GÖRÜNÜŞE ALDANMA


niburuxÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2008
İl: Mugla
Mesaj: 463
niburuxÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2009 15:47
Selam arkadaşlar,
Kısa süre önce yaşadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Benim yaptığım hatayı sizlerde yapmayın diye paylaşma ihtiyacı duydum.
Akvaryumumda düzenli yavru aldığım 2 e+8 d sp kolonim vardı. Hem ırkı karıştırmak, hemde daha güzel bir nesil yaratmak için akvaryumcuma yeni gelen (bildiği bir hobiciden) sp ler ile değiştirdim.   Damızlık 3 dişimi verip yerine görünüşlerine bakıp anüs vent kontrolü yapmadan (balıklar 6-7 cm) 3 tane dişi seçtik. Akvaryumcum bana yamuk yapacak biri değil samimiyiz.
Akvaryumuma attıktan 1 hafta sonra yeni aldığım dişilerden birinin diğer dişime titrediğini gördüm. Biraz daha dikkatlice inceleyince gece yakalayıp anüs vent kontrolü yaptım ve balığın erkek olduğunu gördüm.  Ertesi gün içim rahat etmedi diğer balıklarıda yakalıp kontrol ettim. Birde ne göreyim diğer 2 taneside erkek. Şok oldum. Şu ana kadar gördüğüm en güzel dişilerdendi diyebilirim.
Tabi olan benim dişilere oldu. Onlarda satılmış, geride alamadım. Şimdi kendi yavrularımdan 3 tane dişi yetiştireceğim. Çünki Dişiler piyasada 2-3 kat fiyata satılıyor.
Siz siz olup anus vent kontrolü yapmadan dişi balık almayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

trakyalı22Çevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 155
trakyalı22Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2009 19:30
Paylaşım için teşekkürler..Dikkate alıcağımıza inanıyorum..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RadinantÇevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 3812
RadinantÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2009 19:34
Yalnızca Sarıprenses değil , Demasonidede aynı hatayı yapmak mümkün.Daha doğrusu tüm monomorphic (dişisi ve erkeği renkli olan) canlılarda yapmak mümkün.O yüzden üstüne basa basa söylüyoruz anüs vent kontrolü yapmadan balık almayın diye.
 
Mesut Bey sizin durumunuzda üzücüymüş gerçekten.
 
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir