green terör çiftleşme


alcatrazÇevrim Dışı

Kayıt: 04/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 174
alcatrazÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 19:31
Arkadaşlar bende bir erkek var 19 cm boylarında fakat dişi geçenlerde öldü şimdi yeni bir dişi aldım oda 8 cm boylarında anca henüz yavru sanırım ama aldığım adam bana yumurta verir dedi ben resimde ekleyeceğim fazla belli olmuyor ama bir yorum yaparsanız sevinirim dişide sanki tüpçük var gibi geldi. . 






Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muslim kavakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3448
muslim kavakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 09 Mart 2012 20:12
Güney Amerika yerel nehir kollarında yaşayan Green Terror'ler, akvaryumlarda oldukça agresif cichlidlerdir. Sadece kendi türlerine karşı değil, hemen hemen bütün balık çeşitlerine karşı saldırgandırlar. Akvaryum, sıcaklığı 23-24 derece, ve en az tank hacmi 250-300 lt.olmalıdır. Vücut yapısı ve renkleriyle erkek olan daha gösterişlidir. Üst ve alt yüzgeçler erkeklerde daha büyük ve sivri uçludur. Düz kayalar üzerine yumurtalarını bırakırlar. Yetişkinliklerine göre 350-400 arası yumurta bırakabilirler.
Bu genel bilgiler altında şunları da söyleyebiliriz; Dişiler, erkeklerine göre daha narin yapılıdır. Ergin olmayan balıklarda cinsiyet ayırımını yapmak oldukça zordur. Eşeysel olgunluğa erişmiş olan Aqua'larda (Aqua, Green Terror'ün sıkça kullanılan diğer ismi) ki bu 6 santime ulaştıkları zaman gerçekleşiyor oldukça kolaydır. Erkek olanlar yüzgeçleri çok fazla sivri ve çok gösterişli renklere sahip olmasına karşın dişiler daha yuvarlak uçlu yüzgeçlere sahiptir. Erkek üreme çağına eriştiği zaman kuyruğunun son kısmından ağız kısmına doğru koyu kahverengi bir renk alır. Bütün vücudunun renk görünümünde kahverengi ve kızıl baskın iken dişilerin renk görünümünde ise özellikle yanaklarındaki yüzgeçlerde ve alt yüzgeçlerinde siyahlık ağır basar. Dişilerin tam ortadan enlemesine bir hat şeklinde koyu siyah bir bant ortaya çıkar bu da gözle çok belirgin bir şekilde fark edilebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir