Melek Ölü Taklidi


florasanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2022
Mesaj: 10
florasanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2024 04:42
Akvaryumumda 3 tetra bir leopar vatoz ve 2 meleğim var. Meleklerimden birini geçtiğimiz günlerde annem akvaryumda kumun üzerinde yatarken bulmuş. Öldü sanıp akvaryumdan çıkartmak için almaya çalışırken dokununca da canlanmış. Bunu anlattığında bir anlam veremedim, daha sonrasında da akvaryumda bir anormallik göremediğim için fazla üzerinde durmamıştım ama bugün ben de aynı şekilde yakaladım meleği. Nefes alıyordu ama en ufak bir hareketi yoktu. Dibe düşmüş şekilde duruyor ve yüzmüyorda. Dokunduğumda canlandı tekrar ama neden böyle yaptığını anlamıyorum. Bununla daha önce karşılaşan oldu mu hiç. 2 Senedir melek besliyorum ama hiç böyle bir şeyle karşılaşmamıştım.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JotaReis007Çevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2024
İl: Izmir
Mesaj: 248
JotaReis007Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2024 06:31
Selamlar, Melek besledim ama melekte pek göremediğimiz davranış ama bu yazıyı okuyunca 1 hafta önce yaşadığım olay aklıma geldi. Makrakanta çöpçü balığım dediğiniz gibi tam yan yatmış can çekişir bir durumdaydı hasta sandım yakaladım metilene koydum temiz su takviyesi ve oksijen tedavisi yaptım ve geri ekledim. Birde ne göreyim her gün uyku vakti diğer makralarda öyle yan dönüp yatıyorlar. Çok şaşırmıştım belki anlatsam kimse inanmaz ama bildiğiniz insan gibi yan dönüp uyuyor Allahçılar. Aslında sempatik bir dinlenme şekli ama beni korkuttular. Melekte böyle midir bilemiyorum. Tabi benim bahsettiğim hayvanlar günün geri kalanında son derece normaller. Yem yemesinde bir farklılık var mı ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

florasanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/08/2022
Mesaj: 10
florasanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2024 02:31
Gün içerisinde bir sorunu yok; yemlerini düzgün yiyor ve akvaryumda stres yaratacak herhangi bir durum da görmedim. Akvaryumumu uzun bir süre çalışma odamda tutmak zorunda kaldım ve geceleri de sürekli gözümün önünde olurdu ama buna rağmen hiç bu şekilde bir durumla karşılaşmadım. 2 sefer bununla karşılaştığımda yatar pozisyonda da değildi, sanki balıktan can çıkmış da bedeni akvaryum akıntısında köşeye vurmuş gibi vücudunun altı yere üstü cama dayalı duruyordu. Solunumu da normalde gözlemlediğimden çok daha yavaştı. Makul bir mantık yürütürsek bayıldığından başka bir şey söylemem ama nasıl bir tedavi uygulayacağımı şaşırdım. Sorunun nerden kaynaklandığını asla bulamıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

JotaReis007Çevrim Dışı

Kayıt: 07/02/2024
İl: Izmir
Mesaj: 248
JotaReis007Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2024 07:54
[QUOTE=florasan]Gün içerisinde bir sorunu yok; yemlerini düzgün yiyor ve akvaryumda stres yaratacak herhangi bir durum da görmedim. Akvaryumumu uzun bir süre çalışma odamda tutmak zorunda kaldım ve geceleri de sürekli gözümün önünde olurdu ama buna rağmen hiç bu şekilde bir durumla karşılaşmadım. 2 sefer bununla karşılaştığımda yatar pozisyonda da değildi, sanki balıktan can çıkmış da bedeni akvaryum akıntısında köşeye vurmuş gibi vücudunun altı yere üstü cama dayalı duruyordu. Solunumu da normalde gözlemlediğimden çok daha yavaştı. Makul bir mantık yürütürsek bayıldığından başka bir şey söylemem ama nasıl bir tedavi uygulayacağımı şaşırdım. Sorunun nerden kaynaklandığını asla bulamıyorum. [/QUOTE]

Yani ilginç bir vaka ne diyeceğimi bilemedim. Ama epey zaman geçti sanırım bu olay üzerinden bir hastalık olsa balıkları genelde kaybediyoruz Allah korusun. Belki de dediğiniz gibi bayılıyor olabilir şok geçirmiş olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir