gözümden sakındığım KASAKALAWElerimde toplu ölüm


newman1907Çevrim Dışı

Kayıt: 26/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 230
newman1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2011 00:15
[QUOTE=dalton]Ömer bey akvaryumu yeni yerine kurmuşsunuz fakat kumu yıkadığınızı yazmışsınız en azından arıtmanın içindekileri yıkamamalıydınız herşeyi yıkasaydınız ama keşke arıtmanın içindekileri yıkamasaydınız. çünkü hepsini yıkadığınız zaman bakteri kültürünü yok etmiş oluyorsunuz 
dolayısıyla buda balık ölümlerine sebeb oluyor.



Saygılarımla.
[/QUOTE]


Erdal bey ben sıfırdan akvaryum kurdum ama 10 12 gun sıstemıın oturmasını bekledım hemen eklemedım balıkları. Gerekli bakteri kültürü eklemelerini yaptım ilk olarak vatozları ekledım sonra demasonı ıceman yavruları ekledım gereklı testlerı yapıp su degerlerını uygun şekle getirip artık emin olduktan sonra sistemin oturduğuna, balıkları ondan sonra ekledim.

İlginize çok teşekkür ederim ama ben balıklarımın stres yada hastalık yada sistemin oturmamasından kaynaklanan bir sorun yüzünden öldüklerini düşünmüyorum. NAZAR dan başka birşey değil. Çünkü balıklarımı ilk ekledikten 2 3 gün sonra bir dişim ağzına yumurta aldı. Ayrıcada hiçbir belirti olmadan bir anda bir gece de yarısından çoğunu kaybettim.

Allah kimsenin balığına NAZAR deydirmesin bunun tedavisi yok....Saygılar





 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ensar1903Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 547
ensar1903Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2012 06:41
Ömer kardeşim konuyu biraz geç gördüm kusura bakma.Gerçekten bu yaşadıklarını duyunca kendi balıklarım ölmüş kadar üzüldüm.Umarım bu tarz kötü olaylar bir daha hiç tekrarlanmaz.Çok geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir