alanlar daha yeni görüştüm ama ben ne hikmetse yavru alamadım.  Dişi kumu kazıp 4-5 gündür yatıyo ama yem yemeye çıkıyor. Balıklar en az 1 yıldır bende. Acaba akraba evliliğini balıklarda mı kabul etmiyor?  Yoksa 24-26 cm yeni bi erkek alsam kan değişikliğini diğer dişiler kabul edermi? Yada yeni erkek dişileri öldürürmü? Akvaryumda kaos ortamı çıkarmı? Bu konuda bilgisi ve fikri olan arkadaşların bilgi paylaşımına ihtiyacım var.

Akvaryum 406 Litre, üç yuva kurulu, dib quartz 0,5 kum kalınlık 4 cm, yemleme kaliteli ve canlı yem. Akvaryumda başka balık  yok.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2006 14:47

Frontozalar iyice oturmuş bir koloninin içerisine yabancı bir balık geldiğinde eğer balıklarda yetişkin ise hırpalayabilir. Kardeş balıklar yavru alımı alımı için bir sorun yaratacağını sanmıyorum. Her zaman şuna inanırım üreme organlarının gelişimi tamamlanmadan hiç bir balık isterse ulaşabileceği maksimum boya ulaşsın yavrulamaz. Erkek sayısı için 2 erkek olması tankta daha iyi olur kanısındayım sonuçta bir baskın erkek olması dişilerin diğer erkeler tarafından rahatsız edilmesini en aza indirir. Tankınız bence Frontozalar için son derece ideal yemlemeniz ihtiyaçalarını karşılayacak düzeyde sizin yapmanız gereken biraz daha beklemek. Saygılarımla..      


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir