Hangi dış filitre ?


sascha35Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 126
sascha35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 11:23

Benimde buna benzer problemlerim var. contanın yerinden sürekli kaymasıyla, tam oturtamadım. sonunda da kovayı çatlattım. Düşünün yani kafayı yerine oturtacağım diye kullandığım Türk gücünü :) Üzüldüm conta yüzünden kovayıda kırdık. 35 lira kova(garanti kapsamına girmez herhalde) 130 Ekol-17 ye verdik. Geldi sana 160-170 lira, ben hatayı nerden yaptım bilmiyorum. Kafayı rahat oturtanlar nasıl başarıyorlar Türk kası olmadan bilmiyorum. Ama İadede edemem aldığım yere, su doldurup denedim çünkü. Sürekli conta oturmamasından kaynaklanan hava kaçırma olayı oluyor. Tak çıkar zeten kovada kırıldı. Sürekli korku filmi yaşıcaz anlaşılan, temizlikte takıp çıkarırken ha kırıldı ha kırılacak, conta kapak oturmucak. Valla benim gözüm korktu, balkondan aşağı atabilirim. En iyisi paraya kıyıp başka birşey almak, tabi kova hediye eden olmazsa :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gokmenÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 152
gokmenÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 11:32
Sayın ekol yetkilisi gönül isterdiki yüzde yüz müşteri memnuniyetiyle her türlü eleştriyi hoşgörü ile kabul ederek yaklaşımda bulunsaydınız, gelen tepki doğru veya yanlış bunu açıklamanın yolu hoşgörüden geçer. ilk olmanız ne kadar güzel ! övgüyle bahsediyorsunuz keşke sizin gibi işini-aşk ile yapan yerli firmalarımız çoğalsa ve ne kadar güzel ki bir profesyönel üretici olarak amatör bir foruma üye olmuş ve karşımızdasınız muhatapsınız. Kendim için düşünüyorum da ne kadar kötü şu anki eheim filtrem için üreticiyle birebir görüşme şansım yok. Ama lütfen gelen tepkinin eleştrinin dozunu ölçmek yerine ürününüz hakkında bilgilendiriniz.  
Mesela herhangi bir kalite belgeniz mevcut mu?
Mesajınızda "Eheime muadil yaptık durduruldu" demişsiniz sakıncası yoksa bunun nedeni ne olabilir.   Şu an eheim kalitesinde ya da daha iyisini yapsanız satış fiyatınız ne olur bu yönde çalışmanız var mı?
Şahsen bu yaklaşımı görürsem birdahaki filtremi inanın EKOL marka alıcam, aksi halde daha ürünü almaya gitmeden vazgeçebilirim.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sascha35Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 126
sascha35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 12:07

Az önce bana özel mesajdan ulaşıldı. Telefon açtım, gayet iyi olarak benimle ilgilendiler. Birkaç ipucuda verdiler sağolsunlar, kafayı söküp takarken :) Hoşuma gitti ilgilenmeleri... İnşallah başka sorun yaşamam.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bf220Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 332
Bf220Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 20:21
[QUOTE=kdeniz][QUOTE=Bf220] [QUOTE=chib]Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler en sonunda dün değil ondan önceki gün gidip 130 tl ye içi dolu olarak ekol 17 aldım ama.........ama gelgelelim eve getirip ambalajını açtım ilk falsosu aşağıdan gelen hortum tutacağı kırıktı neyse dedim o kadar önemli bir parça değil motorla kovayı tutacak kısımlar metal sanıyordum değilmiş ve bir tanesi kırıkmış onada tamam dedim tutacağı bulmak kolay kafayı çıkartıp malzemeleri koyucam kafa zorla kovadan ayrıldı malzemeleri koydum hortum parçalarını zorla birleştirdim hortumlar acayip kalın hiç bir şekil veremiyorsunuz neyse taktım sıra geldi çalıştırmaya ağzımla fişe takmadan önce kovaya su çekeyim dedim çekmez olaydım bütün halı battı eşimdenden fırça yedim birde üstüne :)  sonra yanımda arkadaşda vardı onunla kovada deniyelim dedik kafayı çıkartıp tekrar oturttuk tekrar vakumlayarak su çektik yine kaçırıyor aleti fişe taktık çalışmıyor kafayı yiyecektim dün aldım motoru gerisingeriye aldığım yere götürdüm anlattım durumu adam dur ben bakayım dedi kafayı çıkartmaya uğraştı çıkmıyor en sonunda bir asıldı aletin bir parçası daha koptu adam başka bak dedi dolfin 500 lük vardı 150 tl tetra 400 lük 125 tl ama ben debisi yüksek bir filitre istiyordum atmanları sordum 3336 yı tavsiye etti 800 lt/saat 180 dedi üstüne 50 tl daha verdim onu aldım keşke baştan alsaymışım filitre çok hoşuma gitti söküp takması çok basit 3 kovalı hortumları yumuşak dbiside baya kuvvetli geldi bana ve en öneli özelliği bana göre giriş ve çıkış vanaları kendi etrafında 360 derece dönebiliyor biraz tuzlu geldi bu filitre işi bana ama ne yapalım işallah sorunsuzca uzun zaman kullanırım.Tekrar yorumlarınız için herkeze teşekkürler. [/QUOTE]

Cem Bey akvaryumcunuz çok pahalıya satıyor. Burda benim gittiğim akvaryumcuda Dolphin 500 90 lira.http://www.teleskopakvaryumcenter.com/pinfo.asp?pid=42
Atman 3336 115 lira.http://www.teleskopakvaryumcenter.com/pinfo.asp?pid=27
Bence bi daha oradan alışveriş yapmayın :)

[/QUOTE]
 
Bu mesaja ancak böyle bir cevap yazabiliyorsunuz. Sizin bu mesajtan çıkarımınız bumudur? Sonrada benim eleştirilerimi haksız bularak, bu konuda yazdığım mesajın muhatabı siz olmadığınız halde tavsiyede bulunuyorsunuz. Benim yazdığım mesaja atıfen bana tavsiye de bulunmanız sizin haddinize değildir. Bu ve benim mesajımı bir daha analiz etmenizde fayda var. Yazdığım mesaj ekol filtreyedir, dolayısı ile bu mesajın muhatabı ekol filtredir. Ekol filtre ister cevap verir ister vermez. Siz bu konuda yalnızca genelleme yapabilirsiniz. Yazdığınız mesaja ekol filtre teşekkür etmiştir. Şayet Ekol filtre yazdıklarımda yanlış bir şey görüyorsa açıklamasını kendilerinin yapması gerekir. Ayrıca ekol filtrenin bir müşteri daha kaybettiğinin farkında olması gerekir. Bunun sebebini de ilk önce onların düşünmeleri gerekir. 
Bir ürün alıyorsunuz, üstelik garantili, eve getiriyorsunuz ve ürün hatalı çıkıyor. Daha ilk günü ve çalışmıyor. Bunu kabul ediyorsanız "Pek önemli değil, farketmez üretici firma nasıl olsa ilgileniyor, forumlarda bile yardımcı olmaya çalışıyor, tüketici hakları da var, bunlarla uğraşacak zamanda bende var, getirip götürmek sorun değil, harcadığım yol parasıda zaten üç beş kuruş, vs" şeklinde düşünen arkadaşlar var ise kimseye sözüm yok. Dediğim gibi ürün garantili, garantili demek ne demektir diye bir düşünün. Firmalar ürünlerine hangi sebeple garanti verirler. Garantili demek yalnızca ürün bozulduğu zaman tamir etmek demek değildir.
Yineleceğim(yalnızca ekol filtre adına değil); Bir ürünün imalat safhasını kuruyorsanız kalite kontrol safhasını da kurmanız gerekir.
Herkes gibi bende yerli üretimin yanındayımdır, zorla kazandığımız paraların ülke dışına çıkmasına bende karşıyımdır. Ekol filtre ve onlar gibi bir çok firmanın ne denli zor koşullarda faaliyet gösterdiklerinin farkında olabilecek kadar iş hayatım var. Lakin bu demek değildir ki, bir ürün daha pakettinden çıktığı gün bozuk olabilir ve bu mazur görülebilir. Bunların önüne geçmenin tek yolunun ithal ettiğimiz ürünlerden daha iyisini yapabilmek, rekabet edebilmek olduğnu artık çoluk çocuk biliyor.  Şayet bunları becemiyorsak, bütçemiz elveriyorsa kaliteli olana yönelip bir filtreyi 10 - 15 sene kullanırız ve paramız bu ülkeden uçar, bütçemiz elvermiyorsa ucuza yönelir eğer şansımızda varsa problem yaşamadan kullanır 2 - 3 senede bir yeni filtre alırız (istisnalar olabilir).
 
[/QUOTE]

Rahman Bey;
Bu mesaja ancak böyle cevap yazabiliyorsunuz demişsiniz. Ekol kullanmadığımı söylemiştim kullanmadığım, doğru düzgün bilmediğim bir filtre hakkında ne gibi bir cevap yazmamı bekliyorsunuz anlayamadım. Benim bilgi sahibi olduğum konu fiyat konusuydu o konuda yardımcı olmaya çalıştım.
Benim yazımın muhatabı siz değil Ekol filtre yetkilisi diyorsunuz madem bu mesajın tek muhatabı Ekolfiltre, o zaman bu yazının burda işi ne ? Özel mesajdan gönderilmesi gerekmiyor muydu ?
Ayrıca dikkat ettiyseniz ben size kalite konusundaki konuşmalarınız için herhangi bir eleştiride bulunmadım ve geneline de katılıyorum. Benim eleştirim mesajınızda Ekofiltrenin fazla üzerine gitmeniz ve doğal olarak bir tartışma ortamının oluşması. Siz bu mesajınızda anlatmak istediklerinizi biraz daha anlayışlı bir tavırla karşınızdakinin de okurken neler hissedeceğini düşünerek yazsaydınız Ekolfiltredende bizimle sorununuz nedir bilmek isteriz yerine, evet şu noktalarda haklısınız ve bizim şu şekilde çalışmalarımız var gibi bir cevap gelecekti ve bu konu hepimiz için yararlı bir hale dönüşecekti benim eleştirim bu yöndeydi.
Bana karşıda mesajınız üslup olarak Ekolfiltre'ye attığınız gibi, kızsanızda size aynı tavsiyeyi tekrar yapıyorum. Lütfen biraz daha sakin ve anlayışlı olun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bahtiyarÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2007
İl: Kocaeli
Mesaj: 1533
bahtiyarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2010 21:06
Lütfen konuyu kişisel tartışma konusu haline getirmeyelim.
 
Saygılar,
bahtiyar2010-02-11 21:06:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cassayÇevrim Dışı

Kayıt: 09/02/2008
İl: Izmir
Mesaj: 69
cassayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2010 19:41
Merhabalar,
Bir dış filitre arıyordum.Geldim buraya takıldım.Yazılanları baştan sona okudum.Rahman Beye teşekkür etmek lazım.Bir ürün alıyorsanız karşılığında parasını ödüyorsunuz.İyi birşey almak istemek,alamayınca hesap sormak gereklidir.Ancak böyle daha iyiye ulaşırız.Unutmayın yerli malı yurdun malı ama yıllarca bu sılagonla kandırıldık.Ekol filitre yetkilileride kızmak yerine teşekkür etsinler.Ben ekol filitreyi hiç düşünmemiştim.Ancak bu tartışmaya benzer ortam ilgimi çekti.Konuyu baştan sona okuyuncada ekol filitrenin alınabilinecek bir filitre olduğuna karar verdim.Her filitre için forumlarda eleştiri var.Hemde daha çok.Ancak hiç kimse kalkıp eleştirilere duygusallık yapıp karşılık vermiyor.Zar zor filitre alıp onunda sorunlu duruma düşmesi herkesin canını sıkar.Bir yerde sorun varsa,çözümde mutlaka olmalıdır.Çözümsüzlük hiç kimseye fayda sağlamaz.Ticari bir gayret içinde olan bir firmanın telafi edeceği küçük maliyetler bazen büyük artılarla geri dönebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kdenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 12/04/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 505
kdenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2010 10:06

Yazdıklarımın anlatmaya çalıştığım şeyleri ifade edemediğine kanaat getirdiğim için bu mesaj tarafımdan silinmiştir. 

 

 

kdeniz2010-02-19 13:30:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yildirimÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 54
yildirimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2010 12:21
Selam arkadaslar 80x35x35 ölcusunde akvaryumum var dis filitre aqua clear selale tipi kullaniyorum ama eheim almak istiyorum fikirlerinizi bilginize ihtiyacim var
eheim 2211 150 lt
eheim 2213 250lt
tetratec ex600 150 lt
fluval 100 100lt 
 
Bunlardan hangisini tercih etmeliyim ve neden aciklarsiniz sevinirim eheim kullanan arkadaslarin cogu almayin diyor

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzkoçakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 4506
ÖzkoçakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2010 14:52
Murat Bey, tankınız için en uygun olan Fluval 105 veya Eheim 2213 olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yildirimÇevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 54
yildirimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2010 16:31
Selam Özkocak bey cevabiniz tesekkür ederim evet bu iki ürün arasinda kaldim aslinda,eheim yada fluval tavsiye ne olur bilmiyorum,eheim alman mali ve bende almanyadayim ama  forumda okudugum kadari ile eheim dan yok yakinan arkadaslar var kullanan da ve memnun olanlarda var bu yuzden karamsar kaldim,eheim e sicak bakiyorum ama yinede tecrubeli arkadaslardan bilgi almak istedim..Saygilar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sascha35Çevrim Dışı

Kayıt: 15/02/2006
İl: Izmir
Mesaj: 126
sascha35Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2010 16:45
Ekol-17 iyi filtre kesinlikle, yardımcı olup sorunumu hallettiler. Fişe takıp çalıştırdım, debisi çok iyi bence... İlk kullanımda üst kapak yerine zor oturuyor gibi olursa dikkat edin, contayı kremleyin daha rahat oturuyor. Benim gibi kovayıda kırmamış olursunuz:) Ekol Fİltre çalışanlarına, benimle ilgilenenen herkese tekrar teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir