Hangi vitamin


ayhangulÇevrim Dışı

Kayıt: 01/09/2008
İl: Sakarya
Mesaj: 8
ayhangulÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 13:49
Merhaba arkadaşlar hangi vitamin hangiş renge daha faydalık balık üzerinde yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Haziran 2009 14:21
Merhaba ; Beta karoten, C ve E vitaminleri, hücreleri özgür radikallerden koruyor. Bu yüzden bunlara antioksidan deniyor. Özgür radikaller kanser gibi bir takım hastalıkların oluşmasında ve yaşlanmada önemli rol oynuyor. Gerekli düzeyde beta karoten,  C ve E vitaminleri alımı özgür radikallerin zarar verici bir rol oynadıkları bu hastalıkları ve durumları engellemede, ilerlemelerini önlemede katkıda bulunabilir.

Balıklarınızın sağlıklı bir gelişim göstermesi,düzenli yumurtlaması veya yavrulaması,renklerinin koyu ve parlak olması sadece vitaminlerle elde edilemez.Vitaminler sadece tamamlayıcı besinlerdir.Yukarıda saydığım sonuçlara ulaşabilmek için balığınıza özen göstermeli,türün ihtiyacına uygun şartları hazırlamalı,kaliteli yemleme yapmalı,mükemmel filtrasyon gerçekleştirmeli,düzenli dip çekimi yapmalı,aydınlatmayı türe özgü hazırlamalısınız.

Bütün bu ihtiyaçlar karşılandıktan sonra piyasada süs balıkları için satılan multivitaminler var hatta son zamanlarda türe özgü sıvı vitaminler bile çıktı.Bunlardan birini alarak ek besin takviyesi yapabilirsiniz.

Saygılar.
rheme2009-06-26 14:22:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir