Granül, Stick, Tablet ve Pul Yemlerin Farkları


rayfÇevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2012
İl: Bursa
Mesaj: 25
rayfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 21:48
Merhaba arkadaşlar,

Sorum gayet açık. Granül, stick, tablet ve pul yemlerin aralarında ne gibi farklar vardır. Sindirim, sağlık, verim, suya salınım gibi faktörler çerçevesinde. Mesela şuan benim elimde sadece granül yemler var. Bunlara pul, stick ve tablet yemler eklemeli miyim?

Saygı ve sevgilerimle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YAtilaÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2013
İl: Tekirdag
Mesaj: 214
YAtilaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2014 22:15
Merhaba,mantık yürütmek gerekirse pul yem ince hafif olduğundan sindirimi daha kolay olur,tablet yem hayvanların doğası gereği kaya üzerindeki algleri , yosunları yerken doğal ortamında gibi adapte olmasını sağlayabilir ve kullandığımda hafif suda bulanıklık olmuyor değil. Granül ve stick için birşey diyemiyceğim.
Balıklarınız yavruysa pul yem eklemenizde fayda var bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

balikci23Çevrim Dışı

[B]9885,2[/B]
Kayıt: 20/07/2006
İl: Elazig
Mesaj: 3041
balikci23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2014 06:23
Kullanacağınız yem balıklarınızın türü ile beraber değişkenlik gösterecektir. Bununla birlikte genel bilgi verecek olursak;
Bazı yem seçen balıklar pul yemi diğer yemlere göre daha lezzetli bulurlar. Bunu yanında pul yem yapısı nedeniyle suda çabuk dağıldığı için su kirlenmesini hızlandırabilecektir. Granül yemler yapılarının sert olması sayesinde su kirlenmesine diğer tür yemlere oranla daha az sebep olurlar ve besin değerleri oldukça yüksektir. Ama bu tarz yemlerde iri boyutlu balıklar tarafından pek çekici bulunmayabilir. Bu tarz iri balıklar içinde iri boyutlu olan stick yemler tercih edilebilir.
Yani görüldüğü gibi beslenecek balığı türüne ve beslenme alışkanlıklarına göre yem çeşitleri de değişkenlik göstermektedir.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir