HAMİT MIRÇIK KANIT


KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 02:20
Konuya doğrudan müdahil olmasam da, bazen kızarak, çoğu zaman da üzülerek izlediğim bu konuda ben de fikrimi belirtme ihtiyacı duydum. Bir Tropheus sever olarak, bu balıkların ticari getirisinin, güzelliklerinin kat be kat önüne geçtiği günümüzde, maalesef bu tip tartışmaları çok sık göreceğiz diye düşünüyorum. 
Konu ile ilgili olarak öncelikle belirtmeliyim ki; bu tartışma, "Şikayet Var" başlığının amacının dışına çıkmaya başlamıştır. Öncelikle tartışmanın üslubunun son derece üzücü olduğunu düşünüyorum.
Hamit Bey'in kendisinden yaşça büyük insanlar için sarf ettiği kelimeleri ve Allah korkusundan dem vururken, "Allah'sız" gibi bir yakıştırmayı kullanmasını ne kadar ironik ve yanlış buluyor isem, şahsen tanımadığım, ancak yakın çevremde tanıyan ve seven insanların varlığı nedeniyle gıyabında hüsn-ü zan sahibi olduğum Salim Ağabeyimin de, konu dışından 3. bir şahısın (Salih Bey) kendisine attığı ve tamamen farklı bir olayla ilgili olarak, çok önemli iddialar içeren  özel mesajı burada ilk sayfada afişe etmesini de o derece yanlış bulduğumu belirtmeliyim.
Hobi, özellikle de Tropheus dünyasını yakından takip eden çoğu kişinin bildiği gibi; ben de Salih Bey ile Hamit Bey arasında bu aralar bir sürtüşme olduğunu biliyorum. Ancak sanırım Salim Abi bu durumdan bihaberdi. Yoksa kullanmazdı.
Hamit Bey'in abisi, Salim Abi'nin ise kardeşi yaşında bir arkadaşınız olarak, bu hiddet içerisinde soruna bir çözüm bulunamayacağını düşündüğümü belirtmek isterim. Bence bu konuyu karşılıklı iyi niyet içerisinde ve ben dahil hiç bir 3.şahısı karıştırmaksızın çözebileceğinizi düşünüyorum. Şu an sinirlilik haliyle, düşünmeden atılan mesajlardan eminim ki sakinleştiğinizde sizler de hoşnut olmayacaksınız.
Alışveriş kısmına gelirsek; eğer balıklar konuşulan büyüklüğün altında geldi ise bu Hamit Bey'in kusurlu olduğunu gösterir. Hamit Bey bu durumu kendi de kabul ediyor sanırım. Zaten bahanesi olmaz.
Balıklar teslim alındıktan 15 gün sonra ölmüş ise bu kadar sürenin geçmesinden sonra ölen balığın kusurunun Hamit Bey'den talep edilmesi bana çok mantıklı görünmese de, bu ölümlerin sebebi eğer balıkların çok küçük olması ve bu durumla ilgili Hamit Bey'in de durumu kabul ederek telafi edeceğini bildirmesine rağmen, sözünü yerine getirmemesi durumu var ise bu durumda Hamit Bey'in sözünü yerine getirmesini beklerim.
Hamit Bey'in bu işin ticaretini yaptığını ve para kazandığını hepimiz biliyoruz. Bu işten ekmek kazanan ve bir takım riskler alarak yüklü meblağlar yatıran bir arkadaşımızdan "hobici" zihniyeti beklemek tabi ki yanlış olur. Ancak; ne kadar risk alarak ticaret yaparsa yapsın, Salim Abi'nin yatırdığı parayı küçümsemek veya Hamit Bey'in sermaye ettiği parayla karşılaştırmak doğru bir yaklaşım olamaz. Hobicilerin nelerden feragat ederek o balıkları edinmeye çalıştığı da hepimizin malumu.
Ben Hamit Bey'in elinde her an üreyen bir koloni bulunduğunu da hesaba katarak (Kökü nasıl olsa sende misali) fedakarlık terazisinde kendi tarafına biraz daha ağırlık koyacağını umut ederek ortak bir nokta bulabilecekleri temennisiyle yazıma son veriyorum.
Çok uzunca yazmışım, zahmet edip okuyanlara çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 05:49
Hamit bey burada yazacaklarımı tekrar tekrar ve iyi okuyun , ekran dökümü print alın ver ve tanıdığınız bir avukat varsa danışın.

Sırf bu başlığa yazdıklarınızda yola çıkarak Başlığı açan Salim Çelen sizi mahkemeye verirse sadece ceza aldırmaz. resmen süründürür. Eşinizde hesaplarını kullandırdığı için , suça iştirakten hokka altına gider.

Açıklama yapayım.Yazılanlar aklınıza yatmayacaktır , bu yüzden avukata sorun diyorum.

"Tüketiciyi yanıltıcı reklam vermek,  beyanda bulunmak" ,
"Dolandırıcılık" ve buna bağlı " Sebepsiz zenginleşme ",
"vergi kaçırma"  Avukata bunların cezalarını ve yaptırımlarını  sorun.Gereken bilgileri size bizzat verecektir.

Peki siz bunların hangilerini, nasıl yapmış olabilirsiniz ?

Siz Manisadasınız alıcı Ankarada ve ilanınızı görüyor ve alıcı olduğunu beyan ederek , ilanda konu olan canlıya talip oluyor. Sözlü ( mesajlaşma , mail veya yazışma varsa yazılı ) bir satış anlaşması yapıyorsunuz. Alıcı parasını gönderiyor. Sizde ilanda belirtilen 3 cmlik bir balık değil 1- 1.5 cm boyunda bir balık gönderiyorsunuz. Alıcı balıklar eline geldiği vakit  yaptığınız reklamda beyan ettiğiniz özellikleri taşımadığını görüyor ve  size bu konu hakkında dönüncede herkeze bu boy gönderdiğinizi , talebi yetiştiremediğiniz için bu boyda gönderdiğini beyan ediyorsunuz. Ve başlığın hiç bir yerindede bunu inkar etmiyorsunuz.İşte bu olay tükeciyi yanıltıcı reklam vermek veya beyanda bulunmaktır. Ve suçtur. ya ilanda belirtiğiniz boyu gönderirsiniz yada alıcıya gönderinin gerçek ebatını belirtirsiniz eğer rıza gösterirse gönderirsiniz , rıza göstermezse ödemeyi iade edersiniz.Ancak siz hiç bir birisini yapmadığınız "ayıplı ürün" gönderisi yapıp , gönderdiğiniz üründen kaynaklanan bir kayıp yaşandığı için telafi talep edilince , birde üstüne anlaşmanızda belkirtmediğiniz şekilde  extra para talep ediyorsunuz.

 Yanıltıcı bir reklam vererek veya reklamda beyan etmediğiniz bir özelliği olan bir ürün vererek para tahsilatı yapıyorsunuz. Sattığınız ürün beyan ettiğiniz niteliklerde değilse bu olay aynı zamanda " Dolandırıcılığa " girer. Ayrıca bu işten birde para aldığınız için aynı zamanda  "Haksız zenginleşme" şeklinde  de yorumlanabilir. ( savcılık tahkikatı bu yönede çekebilir ) 

  Satış anlaşmasında belirlenmemiş bir durum ortaya çıkınca kendi lehinize bir ödeme yapılması yönünde daha önceden alıcı ile karşılıklı anlaşılmamış bir şekilde , bir akit icat ediyorsunuz ve extradan 750 tl talep ediyorsunuz.Satıcı olarak yapmanız gereken telafi işlemi için para ödeme şartı koşuyorsunuz bunuda inkar etmiyorsunuz. bu para yatırılmış olmasa dahi bunu talep etmeniz bile "sebepsiz zenginleşme" şuçunu oluşturur Hamit bey.

Hukuta bazı olayların illaki bir fiil gerçekleşmesi gerekmiyor.Ben size bir bıçak çekip saplayıp soyarsamda gasp , sadece bıçağı gösterip soyarsam gasp , bıçağın sadece sapını göserip soyarsamda gasp , hatta bıcağım var desem ve soysamda yine gasp.Extra istediğiniz parayı bir fiil almamış olmanız bir şeyi değiştirmiyor talep etmiş olmanız bile yetiyıor. kaldı ki bu birde inkar edilemeyecek şekilde bu başlıkta dahi yazılı talep var.

 Vergi kaçırmayı uzun uzadıya anlatmayacağım. Bu başlıkta yazdığınız

" aynı sekilde yüzlerce sekilde gönderim yaptım 1 allahın kulu cıkıpta bu sekilde yazamaz ",

 " Arkadaslar  ben sadece salim celene balık satmadım türkiyenin her iline balık gönderdim her ilinde benim kriza  goldlarım vardır isim isim veririm" ,

 "Güldürme beni barış kardesim ben bu işin ticaretini yapıyorum üretip satıyorum bunda ne olabilir"
  

 Şu olabilir.Maliye satışarınızda fatura kesmediğinizi tespit ederse hayatı size zindan edebilir. Öyle ahım şahım bir ispatada gerek yok . Satış ilanınız ile birlikte , sırf bu başlığa yazılanları  eğer Salim çelen basit bir dilekçeyle  maliyete şikayet ederde  ve bir memur bu işin peşine düşerse varya Allah size acısın. Adınıza ve eşinizin adına bankalardaki tüm hesaplarınıza yatırılan para hareketi , tarihleriyle  tek tek tespit edilir.Açıklamalarda kira, aidat vs vs gibi ifadeler yazmıyorsa , yatırılan paranın tamamı satış kabul edilip, Bunun vergisi hesaplanır ve yatırıldığı tarihlerden itibaren gecikme cezaları hesaplanır. Artık rakam ne kadar çıkar , nasıl çıkar bilemem ancak işin haciz boyutunu söyleyeyim. Bırakın 40.000 liralık koloniyi , Neyiniz var neyiniz yok gider arkadaşım. Kamu alacakları hem harçtan muaftır hemde önceliklidir. Kaldı ki maliyetnin kamu alacağı için direkt el koyma gibi bir yetkiside var. Yani evinize yazı çizi , haber kağıdı gelmesinide beklemeyin. Bu işlerin hiç şakası yok.Bir şey olmaz diye rahat da davranabilirsiniz. Belki maliye bu işin peşine düşmez. Belki evrak kaybolur, belki maliye server'larındaki bilgiler bir şekilde siliniverir.  Ama peşine düşerse  sıkı düşer.

  Bu yüzden bir avukata danışın. Yaşlı bir avukat olsun genç avukatlar çoğu uygulamaya vakıf değiller. Sırf bu başlığı baştan sona okutun.Sırf bu başlığa yazdıklarınızı maliye ihbar kabul edermi etmezmi , sırf buna cevap verse dahi yeterli. Hatta mal müdürlüğüne veya maliyeye gidin hukuk servisine sanki bri arkadaşınız böyle böyle yapmış , ne olabilir diye sorun. ? cevabı kendiniz öğrenin.

   Ben sizin yerinizde olsam bırakın üste para istemeyi, Salim bey ne istiyorsa sırf şikayet etmesin diye Ankaraya bizzat kendi ellerimle götürürdüm. Avukat değilim . hukuk bürosu yönetirim. İcra iflas hukukuna ve banka kredilerine vakıfım. ceza davalarından  da çok anlamam, bu konuda bilgilerim yüzeyseldir. Yazdıklarımı ciddiye alabilirsiniz veya almayabilirsiniz.Bu tamamen size kalmış.Ama bence bir avukata özellikle ceza davaların ihtisas yapmış bir avukata danışın.


 Bu yazdıklarıma ben dolandırıcı değilim diye savunma yazmaya yeltenmeyin. Size dolandırısınız demiyorum zaten , Dünyanın neresinde olursa olsun , Ne ilanı verirseniz verin , ilanda belirttiğiniz ürünün bedelini alıpta,  ürünün yarısını, yarı bedeli edecek kadar bir miktarını  veya yarı boyunu gönderirseniz şikayet halinde "Dolandırıcılık suçu  ile yargılanırsınız. kararı mahkeme verir. Yanlız Mahkemedede bu başlıktaki mantıkla savunma yaparsanız, bence davayı kazanabileceğiniz yönünde pek ümide kapılmayın .



 Bundan sonra yazacaklarım kişisel kanaatimdir. sadece beni bağlar. lepistesten başka balık beslemem.hasbel kader cichlid beselemeye yeltensem ve almayı düşündüğüm tür Türkiyede sadece sizde olsa , Sırf bu başlığa yazdıklarınızdan ve yazım uslubunuzdan dolayı  sizden alış veriş yapmam.Satış yaptıklarınızı bulur onlardan alırım:

 Her postunuzda satışın arkasında durmamak ve bunu kendi lehinize hak göstermek için elli türlü şey söylüyorsunuz.Gerçi moderasyonun sildiği bölümlerde olmuş olmalı , konu nerden kendisini emniyet müdür diye tanıtan kişiye geldi anlamadım ancak  Konuyu okuyanların çoğunluğu yaptığınız satışın arkasında durmadığınızı , durmadığınız gibi birde kendinizi haklı göstermek için olur olmaz kıyaslamalar yaptığınızı  anlıyor. Madem bu işten uzun vadede para kazanmayı düşünüyorsunuz. Kahvahane muhabbeti tarzı şöyleşi ( yeminlerle  ona buna ithamlarla , firmalarda böyle yapıyor gibisinden savunmalarla kendinizi aklamaya çalışmayın )  uslubundan vazgeçerseniz iyi olur. Ortadaki mağduriyeti giderin ki , hem olay hukuka intikal etmesin hemde bu başlık ilerde başka mecraalarda önünüze gelmesin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Salih BudakÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2010
İl: Denizli
Mesaj: 47
Salih BudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 06:39
Cümleten Merhabalar
Burda Benim Adımın Geçdiğini Gördüm Yazma Gereyi Duydum Salim Arkadaşımızın Maduriyetini En Başında Bilmekteyim Bu Bitarafa Ve Salim Arkadaşın Paylaştığı nın Haricinde Daha Neler Var Hamit Mırcık Hakkında Hamit Bu Senin Yazdıklarından Alıntıdır Sayfa 1 De Olan Bu Konuyu Biran Önce Açıklaman Lazım Ve Bana Yazdığın Konu Balığı Geçdiğini Görüyorum
 1 İnci Yazın Şu
Bu arada tropheus1744 salih budak arkadasımız  güldürme beni, kendi problemlerini pakla temizle  milletin kanını polisim diye em sonra gel burada yorum yaz  :)
Evet salih abi   cocugunun cocugunun bası için  yazdıklarımda 1 gram yanlıs varmı?
Varsa acıklarsın 
Bu Konuya Açıklık Getirmessen Ben Gereyini Yapacağım Sana Polis Olupta Yorum Yap Ve Başlıkta Benim Adım Var Ben İlkdefa Yorum Yazıyorum Bu 1.2 Hamit Senin O Yazdığın Kelimelerin Tamamının Cevablarını Senden Bekliyorum Ve Bu Cevabıda Senden Alırım Kanunen Ama Sen O Kelimelerde Kullandığın Her Çümlenin Cevabını Burda Yaz Benim Allahımda Var Kitabımda Erhamdurillah Orda Bana Yazdığın Kelimede Bu Kelimelerin Cevaplarını Yazmanı Bekliyorum Sende Benim Eşimi Evladımı Karıştıracak Adam Anasından Doğmadı Şuanda Burda Uslubuyla Soruyorum Bu Yazılanların Cevaplarını Ve Eyerki Bu Etdiğin Kelimelere Bi Cevap Veremsen Seninle Her Konuda Uğraşacam Hamit Ve Burdan Yazıyorum Üstüne Basa Basa Bir Allahın Kulu Cıksın Salih Budak Bana Bunu Yaptı Desin Bana Ozaman Bu Millet İstediğini Söylesin Kabulümdür Burdan Yönetimden Hamit Mırcığın Yazdıklarını Ve Benim Adımın Geçenlerini Kayıt Altına Alınmasını İstiram Ediyorum Ama Önce Hamit Mırcık Denilen Şahısdan Bana Yadığı Her Cümle İçin Cevap Bekliyorum Ve Bi Andada Paldır Küldr Hareket Etmeyecğim Hamitde Cevap Alana Kadar Bu Kelimene Bende Sana Değişik Bir Cevap Vere Bilirdim Ama Vermeyeceğim Yaşım Ve Kanunları Bilen Birisi Olarak Çünki Senin Ailen Benim Evladım Olsun Senin Kadar Daha Aşalık Şerefsiz Değilim  Bu Kelimenin Cevabını Vermessen Hamit Sana Açık Ve Net Söylüyorum Kendine Yer Beyen Bu Yazıyı Sinirlide Yazmıştır Diyerek Senden Gelecek Cevabı Bekliyorum Yönetimdende Ricam Bu Yazıları Kayıt Altına Alınmasıdır Ha Hamit Mırcık Benim Eşim Yanımda Yuvamda Evladım Avrupada Eşinin Ve Evlayla Benim Yetim Çocuğumun Nerde Olduğunu Biliyorsan Söylede Sahip Cıkayım Ve Senin Aciz Olduğunu Bu Millet Nasıl Anladı Biliyonmu Bu Forumda Okadar Şikayetler Şu Bu Yazıldı Çizildi Ama Sen At Avrat Katdın İşin İçine Buda Senin Aciz Olduğunu Gösteriyor  Senin Bu Kopyaladığım Yazılarının Cevaplarını Bekliyorum Senden Ve Benyazdım Oldu Bitdide Demeyesin Sakın Olay Salim Arkadaşdan Bana Başka Türlü Yansıtdın Bu Yazdıklarına Vercek Cevabın İnşallah Olur Eyerki Olmassa Sana Ve Bana  Allah Yardımcımız Olsun İlk Müracadım Kanun Ve Hukukdur Sonrasıda Bana Kalsın
Salih Budak2013-03-12 05:11:03

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamit MırcıkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Manisa
Mesaj: 26
Hamit MırcıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 08:07
Cömert abi  benim üretici belgem ve vergi dairesine kaydım mevcuttur. beni keske mahkemeye verse ozaman attıgı yalanlar hepsi prtaya cıkacaktır dedigim gibi  balıkların resmi gönderdim yola dayanacak sekilde gitmiştir zaten kücük balık 1. 1.5 cm balık yolda telef olur gider  

Balıkları Eline gecti samimi söylüyorum  2 hafta aramadı beni sonra 15 gün sonra 1  tane  balık öldü diye aradı daha sonra gecen zamanlarda da hepsi öldü diye  ne kanıt var ne resim herseye ragmen ben ilk resimde bu konuyla benimle alakası yok da diyebilirdim admine şikayet eder sildirebilirdim  de .
fakat herkez gercekleri bilsin istedim burada arkadaslar beni suclu bulanlara sesleniyorum  bu işin prosedürünü  arastırın göreceksiniz  cünkü bende balık alıyorum yolda ölmesine ragmen adam degiştirmiyor. 

 


Arkadaslar  salim celen abime gönderdigim resimlerin mailini buldum 
http://du107w.dub107.mail.live.com/default.aspx#!/mail/InboxLight.aspx?n=449267345!n=1416204054&fid=3&mid=f5ff05a7-95b9-4089-a542-de7f55b7cde5&fv=1

ıp si bu 5 adet resim var nasıl yükleyecem buraya baksın bakalım arkadaslar kriza gold mu bemba mı 


Buyrun arkadaslar salim abiye balıklar gitmeden 3 gün ewwel giden fotogrflar  


FOTOGRAFLAR HOTMAİLDEN ALINMADIR KANIT İSTENDİGİ TAKTİRDE HOTMAİL SİFREMİ VERİRİM SALİM ABİNİN MAİL NUMARASINA İNİNCEYE MEVCUTTUR BAKBİLİRLER


Simdi ben sizlere soruyorum balıklar bemba gold mu yoksa arasına 2 tane karısma durumumu var 
ayrıca balıklar 1 ,1.5 cm mi 
hee  bu arada bu fotolar bana gelen fotolar degil der diye mail ekranımın resmiini cektim incelemeniz  için buyrun 




Simdi soruyorum  45 yasındaki dürüstlük abidesi salim celene soruyorum 

millete 1 1.5 cm dedigin balıklarn resimlerini yayınladım ,
cocugunun bası için dogruları söyle dedim içinde cok az dogru olanları yayınladın
seni allaha havale ediyor  hakkımı zerre kadar helal etmiyorum 
önümüzdeki ay senin öldügünü iddda etigin balıkları  15 adedini ayrıldı  akvaryum.com sitesine bagış yapılıyorsa bagış yapacagım yapılmıyorsa site adminiyle görüşüp bir yarışma düzenleyecegim ve kazanan arkadasa 15 adet kriza gold hediye edilecektir ...

Salih budak ve Salim çelen abimize saygılarımı sunar  öbür dünyada nasılsa görüşecegiz diyerek sizlere iyi günlerimi sunarım 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 09:15
Normalde olaylara birinci elden vakıf olmadığım için bu tür şikayet konularında yazmam. Ama bu konu farklı o yüzden kendimi yazmak zorunda hissediyorum.


Satıcının Durumu

1-İlanda belirtilen boydan küçük balık göndermek o balıklar sağlam gitse bile satıcı telafi etmekle yükümlüdür. Başkalarına da o boyda balık göndermesi ve onların memnun olması bu durumu değiştirmez.

2- 2 adet farklı balık göndermek. (Böyle hata olmaz. Yanlışlık ta olmaz. Satıcı balıkların akibeti ne olursa olsun telefi etmekle yükümlüdür.)

3- Devamlı inançsal düzeyde kelimeler kullanıp insanları kendisine inandırmaya çalışmamalıydı.

4- Dava konusu olacak kelimeler ve üslup kullanmamalıydı.

5- Anlaşılan balık sayısından fazla balık göndermek şahsi uygulamadır alıcıyı bağlamaz.

6- Gösterdiği yavru balık resimleri gerçeği göstermez. Nede olsa 8 türde yüzlerce yavru üretip satan bir ticari kişilik söz konusu. O gün giden balıkların paketleme ve otobüse verme aşamalarını günün gazete küpürü tarihi ile birlikte resimlemesi Kısaca tarih kanıtı ile birlikte belgelemesi gerekirdi.

Alıcının Durumu


1-Küçük boyda gelen balıklar için sıcağı sıcağına o gün telafi istemeli ve bir iki gün içinde geri gönderip para iadesi talep etmesi gerekmekteydi.

2-Satıcı her ne kadar çekmene gerek yok ben telafi ederim desede dahi balıklar geldiği gün fotolarını çekmeliydi. Öldükleri gün de tarih belgeli foto çekerek  işini sağlama almalıydı.

3- İzin almadan kendisine gelen özel mesajın içeriğini afişe etmemeliydi.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamit MırcıkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Manisa
Mesaj: 26
Hamit MırcıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 09:29
Güven KARDESİM ANKARADA SENDE BALIK SATIYOSUN BU İŞİN TİCARETİNİ YAPIYORSUN  RESİMLERİ GÖNDERMİŞİM KANIT ORTADA BU RESİMLER DEGİL DESİN CIKSINDA KONUSSUN 
 BALIKLAR KAC CM ELİMDE RESİM GÖNDERMİŞİM SONRADA KALKIP BU BALIKLAR KÜCÜK 1CM Dİ DEMESİN  

FARKINDAYSANIZ YUKARIRDA KONULARDA BANA HEPSİ AYNI RENK KARARTILI DİYODU ALIN KANIT  OLSUN BU BALIKLARA KRİZA GOLD  MU DEGİL Mİ KANIT ISPAT ORTADA BAKIN İNCELEYİN

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamit MırcıkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Manisa
Mesaj: 26
Hamit MırcıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 10:31
Sayın salim çelen sayın salih budak sizlere sesleniyorum ve ufak balık gönderdin diye suclayan arkdaslarıma sesleniyorum  sitelerde ve canlı hayvan satışı yapan ticarethanelerde ki kuralı söyleyeyim 

Canlı alınan her hayvan yolda ölümle karsılasılsa bile satan kişi sorumlu degildir

bu şekilde alışveriş yapan sanırsam yüzlerce insan mevcuttur ki bende cok satış yaptım gönderim yaptım böyle bir olayla hiç karsılasmadım 

şimdi soruyorum size resimlerle kanıtım ortada elinize metreyi alın balıklar min. 2cm büyükleride mevcut mail adresine iininceye mevcut inceleyiniz  cocugunun çolugunun başı için dogru söyle dememdeki neden budur cünkü edemez dogruları söyleyemez  insan karalamak cok kolaydır bende cıkar yazarım su arkadas üçkagıtcıdır diye elime ne gececek ki türkiyede beni tanıyan alısveriş yapan arkadaslarımda mevcuttur ben satış yaptıktan sonra hiçbir belgemi atmam elimde kanıt olmadanda bi insanı karalamam salim celen beyfendiye sesleniyorum balıkların 1 cm oldugunu iddaa ediyordunuz nolduda birden sustunuz  neyse gercekten konu fazlasıyla uzadı beni bilen tanıyan arkalaslarım sayısına gelince sattıgı hayvanın arkasında duran sttıktan sonra bile sahışlarla irtibatımı koparmayn bi insanım bunuda her türlü kanıtlarım. ayrıca etrafınıza bir bakın nadir türlerden kac şahıs yavru alıyor 5 parmagı gecmez sebebini her telefonla arayan arkadasımıza söylüyorum yurtdışı balıklarda kullanılan ilaç balıkları kısır ediyor piysada 1 hayli cogalan balıklar nedense yavru vermiyor Sp grubu olan balık 6 cm ye geldiginde yavru vermeye baslar moori ve brichardi grubuda min 2 yasını doldurması gerekiyor ben ne ilaç kullanyorum nede yurtdısındn kriza gold italatı yapıyorum belgelerle sagım videolarımla müüsterimin karsısına cıkıyorum  Satşada ihtiyacım yok allah sükür siparişlerim bi hayli cok yetiştiremiyorm zaten burada çabam sadece insanlar dogruları bilsin yalan yanlıs bilgilerle insanları karalayıp günaha girmesin  sizde serefim üzerine söylüyorum balıkların kücük balık oldugunu net boylarının min 2 cm oldugunu ben her müsterime söylüyorum hiç olmass kücük balık büyür ama ilaçlı kısır balık aldıgınızda okadar mebla para harcayıp sonuc alamamakmı iyi yoksa kücük balık alıp dogumunu görüp balık almak mı iyidir 

kimsenin hakkı hiçkimseye fayda saglamaz aksine misli misli cıkar 
arkadaslar 15 balık ayırdım  yöneticilerle görüşüldükten sonra  yarısma usulu verilecektir  bu balıkları salim beye bunca  yanlıstan sonra asla göndermem takdir Allahındır..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 14:49
Arkadaşlar, konu takibimizde. Konunun tarafı olmayan şahıslar "Konu kapatılsın,silinsin,kilitlensin" benzeri talepte bulunmaları taraf olanların isteği olmadığı için birşey ifade etmemekte. Dolayısı ile lütfen bu tür yorumlar yazarak konuyu daha da kalabalıklaştırmayın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamit MırcıkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Manisa
Mesaj: 26
Hamit MırcıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 15:47
Arkadaslar Salih Budak hakkında birtakım konular  yazdım sinirle kendisine agır itamlarda  bulundum ne yaşarsak yasayalım sonucta bu balıktır fakat ben sinirle kendisine ailesine hakaretlerde bulundum hanımını cok severim dünya ahiret annemdir Yengemden ve salih budaktan ÖZÜR DİLERİM .....
yengemin ellerinden öperim....

Salim Çelen konusuna gelince HERKEZ İSTEDİĞİ SEKİKDE DÜŞÜNMEKTE ÖZGÜRDÜR FAKAT KENDİMCE HATANIN BENDE OLMADIGI KANISINDAYIM BUDA SİZLERE SON MESAJIMDIR ELİMDEN GELDİGİNCE KENDİMİ SAVUNDUM İSTEYEN İSTEDİGİ MESAJI YAZABİLİR İSTEYEN SİLDİREBİLİR UMRUMDA DEGİL 

SUAN ADMİNDENDE MESAJ BEKLİYORUM YAKIN ZAMANDA BİR YARIŞMA VASITASIYLA 15 ADET KRİZA GOLD HEDİYE EDİLECEKTİR  SALİM ÇELEN ABİMİZİ DE ALLAHA HAVALE EDİYORUM O GEREKENİ YAPACAGINA EMİNİM  HERKEZE SONSUZ TESEKKÜRLERİMİ SUNARIM .....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KILIÇÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 21/10/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2109
KILIÇÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2013 23:51
Forumdaki şikayet var bölümünün en büyük faydası; taraflar arası anlaşmazlığa topluca çözüm aranmasının yanında, taraf olmayanların da bu tecrübelerden dersler çıkarmaları diye düşünüyorum. Bu konu da, alınacak ders itibariyle en verimli konulardan oldu diye düşünüyorum.
Aslında bu tip konularda dinî mevzuulardan veya kutsal söylemlerden uzak durulması gerektiğini düşünürüm, ancak konu ile ilgili olarak "cuk" oturacağını düşündüğüm bir Hadis-i Şerif ile konuya girme istiyorum.
"Kuvvetli ve kahraman pehlivan, herkesi yenen kimse değildir. Kuvvetli ve kahraman pehlivan ancak öfke zamanında nefsine mâlik olan ve öfkesini yenen kimsedir"

Maalesef bu konuda, öyle bir pehlivan çıkmadı ve herkes öfkesine yenildi. Bu arada kendimin de bu pehlivanlıkla uzaktan yakından ilgimin olmadığı anektodunu da paylaşayım.
Konunun başından beri, zaman büyüklerimiz büyüklükleriyle, küçüklerimiz küçüklükleriyle bağdaşmayacak davranışlarda da bulunmuş olabilirler. Hepimiz de aynı yanılgılara düşebiliyoruz.

Bu şikayet konusunda, hoşuma giden en güzel yazı Hamit kardeşimin "ÖZÜR" yazısı oldu. Kendisini tebrik ederim. Salih Bey'in de bir ağabey gibi kendisine yakışanı yapıp, "Affetmek büyüklüğün şanındandır" diyerek, oğlu yaşındaki bu arkadaşımızın samimi özrünü kabul edeceğini ve konuyu uzatmayacağını düşünüyorum.

Ben burada Hamit kardeşimize bir şey söylemek istiyorum;
Kardeşim senin de belirttiğin gibi, sonuçta bu bir balık. İnsan bazı durumlarda üzülüyor, sinirleniyor, hatta öyle anlar oluyor ki; insan yapmak istediği veya yapacağı müspet bir hareketten bile inat için veya gururu için vazgeçebiliyor, iyi niyetine ket vurabiliyor.
Konu eminim ki senin de hiç istemediğin kırıcılık boyutlarına ulaştı. 
15 adet Kriza Gold hediye ederek, senin nazarında kıymetli olanın balık olmadığını anlatmaya çalışmışsın. Tamamen etki-tepki kuralına dayalı olarak tavrını belli ettin. 
Ben bu konuda suçsuz olan kimse olduğunu düşünmediğim gibi, tamamen suçlu olan bir taraf olduğunu da düşünmüyorum. Hatta "suç" değil de, "kusur" diyelim.
Yarışma düzenleyip 15 balık dağıtmak yerine, (yanılmıyorsam daha önce de bahsetmiştin) balıkların yarısını karşılayıp 7-8 balık yollaman, benim nazarımda (ki çoğu kişi de benim gibi düşünecektir) çok daha iyi ve yüce gönüllü olarak hatırlanmana ve anılmana neden olacaktır. Sana da bu çok daha yakışacaktır.
Salim Abi'de bu zararın ortak karşılanmasına razı olsun ve her iki taraf da helalleşsin, kapansın gitsin. Hatta konu çözülürse rica edelim, (imkanı varsa ve yönetim uygun görürse) konu dahi silinsin.
Böyle bir konuyu kimse hatırlamak dahi istemeyecektir.
Bence hem büyüklere, hem de küçüklere yakışan odur.
Saygılar,



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UĞUR KARAÇevrim Dışı

Kayıt: 22/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 66
UĞUR KARAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 00:12
konunun bende takibindeyim. inşallah herkesin gönlü hoş edilerek mutlu sona ulaşılır...
bende daha sonra konunun silinmesi ve bundan sonra herkesin alırken ve satarken daha çok dikkat edip, daha çok iletişim kurarak yanılma payını ve yanlış anlama payını minumuma indirmesi gerektiğini düşünüyorum.
konu hakkında görüş belirten arkadaşlara saygılarımı iletirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Salih BudakÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2010
İl: Denizli
Mesaj: 47
Salih BudakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 04:28

Ben Buradan Tek Şunu Söyleyeceğim Ki Hamit Mırcık Bir Atasözü Vardır Bir İnsanın Kendine Verdiği Zararı Yedi Düvenden Düşmanı Dahi Zarar Verememiştir Ki Seninle le Olan Şahis Bir Sorumda Olmamıştır Senki Bir Başkası Uğruna Kendini Bu Kadar Zavallı Durumuna Düşürmendir Buda Senin Nasıl Birisi Olduğunu Ortaya Koymaktadır Benimle Salih Budakla Şahis Bir Olay Yaşadınmı Ve Açıkca Söyle
Senki Burda Karıştırdığın Konumlarda Bende Aynı Şeyleri Karıştırıp Daha Beterini Yapardım Ve O Manisayada Gelirdim Ama Telefondaki Etiğin Özürleri Mevcut Ve Sende Biliyorsun Ve Benki Hem Yaşım Hemde Gördüğüm Terbiye Ve Geçmişte Olan Mesleyim Ve Yaşadığım Hayat İtibariyle Şeytana Uymadım Uysaydım Yeni Doğan Evladın Yetim Kalırdı Oraya Gelmek İsteyen Matdiğat Gözetmeden Seven Canlarımda Ben Zaptetdim Ve Durdurdum Senin Yaptığın Bu Ayıbı Sen Bana Yapmadın Asıl Sen Kendini Ve Kalekterini Atandan Gördüğün Terbiyeni Ortaya Koydun Senki O Yazdıklarının Aynısını Ben Sana Fazlasıylada Bu Milletin Önünde İğade Ederdim Senin Yeni Evladı Olan Ailenin Ne Günahı Var Senin Eşinki Sende Yanındayken Bana Cepten Görüşmemizde Salih Abi Diyerek İtap Edmesi Bile O İnsanın Gördüğü Terbiyeyi Gösteriyor Ve Benki Bu İnsan Evladına Sinkrafta Bulunmayı Bırak Bu İnsana Toz Kondurmam Banada Bi Mesaj Atmıssın Ve Atdığın Mesajda Bilirsin Aynen Şu Alıntı Mesajında Mevcut Aclıktan Sürünorsun Diye Çok Şükür Benki Hakkı Helali Haramı Bilen Birisi Olarakta Bu Günlerime Çok Şükür Doğru Ve Haram Yemeyen Kul Hakkına Göz Dikmeyeni Cenabı Allah Açda Bırakmaz Açıktada Bırakmaz  Elbet Hamit Mırcık Ben Tefeci Babanın Parasıyla Büyümedim. Ve Hakkın Rahmetine Kavuşan Mefdanın Sırtından Faydalanmadım Meftanın 5 Kuruşluk Malını Satıpda Ailesine 1 Kuruş Vermedim Ben  Benki Hem Çalıştım Hem Okudum Senin Kursağına Ezelinden Haram Girmiş Cıkmazda O Yüzdende Para Senin Allahın Kitabın Olmuş Ve Bu Olaya Mutakıp Olmak İstemezdim Ben Bazı Konuları Kendi Facebook Ve Guruplarımda Yazdım Ve Paylaştım Çok Yoğun Talebde Oldu Burda Akvaryum Com da Paylaşmam Yönünde Yinede Paylaşmadım Ben Helalinden Yediğimden Dolayı Yastığa Başımı Koyduğumda Rahat Uyorum Ama Seningibileri Gecesi Gündüzü Para Para Kime Madik Atayım Yarin Diye Düşünmekle Geçiyor Bu Konuya Mutakıp Oldum Madem Öyle Sen Satdığın Tüm Kriza Gold Yavruları Nerden Aldığında Açıkla. Ve Şöyle Satdım Böyle Satdım Diyorsun Türkiyenin Her Yerine Kriza Gold Satdığını Söylüyorsun Bu Satdığın Yavruların Tamamı Senin Yavrularınmıydı İşte Senin Yalanlarına Artık Milletin Karnı Tok Salim Arkadaşı Tanımam Bilmem Ama Facebook dan Arkadaşım Ve Gönderdiğim Mesajlarıda Paylaşmış Ama Dahasında Öyrenmek İsteyenler Varise Benim Facebook Sayfamda Daha Üçde Biri Mevcut Baksınlar Üçde İkiside Bende Daha Hani Sana Facebook Sayfamda Bir Yazı Yazmışdım Sana O Yazıyı Burdada Yazıyorum Yine Söylüyorum Hızlı Giden At Çabuk Yorulur Diye Ama Atında Bi Asaleti Vardır Bu Asalet Sende Yoktur Ne Yazıkki Eyerki Bu Millet Senin Konumu Okumak İsterise Ve Benim Facebook Sayfamda Mevcut Biliyorsun Bu Olaylara Sen Kendi Kendini Soktun Ve Hatda Sanada Dedim Benimle Bi Sorunun Varmı Diye Senki Yok Abi Demene Rahmende Beni Dolandıran Adamın Yanında Oldun Ve Bu Olayda Delilleriylede Mevcut Bende. Senki Haklıyı Haksızı Bildiğin Halde Ve Bir Guruptada Sen Kendi Ağzınlada Evet Abi Telafi Etmesi Lazım Dediğin Haldede Bu Adam Uğruna Haklının Değilde Haksızın Yanında Oldun Evet Olurssun Tabiki Cıkarın Var O Adamdan. Bu Konu Hakkındada Elimde Resmi Kayıtlara Girecek Ve Şahitlik Edecek Delillerimde Şahitlerimde Mevcutdur Neyse Ben Bu Sana Son Sözümdür Hamit Cep Telefonundan Benden Nasıl Özür Dileme Şeklini Sen Biliyorsun Burda Telafüs Etmeyeceğim Evet Ben Seni Affetdim Ama Sonkez Ve Affetme Sebebimde Yeni Doğan Evladın Ve Günahsız Eşin İçindir Çünki Sen Ne Götürsen Onlar Onu Yemek Zorundalar Helalmi Harammı Bilemmezler Ve Eşini Kendi Evladım Yerine Koyarakta Seni Sonkez Affetdim Ama Bu Milletin Önündede Söylüyorum Ve Bidaha Bu Tür Şeylere Telafüs Ederisen Senin Affın Olmayacaktır Senki İlk Balıklarını Kendini Nasıl Tanıdarak Satdığında Ben Biliyorum Kendini Polis Memuruyum Tahinim Cıktı Doğuya Diyerekten Ve Senki Evlenene Kadarda Seni Polis Olarak Bu Millet Biliyordu Belki Bu Olaya Mutakıp Olan Arkadaşlar Vardır Ve Bugünde Bana Evet Abi Polisim Dedim Polisim Deme Sebebimde İki Sefer Dolandırılmamızdan Dolayı Öyle Diyerek Satış Yapdığını Söyledin Orda Yazmıssın Ben Emniyet Müdürüyüm Diyerek Milletin Kanını Emiyormuşum Benki Şu Dünyada Çok İsterdim Bir Emniyet Müdürü Olmayı Senin Orda Yazdıklarının Cevapları Benim Facebook Sayfamda Mevcut Bu Millet Okusun Ve Öyrensin Tüm Hobici Arkadaşlar Senki Bakıldığında Tüm Yazılarında Ve Hatda Konu Açan Salim Arkadaşımza Bile Salih Olarak Hitap Etmektesin Hatda Çoğu Yazılarında Devamlı Benim Adım Geçmekte Bu Panik Acizliğin Ve Zavallığın Paniği Olsa Gerek Bu İşten Nasıl Kurtulurum Paniği Olsa Gerek Bu Panik Rezil Olma Paniği Gerek Bana Yazdığın O Yazıyda Bilerek Yazdınki Bu Konu Çabucak Kapansın Daha Fazla Kendi Kendini Daha Fazla Rezil Etmeyim Diye Tüm Hobici Kardeşlerimden Özür Dileyerek Bu Son Satırlarımdır Bundan Sonrada Hamit Mırcık Ağzından Cıkacak Kelimeleri Tart Çünki Dilin Kemiyi Yoktur Akıllı Ol Çünki Bir Tane Yeni Doğan Evladın Var Ve Senki  Cami Duvarına Pisleme Belanı Benden Bulma Benim Yerimde Bir Başkası Olsaydı Senin Cenaze Selan Verildiydi Bugün Manisada Bende Yapacaktım Ama Özür Dileme Şeklini Sen İyi Biliyorsun Bak Seni Yine Rencide Etmemek İçin Nasıl Özür Dilediğinde Yazmıyorum. Face Sayfamda Sana Bir Yazımı Oku Demiştim Sana İtaben Al Okuda Bişeyler Öyren Yine. Bu Yazım Sana Hamir,
Şu Yalan Dünyada Ne Kimseyi Bir hırs Bir Menfaat Uğruna Satarım, Ne De Kimseye Yalakalık Sahtekarlık Yaparım.Ben Sadece Bendeki Doğruları Yaşarım. Çünki Özü Temiz Sözü Temiz Kul Hakkı Yemeyen Adam Gibi Adamlarada Taparım Ben Burdan Tüm Hobici Arkadaşlarımdan Özür Dilerim Malum Bu İşin İçinde Olmadığım Halde Adım Geçmesinden Dolayı Yazmak Zorunda Kaldım Ben Burdan Şunuda Söyleyimki Kul Hakkı Yiyenlerin Ortaya Cıkması İçin Cenabı Allah Bir Vesile Bir Sebeb Verirmiş Ve Salim Kardeşim Sebeb  Oldu Ben İse Vesile Oldum Ve Üstüne Basa Basada Söylüyorum Hamit Mırcık Kendi Kendini İhbar Etdi Kendi Kendini Bitirdi Sebebi Yokiken de Bu İşin İçine Kendini Soktu Demekki Buraya Kadarmış Bana Atdığı Mesajında Delikanlılıktan Bahseden Adamın Yazdıklarını Sizler Burdan Gördünüz Ozaman Bu Adamın Neresi Kanlı Oluyor siz Karar Verin
Tekrar Söylüyorum Hamit Bana Gel De Gelmeyen Namertir İstediğin Yere Senin Ama Adam Ol Adam Ol Azıcıkda Olsa

 

TÜRK CEZA HUKUKUNDA

ŞEREFE KARŞI SUÇLAR

Herkes, onur, şeref ve haysiyet sahibidir. Ceza hukuku, kişiyi, onuruna, şeref ve haysiyetine dokunan fiillere karşı korumaktadır. Ne adla olursa olsun, kimsenin kimseyi aşağılamak hakkı yoktur. Hakaret suçu tarih kadar eski olmakla birlikte, herkesin ayırımsız onur, şeref  ve haysiyet sahibi olduğunun kabul edilmesi yenidir. Gerçekten, kanun önünde eşitlik ilkesi gereğince, hiç kimse, bir diğer kimseden, daha az şerefli değildir.Ayırımsız, herkes eşittir, ait olduğu toplumun şerefli bir üyesidir ( An. m. 5,10, 17 ).

Medeni Kanun, 24. maddesi hükmünde, kişiyi, onuruna, şeref ve haysiyetine karşı saldırılar karşısında korumaktadır. Kişi, başkalarından, onuruna, şeref ve haysiyetine saygı gösterilmesini  isteme temel hakkına sahiptir.

Ceza hukuku, kişinin onurunu, şeref ve haysiyetini, cezaî himayenin konusu yapmıştır. Haksız olarak, bir kimsenin onuruna, şeref ve haysiyetine saldırıda bulunmak, hakaret suçuna vücut vermektedir.

Ceza Kanunu, hakaret suçunu, Kişilere Karşı Suçlar, ismini taşıyan İkinci Kısmının, Sekizinci Bölümünde Şerefe Karşı suçlar ismi altında düzenlemiştir. Kanun, 125. maddede hakaret ve sövme suçuna, 126. maddesinde “matufiyet” ilkesine, 127. maddesinde ispat hakkına, 128. maddesinde savunma dokunulmazlığına, 131. maddesinde “ Soruşturma ve kovuşturma koşulu “ madde başlığı altında şikayete yer vermiştir.

Kanun, 765. s. Kanunda yer alan,  “Memura hakaret” suçunu  kaldırmış, kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakareti cezayı ağırlaştıran bir neden saymış, kuralın istisna olarak suçun resen takibini öngörmüştür.

765 s. Kanunun Din hürriyetine saldırı olarak düzenlediği bazı fiilleri, Kanun, ağırlatılmış hakaret ve sövme suçu olarak düzenlemiş, ayrıca 130. maddesinde, “Kişinin hatırasına hakaret” madde başlığı altında “Ölüye hakaret” suçuna yer vermiş, 131/2. maddesinde ölüye hakaret suçunun takibini şikayete bağlamıştır. Gerçekten, Anayasanın 24. maddesi hükmünün teminatı olan “Din hürriyetine karşı suçları” büyük bir başarıyla “buharlaştıran” tarihi kanun

Dosya Tamamıdır
Hamit Mırcık Okuda Bundan Sonra Akılı Olasın Herkeze Karşı Sadece Bana Değil
Ben Alacağım Kayıtlatı Aldım Şuanda Avukatımda Mevcutdur Dosya Halinde Bundan Sonrada Hamit Mırcık tan Şahsım Adına En Ufak Bir Kelime Dahi Yazı Mayetinde Duyayım Göreyim Gerekeni Kanuni Ve Şahsi Yapacağımdır  
Salih Budak2013-03-13 17:18:14

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hamit MırcıkÇevrim Dışı

Kayıt: 20/11/2010
İl: Manisa
Mesaj: 26
Hamit MırcıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 10:52
Salih abi yazdıklarını okudum benim dinim imanım para demişssin gerisini okumadım farkındaysan sana ben sadece Ailene ettigim hakaretten dolayı özürdiledim cünkü ailenin sucu yoktur ama seninle daha evvelki erhan şahintas konusunda yasadıgımız polemigi  kesinlikle söylüyorum gel beni vur asla özür dilemem  cünkü o olay yüzünden salim celenle yukarda yazılan mevzuyu havadan düsmedi bu olayda o konuyu aksettirmen yanlıs oldu zaten bu konuyla erhan abinin konusu cok farklı 

Şimdi dinim imanım paraysa eger ;
1- ben bu balıklara neden 40bn tl verdim millet atıyla arabsıyla gezerken benim arabam yok millet faizle para yerken ben yatırım yapıyorum düğün param ve kredi paralarıyla bu imkanı kendime sagladım soruyorum cefasını cekmişim sefasına neden engel olayım sende kredi cekerek balık aldın neden aldın ? evine ekonomine katkısı olsun diye suana kadar ilangilerini biliyorum hiç tanımadıgın birine bedava verdin mi satışlarına ininceye biliyorum . benim dinim imanım paraysa peki sen neden erhan sahintasl ugrasoyosun farkındaysan konu gene paraya dayalı o yüzden burada senin dinin imanın para demene gerek yok   zaten imanım para olsa 15 balıgı hediye cıkarmam askerden gelen arkadasıma bedva koloni kurmazdım  yani burada olayı saptırmanında manası yok insan karalamanında manası yok  

2 - balıkları nerden temin ediyosun diye bi hitapta bulunmussun  Kriza gold lar kesinlikle kendi yavrumdur   gecen sene 10dişi 7 erkegin   aslan albaydan erhan abi vasıtasıyla aldım  9 dişi 3 erkeginide kayseriden YILMAZ AYKUT abimizden aldım  ayrıca 10 dişi 4 erkegimide Almanya dan bir arkadasım vasıtayla temin ettim 
DİĞER YANDAN  albino kipili , albino cihipimbi , red belly türlerini cek cum. mehmet abimden erhan sahintas ARAYICILIGIYLA   tamamen kendi paramla aldım gene getirtiyorum getirecegimde üretici belgem mevcuttur.  KRİZA GOLD yvrularım tamamen kendi üretimimdir  albino kipili damızlıklarımda mevcuttur fakat 10 dişi 4 erkek seklinde oldugu için ve erhan sahintas la ortak oldugum için az yavru almaktayım yani burada neyi ima ettigini anlymadım bunları ben muhabbet ettigim herkeze söylüyorum sende bunu iyi biliyosun  Manisa/ salihli ye gelecek olan herkeze üretim hanem 24 saat açıktır buyrun gelin görün...


Dün gece ANKARADAN DURSUN KÖROĞLU ABİMİZE GİDEN BALIKLARIN RESİMLERİNİ PAYLASMAK İSTEDİM BENİM KÜCÜK BALIK SATIIGIMI İMA EDEN ARKADASLARDA GÖRSÜN  
ÖNCELİKLE DURSUN ABİMİZLE 3 AYDIR TANISIYORUZ KENDİSİ BENDEN 3 AY ÖNCE 10 ADET ALBİNO KİPİLİ 10 ADET KRİZA GOLD ALMISTI  HESABIMA 500TL KAPORA YATIRDI ARADAN 2 AY GECTİ VE BENİ BİRGÜN ARADI AKVARYUMUM SIZDIRDIGI İÇİN BALIKLARI ALMAKTAN VZGECTİM DEDİ NORMALDE TİCARET KURALLARINA GÖRE O BALIKLAR BEKLETİLDİGİ İÇİN KAPORASI VERİLMEZ FAKAT BEN O DAKKA KAPORASINI YATIRDIM BANA COK TEŞEKKÜR ETTİ BENDE CANIN SAGOLSUN ABİ DİYEREK TESEKKÜR ETTİM ARADAN 1 AY GECTİ DURSUN ABİM BENİ ARADI 20 ADET KRİZA GOLD İSTİYORUM DEDİ VE TANESİ 120 LİRADAN 20 ADET KRİZA GOLD DÜN AKSAM İTİBARİYLE ELİNE GECTİ RESİMLERİNİ PAYLASIYORUM 



Salih abi tekrardan sana sesleniyorum ;
öncelikle bu olaya sen bosuna dahil olmadın senin erhan sahintas la yasadıgın olay neticesinde olayla hiçbir alakam olmadıgı halde beni dahil ederek olayın içine soktun  ben oraya kesinlikle söylüyorum allah sahidimdir vicdanımdan gecenlerii yazdım kimsenin yaverligini yapmak için yazmadım dogruları yazdım aksine sen ne yaptın salihliden birkac kişiyi aradın gittin benden balık alacak kişileri aradın benim ekmegime yalan yanlıs bilgilerle mani olmaya calıstın en sonunda salim abinin olayı patlak verdi 

Bu aradıkların bana dönüş yaparak olayı aksettirince ne yaptılar biliyomusun sana güldüler benim siparişlerim gene iptal olmadı cünkü beni iyi  tanıyorlar 

ben bu zamana kadar kimsenin ekmegini yalan yanlıs bilgilerle NAMERTCE ne karaladım nede engel oldum bu benim prensibime aykırı cogu kriza gold satısı yapan insanlarda kendilerini görmedigim halde benim arkadasımdır ne ekmeklerine engel olurum nede yalan yanlıs bilgilerle onları karalarım herkez  rızkı için mücdele veriyor allah elbet rızkımızı ayırmıstır kendimi ben hiçbirzaman mahvetmedim mahvetmemde  sonucta bu hem ticaret hemde hobidir  yapamadıgımı düsündügüm zaman o dakika bırakırım  

 


Su dünyada tek gercek şereftir ben burada kendimisavunuyorsam serefim için savasıyorum ben müsteri kaybedecegimi düsündügüm için yazmıyorum almayanın canı sagolsun satan diger arkadaslarımda ekmegi için mücadele ediyorlar onlardan alsınlar sorun degil asla bencillik  yapmam hiçbir zaman panigede düşmedim düsmemde türkiyede balık satmassam bunun diger ülkeleride mevcut rızkımız ayrılmıstır Dubaide calısan arkadaslarım otellere iyi balık koymak için her ay arıyorlar istedikleri talep min 150 yavru oldugu için temin edemiyorum sanmaki acizligimden 

Acizlik nedir biliyormusun son cırpınıstır cırpınırken diger mevzuları olaylara dahil ederek insan karalayarak kendi benligini ayaklar altına alarak insanı düsürülen durumdur ben ise allaha sükür cırpınmıyorum aksine dim dik ayaktayım Kimsenin ekmegini Namertce engel olmadım kimsenin arkasındanda kötülemedim  benimle ugrasacak arkadaslara sesleniyorum ŞEREFİNİZ İÇİN dobra gercek kanıtlarla yapınkı ben ozaman elinizi öpeyim 

YANIMA GELECEK ARKADASLAR VARSA NETÜR OLURSA OLSUN BUYURSUNLAR GELSİNLER KAPIM HER TÜRLÜ HER İNSANA ACIKTIR İYİ YADA KÖTÜ GARAJDA KARSILAMASSAM NAMERDİM BİR KORKUM VAR ODA ALLAHTIR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cömert-istanbulÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 121
cömert-istanbulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 14:00
[QUOTE=Hamit Mırcık]Cömert abi  benim üretici belgem ve vergi dairesine kaydım mevcuttur. [/QUOTE]

Yazdıklarımı ya anlamadınız ya da ciddiye almadınız. Üretici belgesi veya  vergi dairesi kaydından bashetmiyorum , Faturasız yaptığınız her satış vergi kaçırmaktır. Ve maliye bu incelemeye bir başladımı geriye dönüş yoktur.

Salim Çelen size dava açarsa, bu dava şikayete bağlıdır.Yani uzlaşmanız durumunda  istediği an şikayetini geri çekebilir.Ama vergi alacağında böyle bir uygulama yoktur. Tek bir şikayet dilekçeci ile tüm  prosedür işletilmeye başlar.

 Eğer maliye bu işin peşine düşerse sizin ve eşinizin hesaplarına giden paraları tespit ederek sizden izah beklyecektir. izah edemediğiniz gelen her parayı , miktarı satış işlemi kabul edip ,  para gönderen herkez adına gönderilen miktar kadar kestiğiniz faturayı görmek isteyecektir.Bunları çıkartamazsanız , para gönderilm tarihinden itibaren geçikme cezaları ve faiz hesaplarına başlar. Bu bir kere başladımı geriye dönüş yoktur .Çıkacak bir vergi affı statüsünede girmez.Anca uzlaşma komisyonuna girerseniz bir miktar indirim yapmaları sözkonusudur. İddia ettiğiniz kadar çok satışınız varsa bence  bu işi ciddiye alıp  bir avukata DANIŞIN. ( Genelde bu tür danışmalar ücretsizdir)


Ayrıca bu ve bu türlü başlıkların silinmesini isteyen arkadaşlar. Neden silinsin ? Yazılanlar ve okunanlar belki sizlerin içine sinmeyebilir, rahatsızlık duyabilirsiniz. Ancak ortada bir gerçek var. Her iki tarafta elindeki bilgiyi ortaya koydu ve uzlaşacaklar gibide görünmüyor. Bu durumda başlığaın silinmesi gerçekleri değiştirebilir mi ?

 Hatta geri bildirim bölümüne , O üye ile alakalı açılmış şikayet başlıklarının tamamına ulaşmasını sağlayacak   kısa yollar veya linkler  bile konulmalı. Ki alıcı olan satıcı ile alakalı daha önceki satışlardan yaşanan sıkıntıları görsün ve satıcı ve satış uygulamaları ile  alakalı her türlü daha önce yaşanmış olayı öğrensin. Alım kararlarını bunları bilerek versin.

Satış işlemi karşılıklı bir akittir. Satıcı taraf satılan ürünü tedarik etmeyi taahüt ederken alıcı taraf  bedelini ödemeyi taahhüt eder. Önceden konuşulmup anlaşılmamış bir durum ortaya çıkarsa , yapılan anlaşmaya sonradan uygulama veya maddeler eklenemez. Eklenirse  bu başlıkta yaşananlar gibi olaylar sürümcemede kalır.

 Eğer geri bildirim sisteminde , satıcı ile alakalı şikayet başlıkları da görünebilirse , bundan sonraki potansiyel alıcılar , satıcının daha önceki satışlarında yaşanan olumsuzlukları görecek ve öğrenecek, buna rağmen alış veriş yapma eğiliminde olurlarsa da , daha önce başka satışlarda ortaya çıkan yaşanmış olmusuzluklar , daha satış işlemi başlamadan , karşılılı görüşülüp anlaşmaya varılabilecektir. Bu durum herkeze fayda sağlar.


 Kıssadan Hisse : Her durumda alım ve satım anlaşması  belgelenebilecek şekilde yapılmalıdır. Demek ki özel mesaj , e- mail gibi yazılı çizili , ispat edici belgeye bağlayarak yapılmalı ,  İddia edilecen olumsuzluk her ne ise  , resim , video gibi  kanıtlarla belgelenmelidir. her iki tarafın haklarını koruması için  bunların yapılması  önemlidir


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir