guramiyle hangi balık iyi geçinir?


delikan76Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2007
Mesaj: 139
delikan76Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Mart 2007 10:43

Bende karma bir akvaryum var toplam 8 tür, içinde hem cüce gurami hem de resmi yukarıda olmayan başka 2 gurami var, 2 yılan gurami olmalılar. Sanırım guramilerde cüce gurami bir yana diğerleri bir yana. Cüce haricindekiler çok benzer tavırdalar ve daha saldırganlar.

Ben bir hata yaptım ve karma akvaryum içine balıkları uygunluklarını olabildiğince gözeterek ama erkek dişi meselesini hiç düşünmeden koydum, seçmedim. Tür seçimlerinde de acemilikten hata yapmış olabilirim. Bu da beni guramiler kimle geçiniyor geçinemiyor gözlemleme fırsatı yarattı. Akavryumdaki hareketliliğin baş aktörleri yılan guramiler çünkü.

İçerideki türler çöpçü, vatos, kristal köpekbalığı, pengasus, kırmızı burunlu tetra, cüce gurami, yılan gurami ve labeo.

Gördüm ki guramilerin derdi kendinle, içeride bayağı dalaşıyorlar ama %90 diğer gurami ile... Dediğim gibi cinsiyetlerini bilmiyorum.

Buradan gurami yanına kendisi hariç yukarıdaki türleri koyabilirsin gibi duruyor. Özellikle çöpçü, vatos, silver shark ve pengasuslarla dalaşırken hiç görmedim guramileri.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirÇevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2007
İl: Ankara
Mesaj: 69
KadirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2007 20:13

Smile Selamlar...

Benim kanaatim; moli,Tül kuruk tetra,Plati(gecinemdigi tür yok herhelde ),Lepisteslerimle iyi geciniyorlar.
Hatta inanırmısınız İmparator ve Küçük Sarı Prenseslerimle bile geciniyorlar.
Tamamı Tecrubeyle sabittir.
                                                 - Saygılarımla..._Sleepy

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir