Gemma yem, İstanbul Ana Bayii, Şanlı akvaryum..


erbil7Çevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 81
erbil7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 01:15
Herşey internetten Gemma Yem hakkındaki olumlu yorumları okuduktan ve fiyatının uygun olduğunu öğrendikten sonra başladı. Yemi çevremdeki akvaryumcularda aradım bulamadım. İnternetten satan aradım oda malesef yok. Bende İzmirdeki genel merkeze mail attım. "Ürünlerinizi bulamadım, duyduğuma göre numune gönderiyormuşsunuz. Mümkünse Tropheuslarıma uygun yeminizden numune gönderebilirmisiniz" şeklinde.
    Ertesi gün mailime cevap geldi. "Numuneniz kargoya verilmiştir 2 gün içinde elinizde olur. İstanbulda ürünlerimizi ana bayimiz Şanlı Akvaryumda Tel:------- bulabilirsiniz" şeklinde. Kendilerine nezaketlerinden dolayı çok teşekkür ederim.
   Neyse ertesi gün verilen telefon numarasından şanlı akv. aradım. Diyalog şöyle:
--İyi günler, Gemma yem İst Ana bayii sizmişsiniz? Elinizde tüm çeşitler varmı? Gelip görüp alabilirmiyiz.
-- Evet doğrudur tüm çeşitler var. Gelebilirsiniz
-- Adres alabilirmiyim. Yarın gelmeyi düşünüyorum da
-- Tabi.-------cd. ------sk. Haznedar..
-- İyi Günler
-- İyi Günler.
 
        Ertesi gün Cumartesi istanbul trafiğinde üşenmeden kalktım Bayrampaşa dan Haznedara gittim. Dükkanı kolayca buldum. İçeri girdim Yazıhanede 3 kişi meşguldüler bende doğruca yemlerin bulunduğu standlara yöneldim. Deneme amaçlı 3-4 adet 60 gr. kutu bir adette 600gr. lıkkutu yem aldım. Sonra baktım malzeme fiyatları da uygun 3-4 parçada malzeme aldım. Elimde ürünlerle yazıhaneye girdim. Başta sorular sordum bu yemi Japonlara, bunu Trop.lara, bunu yavrulara vermeyi düşünüyorum uygunmudur dedim. Hepsine yüzüme bile bakmadan uygundur cevabı verildi.
    Sonra borcum nedir diye sordum? Hesap makinesi ile hesapladı (tüm ürünlerin üzerinde fiyatları yazıyor biri hariç) 46TL dedi. Ama üzerinde yazanlara göre o kadar tutmuyordu. Bir yanlışlık olmasın biraz fazla geldi üzerinde fiyat yazmayan ne kadar ki dedim. Cevap;
-- 3,5 tl. Alma kardeşim fazla geldiyse (gayet sert bir şekilde)
-- Bak  yanlış hesaplamış olabilirsin ürün 3,5tl ise bu kadar tutmaz toplam
-- Ben zaten perakende satmıyorum, şu anda işlerimi yetiştiremiyorum almazsan alma....
 
 Bende ürünleri bırakıp çıktım. Ama hala sinirliyim.  Hayır dese ki kardeşim ben toptancıyım, bayilerimi korumak adına üzerinde yazan fiyatlara veremem. Tamam deyip alacağım ama, bu mahlukat onu demeyi bile beceremiyor. Yada telefonda söyle son kullanıcıya satış yapmıyoruz diye hiç gelmeyelim..
   Benim için GEMMA yem bu adam istanbul ana bayisi olduğu sürece başlamadan bitmiştir. Başka yerden de olsa almam, cünkü o yemde ana bayinin elinden geçip ona para kazandıracak. Üzüntüm yem piyasasına iddalı bir giriş yapan, gerçekten yemleri de güzele benzeyen bir firmanın İSTANBUL gibi bir metropolde ana bayisinin bu esnaf bile olamayan insanların eline düşmesi. Bu yazıyı gemma ya da atacağım bakalım ne diyecekler...
 
erbil72010-12-26 01:38:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BugraKorkmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1038
BugraKorkmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Aralık 2010 01:30
Yaşamış olduğunuz durum gerçekten üzücü ve bununda ötesinde sinir bozucu gerçekten.Lütfen Gemma'dan gelen cevabı bizimle paylaşınız..
Gemma Yemin fabrikası Muğla Milastadır.Bende başta ilgileniyordum ancak sonraları yemi daha profesyonel ve tecrübe sahibi arkadaşların test etmelerini bekledikten sonra almayı düşünüyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 12:30
Kabalığı,haddini aşmayı ve terbiyesizliği esnaflık sanan bu firmayı kınıyorum.Gemma yem İstanbul gibi bir pazarı bu tip kişilerin eline teslim etmişse doğru bir karar vermemiş,umarım ana bayilerini değiştirirler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erbil7Çevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 81
erbil7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 16:06

Arkadaşlar gelişmeden haber vereyim;

Bu mesajın aynısını buraya yazdıktan sonra info@gemmayem.com adresine de gönderdim. Bir süre cevap alamadım ve kontrol ettiğimde mailin yerine ulaşmayıp benim posta kutuma geri geldiğini gördüm. Aslında doğru adres info@gemmafish.com olmalıymış. Daha sonra 03-01-2011 tarihinde bu sefer doğru adrese Big%20smile maili gönderdim.

Bugün 05-01-2011 gemma merkezden yanlış hatırlamıyorsam Cem bey beni cep telefonumdan aradı. Bayisi adına özür diledi. (aslında gerek yoktu firma gayet ilgili ve bilgili) Kendisiyle uzun bir süre sohbet ettik. Önerilerimi de dinledi sağolsun. Şikayeti yazdıktan sonra bu durumuda yazmak zorunda hissettim.
 
Ana firma gayet ilgili ve bilgili. Hala yapılanma ve dağıtım ağını oturtmak konusunda çalışıyor (yakında web sitesinden satış yerleri hakkında bilgi de alabilecekmişiz). Aynı zamanda yemlerine de çok güveniyorlar. Daha önce göndermiş oldukları "granul green" kutusunun yarısını kullandım. İkola larım gayet iştahlı yiyorlar, renkleri güzel, suda bir probleme rastlamadım. Hobici arkadaşlara son sözüm Ne kadar bayileri (aslında ülkemizdeki akvaryumcuların çoğu gibi) kötü olsada. Aslında ana firma son derece ilgili, nezaket sahibi ve iddalı. Kendilerine teşekkür ederim..
 
Şanlı akvaryuma gelince, zaten bu şekilde devam ederse, gittikçe bilinçlenen hobiciler sayesinde, zaman içerisinde kaybolup gidecektir..
 
 
erbil72011-01-05 16:43:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BugraKorkmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/11/2008
İl: Mugla
Mesaj: 1038
BugraKorkmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2011 16:39
Ersoy Bey, size katılıyorum.Dün Gemma yem müşteri temsilcisine bir mail atarak Tropheuslarım için yem çeşitliliğini arttırmak istediğimi ve kendilerinin ürünlerini denemek istediğimi belirttim.Benden adresimi aldılar ve bugün kargo ile bitkisel beslenen balıklar için 3 kutu yem yollamışlar numune.İlgi ve alakalarına buradan birkez daha teşekkür ediyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Just For FunÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 803
Just For FunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Ocak 2011 04:48
Bir süredir Gemma yemi deniyorum,flower horn beslediğimi belirteyim,ilk olarak yemi kabul ettirmek zor,kabul eden balık bu defada başka yeme ilgi duymuyor,besi yemi olarak oldukça iyi olduğunu düşünüyorum,renk artırmada zayıf desteklenmesi gerek,büyütmede de etkili olacağına inanıyorum,tek yem olarak zayıf kalacağını düşünüyorum,kabul etmeyen balıkları 4 gün aç bıraktıktan sonra diğer kullandığım yemlerle harmanlayıp yemledim,ilk verdiğimde açlığın etkisi ile önlerine geleni yediler,ikinci hamleleri genel olarak gemma ya oldu ama diğer yemleride yediler,tüm balıkları haftalık olarak harmanladığım yemlerle sıkıntısız olarak besliyorum,kirletici bir yem olarak görmüyorum, dağılma olmuyor büyük kısmı balık tarafından yenebiliyor,genel olarak tavsiye ederim ama desteklenmesi gerek diye düşünüyorum,nacizane izlenimlerim bunlar.

Gerek merkez gerek dağıtıcı firma ilgililer bir sıkıntıyla karşılaşmadım diyebilirim.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arrenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 578
arrenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 01:39
Benim de elime Gemma yem geçti şu anlık balıklar seviyor genel olarak ne olacak bilemiyorum saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mknmehmetÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2010
İl: Izmir
Mesaj: 187
mknmehmetÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Haziran 2011 15:17
Gemma pro red ilk çıktığı sene izmir pet shop fuarda tanıtımı vardı ben yemin her numunesinden aldım ve yunuslarım üzerinde denedim dendiği gibi 1 haftada renk farkını ortaya koyuyor sarı pranseslerde ise kararma mevcut sadece pro red 7-8 cm altı balıklar yuttuğunda bir süre sonra kusuyor tekrar saldırıyor ama büyükller fırsat vermiyor daha sonra yemi 200 er gramlık halinde prored ve granu green i aldın kullandım ve suda bozulma yok granugreen suda yüzüyor ve ağır iniyor dibe. Ama pro red çok hızlı düşüyor ve sert'de taneciklerde iri olduğundan 7 cm altı yunuslar ve ıcemanlar  zor yutuyor şimdi pro redleri ıslatıp veriyorum sorun yok fiyat uygun denemekte fayda var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Aykut eryilmazÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 1
Aykut eryilmazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2015 04:08
[EDIT]Aykut eryilmaz,2015-07-10 04:23:09[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir