Hamile Fil Kulak Lepistes


ilyas tatarÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 10
ilyas tatarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2017 21:53
Merhabe arkadaşlar 5 senedir ciklet sevdasından sonra yeni bir akvaryum alıp lepistes beslemeye başladım elimdeki fil kulak lepistesimi petshop tan hamile olarak aldım 1 2 güne doğurur dedi karnı baya şiş yukardan bakınca belli oluyo arkada siyahlik var sizce yavruluga koymam lazımmı akvaryumda şu anda bitki yok sipariş ettim ama gelmedi doğuma az kaldığını nasıl anlarım[:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaraKrGÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2017
İl: Izmir
Mesaj: 32
KaraKrGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2017 23:59
Anne lepistes akıntı olmayan tenha yerlerde pusmuş duruyorsa doğum yakındır. Lepistesler yüzeye yakın yüzerler yavrularda direk yüzeye yönelecektir. Su üstünde bulunan bitkiler yavrular için saklanma yeri olur. Bulabilirse tilki kuyruğu bolca koyman yavru kayıplarını azaltır.
Hiç yüzey bitkisi imkanın yoksa anne adayı saklanmaya başladığında ayır ve karanlıkta bırak hem doğumu kolaylaşır hemde yavrularını bulup yiyemez.
Taşıdığı yavru sayısına göre 10-30 dakika arasında tüm yavrularını doğuracaktır. Eğer ilk yavrulaması ise biraz daha uzun sürebilir. Yavruluğa koyacaksan da doğum esnasında mutlaka karanlık olsun(zifiri karanlık) yoksa bir yandan doğururken yavrularını yiyebilir. Ayırsan da yavruluğa koysan da ana tankında sonradan da doğumu fark etsen mutlaka bir miktar yem at, kokusu yavru kayıplarını azaltacaktır.
Bir de benim hiç denemediğim ama duyduğum yöntem; kıvrılmış şekilde bolca rafya koymak bitkini yaptığı işi yapıp yavrulara saklanacak alan sağlıyormuş.

İyi doğumlar [:D]

Beğenenler: [T]194183,ilyas tatar[/T]
Teşekkür Edenler: [T]194183,ilyas tatar[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir