Geleceğin Parlak Beyinleri,TAKDİR edileceklerdir herzaman;


YargıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 271
YargıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 14:42


Gaziantep
 Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu 7.sınıf öğrencisi Aslınur Bayram, aç kalan akvaryum balıklarının ölümlerini engellemek için "akvaryum yemleme otomatı" yaptı.

Gaziantep Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Aslınur Bayram, aç kalan akvaryum balıklarının ölümlerini engellemek için "akvaryum yemleme otomatı" yaptı. 

Proje sahibi Aslınur Bayram, yaptığı açıklamada, geçen yıl tatile çıkarken geride bıraktığı balıklarını tatil dönüşünde ölü bulduğunu ve bundan dolayı balıkların ölmemesi için "akvaryum yemleme otomatı" projesini hazırlamaya karar verdiğini belirtti. 

Bayram, şöyle konuştu: 

"Geçen sene tatile çıkarken evimizde bulunan akvaryumda yaşamını sürdüren balıklarla ilgili yaşadığım sorun aklıma geldi. Balıklarımın tatil süresince yemlenmesi gerekiyordu. Tatile çıktığımızda balıklarımızı bırakacak bir yer bulamadığımız için akvaryuma fazladan balık yemi atıp çıkmıştık. Döndüğümüzde balıklarımızın tamamı ölmüştü. Bunu görünce çok üzülmüştüm. Projemde tasarladığım otomat sistemi belirli aralıklarla 1 saniye ile 30 saat aralığında balıklara yem atmaktadır. Böylece akvaryumdaki balıkları ihtiyacı kadar yemliyoruz. Bu sistemi evde bulunan kuş ve diğer hayvanlar için de kullanabiliriz." 

Projenin ekonomik, uygulanabilir ve basit bir yöntemle hazırlandığını anlatan Bayram, otomatın gerçekleştirilmesi için elektronik zamanlama birimi hariç diğer gerekli parçaların tamamını çevresel atıklardan toplayarak yaptığını kaydetti. 

Projeye danışmanlık yapan okulun Fen ve Teknoloji öğretmeni Lokman Taşdan da, projenin çok orijinal olduğunu, evde balık, kuş ve kedi gibi evcil hayvan besleyen insanlara fayda sağlayacağını söyledi. 

Taşdan, "Bu projemiz ülke genelinde düzenlenen proje yarışmalarında derece alabileceğine inandığımız önemli bir çalışma" şeklinde konuştu. 

Saygıdeğer Akvarist Dostlarımla paylaşmak istedim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnsÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 676
EnsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2012 14:56
Paylaşım için teşekkürler,iyi bir gelişme..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YargıcıÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 271
YargıcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 00:13
Bu proje ülke genelinde düzenlenen proje yarışmalarında derece alabileceğine inanılan önemli bir çalışmadır benim kanaatimce.diğer Üniversitelerin darısı başına diyelim.saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir