Green Terror kuyruk kopması


nocommentÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 656
nocommentÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 00:23
Fotoğraf: Erkek Green Terror
 

Canlıdaki Belirtiler: Kuyrukta parçalanma

Akvaryum Kapasitesi (litre): (100x50x60)

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1 dişi Green Terror, 2 vatoz.

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 31 derece çıkartıldı, akvaryumda beyaz beneğe raslandığı için tuz ilavesi ile sıcaklık yükseltildi.

Filitrasyon: 1 iç filtre, 1 dış filtre (fluval 305)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Su değişimlerinde sera aquatan.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Haftada 1 kere %25 su değişimi + dip çekimi. 

2 hafta başka şehirdeydim. 1 dişi 1 erkek GT akvaryumda, yemleme makinası ile başbaşa kaldı. Işık kapalıydı 2 hafta boyunca. Akvaryumda ışık varken erkek kur yapıyor, dişiye baskı uyguluyordu. Işık yokken dişi erkeği akvaryumun köşesine kovalıyordu sert bir şekilde.

2 haftalık tatil dönüşünde karşılaştığımız manzara erkeğin kuyruğu bu haldeydi. Bence kesinlikle kuyruğu dişi bu hale getirdi. Herhangi bir ilerleme olmadı, iyileşmede olmadı. Bu şekilde kaldı kuyruğu. İyileşeceğini umuyordum çünkü bakteriyel yada parazitlerin neden olduğu bir rahatsızlık değildi diye düşündüm. Dişide hiç bir sıkıntı yoktu, hastalık ilerlememişti. Ancak iyileşmeyince burada paylaşmak istedim. Ocak 1'den itibaren GT kuyruğu bu halde..

Şu anda erkek ayrı bir akvaryumda 1 bucuk hafta duracak. Bu süreçte orada sera baktopur uygulamalımıyım ? Daha önce hiç uygulamadım. Yada böyle bir kuyruk kaybıyla karşılaşan varmıdır ? İyileşme süreci gerçekten uzun sürer mi bu kadar ?

Bu arada erkek kuyruk dışında gayet sağlıklı maşallah. Hatta dişi ile beraber yeni yavrular verdiler bana, imzamda akvaryumda detaylar mevcut. Gelişim süreci vs.

Cevap veren vermeyen herkese teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goldufukÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2010
İl: Trabzon
Mesaj: 244
goldufukÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2012 01:21

Aynı durum benim bir balığımda vardı, kuyruk iyileşti fakat rengi farklı yani resmen iz kaldı kuyruğunda, ben balığı kopuk kuyruklu almıştım, kuyrugu kopup o şekilde kalmış balıklar da gördüm umarım sizinki düzelir rengiyle beraber.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

azrail93Çevrim Dışı

Kayıt: 21/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 222
azrail93Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 18:02
Öncelikle herkeze selamlar Ahmet abi balığının kuyruğu kopmamış başka  bi balık tarafından bi lokma alınmış sanırım dişi yapmış bu işi öle görünüyor problem olucak bi durum yok kısa sürede kendını tamamlar ilaca vs vs ye boğmayın sakın hayvanı eğer kuyruğun hasarlı bölgesinin etrafında mantar oluşumu olursa ayrı bi tankta ilaç banyosuna tabi tutun saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir