Gelin beraber kuralım


kriptoatlantisÇevrim Dışı

Kayıt: 20/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 267
kriptoatlantisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2007 10:57
Elma salyangozu hic bir balıga zarar vermez, ayrıca uremesini engellemekte bizim elimizdedir.

Tankınıza elma salyangozu cok guzel yakısır.

Akvarumu kurdukca resimlerini adım adım eklerseniz takip edebiliriz.

Saygılar.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sutozuÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2006
İl: Eskisehir
Mesaj: 983
sutozuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2007 11:20
Kuracağınız yeni akvaryumunuz aklınızı karışmış gibi olacam ama bence ciklet türleri besleyin. Yeni canlı doğuran türleri bıraktım. 50 lt akvaryumumda resmen nüfus patlaması oldu ve önüne geçemedim. Ayırsanızda durmak bilmiyorlar.
2 farklı lepistes türü ve platy besliyordum. Aldığım bitkilerde ne kadar dikkat etsemde siyah salyangoz geldi. Bunları yok etmek için 2 adet Makrakanta eklemek zorunda kaldım. Çok şirin ve güzel balıklar ama bitkilerdeki yosun problemini gidermek için mutlaka Sae türünü eklemeniz gerekecektir. Bunları aklınızdan çıkarmayın öyle kurun derim akvaryumunuzu.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AlpBökeÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 935
AlpBökeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2007 16:17

Çok iyi bir karar vermişiniz.

Yeni bir bitkili akvaryum kurduğum için umarım daha iyi yardımcı olabilirim.
En iyi canlıdoğuran akvaryumu demek onların en rahat edeceği akvaryum demektir.Dolayısıyla yumuşak su ve bol bitki ile bu iş mümkün olur.Bol bitki koyacağınız için dış filtre en uygunudur.İç filtre bitkili akvaryumlarda çok sıkıntı yaratır.Bitkileriniz iç filtreden zarar görecektir.
 
Taban mazlemesi olarak en az 6 cm lik olması gerekiyor.Maddi durumunuzdan dolayı dere kumu ve quartz kullanabilirsiniz.
 
Bitki türü olarak genelde sık yapraklı ve çabuk büyüyen zahmetsiz bitkiler seçmelisiniz.Malum hem yenisiniz hemde bütçenize uygun olması lazım alacağınız bitkilerin.Önerim cabomba dır.Egeria densada ucuz ve kümeler halinde dikildiğinde çok güzel görüntü veren ve sıklık oluşturan bitkiler arasındadır.Java moss kullanabilirsiniz.Yavruların saklanabi,lmesi için birebirdir.
 
Suyu yumuşatmak için mango kökü koymalısınız akvaryuma.Taban malzemeside söylediğim gibi dere kumu bütçenize en uygunudur.Ancak alabilirim diyorsanız aqualacy(aquacly diyende var) en uygunlarındandır.Lav kayasıda suyu yumuşatır ve bitkiler için çok yararlıdır.Ancak kesinlikle boya içeren,suyu sertleştirici(örn:midye kırığı) taban malzemesi kullanmayın.
 
Akvaryumunuzu kurdunuz diyelim.Gelelim balık seçimine.Bu iş tamamen zevke kalmış bir durumdur.Çok fazla karma yapmamanızı öneririm.Ben olsa Aykılıç veya değişik kılıç türleri beslerdim.Ancak dediğim gibi bu iş zevke bakar.Kılıç beslerseniz yanına velifera koymanızı tavsiye etmem.Erkeklerin kavgaları başınızı çok ağrıtacaktır.
 
Balık hariç yosunları gidermek için sae ekleyebilirsiniz.Elma salyangozu ve cüce vatozda bu işte ustadırlar.
 
Işıklandırma,gübreleme,co2 konusunda araştırarak gerekli bilgilere ulaşmalısınız(ben bildiğinizi varsayarak herhangi bir bilgilendirmede bulunmadım.)
 
İşallah istediğiniz gibi çok iyi bir canlı doğuran akvaryumu kurabilirsiniz...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir