Gut Hastalığı


RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2012 12:25
[QUOTE=SpeLiaR]Arkadaşlar saolasınız verdiğiniz bilgiler işimize yarayacak bilgiler . Onur Abi önerdiğiniz kitabıda alıp yönergeleri uygulayacağız inşallah.

Birşey sormak istiyorum babam çay'a çok düşkün günde 20-25 bardak çay içer. Sadece çayla kalsa iyi meyveli maden suyu,gazoz vs gibi içecekleride çok tüketiyor bunlarında bir zararı varmıdır aceba?
[/QUOTE]

Çay tek başına zararlı değil aslında. Onu zararlı kılan markası ve tüketilen miktarı. 20-25 bardak içiyordur ama hangi marka hangi dem yoğunluğunda vs vs. Tabi bu diğer saydığın içecekler yanında oldukça masum kalıyor. Maden suyu tüketmekte aslında bir zarar yok. Yalnız onun da limiti var. Sarıkız maden suyu gibi, lakin bikarbonat ve sodyum oranı düşük, magnezyum oranı yüksek olan maden sularının tercih edilmesi gerekir. Kola, gazozlar ve bilimum gazlı içeceklerin hepsi temel olarak şeker hastalığı, şişmanlık, kemik erimesi, diş çürümesi ve kalp hastalıklarına neden olur. İçindeki ilave katkı maddelerinin yol açtığı şeyleri sayamıyorum bile. Her yüksek şeker içeren besin gibi kola gibi içecekler de bağımlılık yapıyor. Ancak sizin sandığınız gibi kafeinden dolayı filan değil,  genel olarak içerdiği şeker miktarıyla alakalı. Bunun yanında gazlı içecekler gut gibi asidoza bağlı hastalıkların baş kahramanlarından birisi. Bu yüzden babanın önce bunları içmemesi lazım. 

Ayrıca çay, kahve, gazlı içecekler; bunların hepsi idrar atılımını artırır. Yani vücudu susuz bırakır. Ağzın ıslandığı için sen vücudunun susuz kaldığının farkında olmazsın. Gazlı içecekleri tüketmediğinizi farz edelim. Bu kadar çok çay içen birinin günde 2 litreden aşağı su içmemesi gerekir. Yoksa vücuttaki asidozu elimine etmek çok zorlaşır.


[QUOTE=OrdiBuko] [QUOTE=KarabeY]Benim babam da olmuştu. Sigara ve alkol kesinlikle içilmemesi gerek. Bir diyet programı var. Yenilmesi ve yenilmemesi gereken yiyecekler tüketilmeli. Ama sanırım temelli geçen bir hastalık değil. Tüketime dikkat edilmez ise tekrar oluşabiliyor.
Çok geçmiş olsun.
[/QUOTE]

Tam olarak neden oluyor? Sürekli et ve benzeri ürünler ile beslenen çok fazla insan var hatta toplum olarak buna çok yatkınız olması için ekstra etmenler neler başka bir hastalık mı metabolizma mı nedir yada buna olan yatkınlığın ölçülebildiği bir durum var mı?[/QUOTE]

Yukarıda da bahsettiğim gibi bu hastalığa sebep olan asıl şey kronik susuzluk ve kandaki asidoz. Bunu da insülin metabolizması tetikliyor temel olarak. İnsülini yükselten her şey hipertansiyondan guta kadar birçok hastalığın ana nedenidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MEhmetDemirci1Çevrim Dışı

Kayıt: 02/05/2017
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1
MEhmetDemirci1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2017 18:48
Herkese iyi günler ve acil şifalar
Sizlerle bir şey paylaşmak istedim, bir yıl önce ablam bu hastalığa yakalandı ve herkesin duyduğu seyleri bizde doktorlardan duyduk ( bu hastalığın tedavisi YÖK hayat boyu et yeme, hormonlu ilaç iç v.s.) bunların hepsinin bir yalan olduğunu öğrendik bu bir virüs hüman herpes 7 virüsü bu vurusun varlığını bilim dünyası kabul ediyor ama insana hic bir zararı olmadığını söylüyorlar Rusya'da birkaç doktor bu vurusu yok ederek git hastalığı dahil birçok imun sistemi hastalığını tedavi ediyorlar ablam bir yıllık tedavi sürecinden sonra su anda hastalığından bir eser kalmadı Türkiye'deki doktorlar kan analizlerine baktıktan sonra soyleyebildikleri tek şey (kusura bakmayın biz galiba iki sene size yanlış teşhis koymuşuz ve bu iki sene içerisinde büyük bir tesadüf eseri laboratuarlar her seferinde yanlış test sonucu vermişler)
Nekadar acı bir durum tip dünyası icin
Bu konuda geniş bilgi isteyenler benimle özelden bağlantıya geçsinler
Herkese acil şifalar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir