Geç mi büyüdüler ?


oyıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2013
İl: Bursa
Mesaj: 255
oyıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 10:58
[QUOTE=Şenol Sinoğlu]onur bey gerçekten videosunu ve metre ölçüsünü görmek isterdim. Sizinle konuştuktan sonra yabancı forumlara ve araştırma makalelerine bir göz attım. 
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1867
http://animal-world.com/encyclo/fresh/cichlid/TropheusSpecies.php
http://www.hillcountrycichlidclub.com/articles/Tropheus%20moorii%20sp.%20Black%20Ikola%20Kaiser.pdf

Tüm kaynaklarda ortalama aynı veriler verilmiş. 5.0-5,9'' boy (13-14-15cm) ve ortalama 10 yıl ömür. Tabi bu da göl koşulları için geçerli. Eğer dediğiniz boyda ikola var ise kanıtlayın ve bu konuyla ilgili bütün kaynakları, beni ve birçok hobiciyi yalancı çıkarın.
Benim attığınız fotoğrafta gördüğüm 12-13 cm boylarında yaşlı bir dişi. Aksini cetvel veya metre ile ispatlayamadığınız sürece fikrim de değişmeyecek.



[/QUOTE]

Gerekli cevapları verdiğimi düşünüyorum çok isteyen varsa da gelsin canlı canlı gösteririm sıkıntı yok lafımın her daim arkasındayım. Yalan dolan olsa zaten fotoğraf bile paylaşmazdım  şu bu  diye laf kalabalığıda yapmazdım siz olmaz dedikçe size usulünce kanıtlamaya ve açıklama yapmayı görevolarak üstlendim dediğim gibi yolunuz düşerse vede BURSADA ki arkadaşlarda elbetteki görüyordur görmek isteyen varsa canlı canlı gösterebilirim artık daha ne diyeyim bilemiyorum siz inanmak zorunda da değilsiniz size göre yoktur ama bana göre böyle bir canlı var ve halen yaşamakta :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2010
İl: Bolu
Mesaj: 2064
Cagdas OZDOGANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 14:41
Merhabalar. Onur kardeşim, tabiki seni kötü niyetinle yargılamıyor kimse, ancak gözle yapılan ölçümler oldukça yanıltıcı olabiliyor. Metreyle ölçüm yapılmadan kesin yargıya varmamız mümkün değil. Bakın bi arkadaşın tanıtımında yaptığım yorum;
Ahmet bey maşallah balıklarınız çok güzel. Boylarına gelecek olursak, bembalar zaten tropheus türleri içerisinde çok büyüyen bi tür değil. Her tropheus türü 15 cm. net boya gelmez.Bunun üzerine dediğiniz gibi erken yavru almalarını da katarsak pek büyüyememiş olabilirler. Sanırım,resimlerde gördüğüm kadarıyla 8-9 cm. boyunda balığınız var. Eğer öyleyse buda bembalar için kötü değil. Zaten ortalama 10 cm. olurlar tank ortamında.

+1 Diyenler: cetin77,



İkolalardada durum çok farklı değildir. Bembaya göre biraz fazla büyüselerde 15 cm.lere pek gelemezler. Duboisinin ve birichardinin bazı türleri,nkonde, kiriza gibi birkaç tür bu boylara ulaşabilir. 
Bu arada Şenol bey,verdiğiniz son linkteki balık kirizadır.
Cagdas OZDOGAN2015-02-27 15:26:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oyıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2013
İl: Bursa
Mesaj: 255
oyıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2015 16:46
Çağdaş bey yorumunuz için teşekkür ederim fakat ben gayet eminim verdiğim ölçüden :) tekrar teşekkürler.

Hafta sonu arkadaşımın yanına gitmeye çalışacağım kendisi servis şöförlüğü yapıyor boş bir saatini yakalayabilirsem hayatımda bir ilki yapacağım sırf boy ölçmek için yakalayacağım o balığı :) gözle görülür bir kanıt oluşturmak şart oldu :) saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir