Gözlerde şişlik.


statistician06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 4293
statistician06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2011 16:37
[QUOTE=KILIÇ]
Buğra bence balıkları ayırmanın stres artırmaktan başka faydası olmayacaktır. Çünkü su şartlarında, vb. olumsuzluklar varsa, tüm balıklar aynı olumsuzluğu yaşadılar veya yaşıyorlar. Tepki verenler ise zayıf bünyeliler olabilir. Ne yapılıyorsa ana tankta yapılması daha uygun bence...
[/QUOTE] 
 
Ben sağlam olanlar ile birlikte gözü sıkıntı da olanlara clout tablet uygulamasının zararlı olabileceğini söylemek istedim. Hem o ilacın  o rahatsızlığa faydalı olacağını düşünmediğimden hem de sağlam balıklara da ilaç kullanmış olmaması adına.   Aman amonyak birikmesinden dolayı olması bana da mantıklı geldi. Temiz bol oksijenlede balıklar yem yiyorsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
 
B@B@062011-08-24 16:38:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ali HocaÇevrim Dışı

Kayıt: 10/08/2011
İl: Denizli
Mesaj: 165
Ali HocaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2011 10:11
Şehir dışı balık sevklerinde her zaman bahsettiğimiz oksijen basmak yerine, balıkların sayılarına uygun pvc bidonlara yerleştirerek hava motoru ile sevk edilmesi daha mantıklı olacağı kanatindeyim.
Oksijeni azalması, aynı poşette 1 den fazla balık olması, poşetteki oksijen miktarının fazla yada düşük olması bu tür sıkıntıları her zaman beraberinde getirir, zaten yol stresi olan balık birde bu etkenlerle malesef en zayıf noktaları olan gözlerinden bu sıkıntıları yaşamaktadır.
Kanatimce balık sevklerinde balık sayınıza uygun büyüklükte tabiri uygun olursa şeffaf turşu bidonlarından alıp balıkların mevcut suları ile ve içine çok az miktarda aguatan ilavesi yapıp, hava motoru ile sevk etmek daha doğru olur. Pil ömrü 12 saat olduğu için bu mesafeye dayanacak tüm yol nakillerinde tercih edilebilir diyorum, nacizane
Arkadaşımın balıklarında benim önerim ise sayet gözü şiş balık az ise bence o balığı tek durabileceği bir şekilde ayırın, gözüne metilen mavisini damlatıp gözündeki şişlik inene kadar diğerlerin yanına almayın, en azından diğer balıkların dikkatini çeken bu durum o balığın saldırıya maruz kalmasını önlemiş olursunuz ve balığınız daha kısa sürede kendini toplar düşüncesindeyim.
Geçmiş olsun
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir