Frontosa ve malawi çikletlerinin uyumu


eurkanÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2006
İl: Hatay
Mesaj: 21
eurkanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2007 14:10

Merhabalar,

1 metrelik (200 lt'lik) akvarymumda malawi çiklet beslemekteydim.

Yunus, imparator, ahli, sarı ve prtakal prenses...

3 gün önce arkadaşımdan 1e3d frontosa geldi. Erkek frontasa kafa yapmış durumda. Balıkları malawi balıklarımın arasına koydum ve 3 gündür bir sorun olmadan yaşıyorla. Ancak biliyorsunuz Malawi balıkları hızlı balıklar bu sebepten dolayı yemleme zamanında çok hızlıca yemlerini yiyiyorlar. Ancak Frontosalar yemleme zamanında pek uğraş vermiyorlar. Acıkacaklar ve sonunda yiyecekler ama yemeleri için ne yapmalıyım. Seranın kaliteli renklendirici ve dibe düşen pelet yemlerden vermekteyim. Bu konuda yani frontosalarımı en iyişekilde beslemem için yardımlarınızı talep ediyorum.

Bu arada balıkları başka bir akvaryuma alma şansım yok. İşyerindeki  2 akvaryumda da malawi balıklarım ve yavru akvaryumumda da başkasından aldığım 15 kadar yunus yavrularım var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DimebaGÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Adana
Mesaj: 356
DimebaGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2007 14:14
Farklı gölün balıklarını beraber beslemek hobicilikte pek hoş karşılanan bir şey değildir.Frontosalarınız boş yere zorluk çekiyorlar.Doğalarında olmayan balıklar önlerinden yemleri kapar onlar da seyreder.Onlara yaşaması zor bir ortam sağladınız.Bence imkanınız varsa bir tank daha kurun ve frontosaları tek besleyin.Onun dışında onların da yem yiyebilmesi için özel bir uğraş vermelisiniz.Malawiler ne yem atarsanız saldırırlar.Her yemlemede malawileri zapt etmeye çalışıp frontosalarınızı besleyebilirmisiniz bilmiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eseruyarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/12/2005
İl: Içel
Mesaj: 1634
eseruyarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2007 14:15

+1 çok doğru

[QUOTE=DimebaG]Farklı gölün balıklarını beraber beslemek hobicilikte pek hoş karşılanan bir şey değildir.Frontosalarınız boş yere zorluk çekiyorlar.Doğalarında olmayan balıklar önlerinden yemleri kapar onlar da seyreder.Onlara yaşaması zor bir ortam sağladınız.Bence imkanınız varsa bir tank daha kurun ve frontosaları tek besleyin.Onun dışında onların da yem yiyebilmesi için özel bir uğraş vermelisiniz.Malawiler ne yem atarsanız saldırırlar.Her yemlemede malawileri zapt etmeye çalışıp frontosalarınızı besleyebilirmisiniz bilmiyorum. [/QUOTE]


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir