Gübre Kullanmalımıyım ?


agatamÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 113
agatamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2015 21:54
Fotoğraftaki tanka sahibim. Tank net olarak 46 litre kum taş vs. derken kalan su hacmi 36 lt. yani tankta şuan 36 - 37 litre civarında su var. Sunsun 603 dış filtre kullanıyorum. 1 adet 18w grolux 1 adet 865 osram günışığı 18w yani toplamda 2 adet flo kullanıyorum. Toplam ışıklandırmam 36w ve 3 saat açık 2 saat kapalı olarak günde 9 saat aydınlatmam timer a bağlı olarak sorunsuz çalışıyor. 6 adet kiraz karides 3 adet siyah moly 5 adet albino red lepistes ve 28 adet siyah moly yavrusu beslemekteyim. Bitki olarak saz , subulata , çınar , bacopa ve anubias bakmaktayım, kum olarak dere kumu kullanıyorum tankım yaklaşık 3 aydır kurulu herhangi bir test kullanmadım. Su değerlerim nedir bilmiyorum. Co2 vermiyorum Sera florena sıvı gübre kullanıyorum haftada 1 kez 5 ml olarak. Tankın yan ve ön camlarında yeşilimsi kıl gibi yosunlanmalar oluyor ve bunları mıknatıslı camsileceği ile temizliyorum ara ara bazen uzunluğu 15 - 20 cm boyuna ulaşan topak şeklini almış saç yosunu görüyorum bitkilerin arasında onlarıda elimi daldırıp alıyorum. Sorularım şunlar siz değerli akvarist arkadaşlarıma ; kullanmam gereken sıvı gübre varmıdır tavsiye edeceğiniz ? özellikle çınar bitkisi bazen sararıp çürüyor ve hemen o dalları budayıp atıyorum çöpe bunuda çınar bitkisini komple kökü ile birlikte çıkarıyorum öule buduyorum subulata tanka diktiğimden beri hiç yerlerinden çıkarmadım ve yaklaşık 2 aydır dikili rengi çok açık yeşil sürgünler vermeye başladı artık ama onlarda çok açık renk koyu yeşil değil nette görünenler gibi değil. Saz bitkisini 10 gün önce 5 kök olarak diktim ve şuan 10 kök oldular nerdeyse saz dan yana sorunum yok. Bacopa daha dikileli 10 gün oldu şuan diktiğim gibi kaldı alışma sürecindedir diye düşünüyorum çürüme sararma yok. Sera florena haricinde başka gübre kullanmama gerek var mı ? Eğer varsa tavsiyelerinizi ve hatalı olduğum yerleri sizlerden dinlemek isterim bu ara da dip çekimi 3 aydır çarşamba 5 litre cumartesi 5 litre kumun üstünde hortum gezdirerek haftada toplam 10 litre olarak yaptım düne kadar dip çekimini bu şekilde yapmaya devammı etmeliyim yoksa sadece haftada bir gün direk 10 litre olarak mı yapmalıyım yada dip çekimi değilde tankın herhangi bir yerinden 5 yada 10 litre çekip yerine 2 gün dinlenmiş sumu eklemeliyim siz değerli dostlar bu sorularımı cevaplayıp bana yanlışım varsa yanlışlarımı söylerlerse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ediyorum.

[url=http://hizliresim.com/o8EAmk][img]http://i.hizliresim.com/o8EAmk.jpg[/img][/url]



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

McanerfÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 271
McanerfÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2015 23:41
Kadir bey oncelikle isiklari 3 saat acik 3 saat kapalidan ziyade gunduz acik gece kapali yapsaniz daha dogru olmaz mi? Ben sabah 8 gibi acip aksam 8 9 10 gibi kapatiyorum. Dip cekimini haftada 1 kez 5 litre yapmaniz yeterli olur. Hem siz hemde baliklar rahatlar. Bir de bence gubre yerine co2 takviyesi yapsaniz daha saglikli gelisim saglarsiniz gibime geldi.[:geek:]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

agatamÇevrim Dışı

Kayıt: 10/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 113
agatamÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2015 00:08
Merhaba Mehmet bey 3 saat açık 2 saat kapalı olarak toplamda 9 saat ışıklandırma yapıyorum çünkü forumdan yapmış olduğum araştırmalar doğrultusunda yosuna sebebiyet vermemek açısından bu şekilde zamanlama ile ışıklandırmam var. Co2 vermeyişimin sebebide baktığım bitkilerin çok fazla co2 ye gerek duymamaları tabi olsa çok daha güzel olur ama şuan co2 olmadan bakmaya çalışıyorum sadece sıvı gübre konusunda yani yanlız sera florena yeterli gelirmi böyle bir tanka diye kara kara düşündürüyor beni.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir