Hani Olmazdı


ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 20:34
Arkadaşım senin dediğin lepistesler arasında değişir.İthal lepistes alırsan ölür.Oysa lepistes sanıldığından daha dayanıklı bir balıktır.Mesela ben hiçbir zaman ithal balık almam ya arkadaşımdan yada yerli balık alırım.Benim balıklar arkadaştan ama maşallah ithal balıklar gibi renkleri var.Özellikle erkek balığım çoğu erkektenn çok daha güzeldir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

destroyerÇevrim Dışı

Kayıt: 24/03/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 1269
destroyerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 20:54
Sami Bey bu arada 50x20x30 luk akvaryum sanırım 30 litreye tekabul etmekte. Siz yavruluk olarak mı kullanıyorsunuz yoksa 40 litre dediğiniz akvaryumunuz bu mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre DoğanÇevrim Dışı

Kayıt: 16/04/2007
İl: Izmir
Mesaj: 383
Emre DoğanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 21:01

Arkadaşlar sadece tebrik edeilim ben de inşallah yavru alırım.

Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ekomecÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2007
İl: Karabük
Mesaj: 36
ekomecÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 22:48
[QUOTE=Yunus Emre][QUOTE=ekomec]Yaratılış gereği her canlıda belli bir yaşta üreme içgüdüsü ortaya çıkar. Bir canlı ürüyor diye onun mutlu olduğu sonucu çıkarılamaz bence. En olumsuz şartlarda bile üreme içgüdüsü galip gelir ve üreme olur. Yani her şartta üreme olabileceği görüşüne sahibim.

Yazınızdan yeni akvaryumunuzun geleceğini okuyunca prenseslerinizin daha mutlu bir şekilde üreyecekleri için sevindiğimi söyleyebilirim. Saygılarımla...[/QUOTE]
Her şartta üremenin olabileceğini söylemişsiniz.O zaman kurak ve yağışlı mevsimler diye makale var.Onu okumanızı tavsiye ederim.Balıklar hatta canlıların çoğu kendilerini rahat ettikleri yerlerde yavrularlar.Birde bazı arkadaşlar balığım yavrulamıyor diye soru sorduklarında hemen su şartlarını,akvaryumun boyutunu filan soruyoruz.Sizce bunları neden soruyoruz?Wink
[/QUOTE]
Kurak ve yağışlı mevsimler başlıklı makaleyi ben de okudum. Makaledekileri yapmayınca yavru alamazsınız denmiyor. Alma olasığınız artar diye bir sonuç çıkıyor. 
Bir de akvaryum boyutu balığın rahatlığı ile ilgili ben de 65 cm lik akvaryumda sarı orenseslerden yavru aldım. Ama bu onlar için en uygun şart olduğu anlamına gelmiyor. 1e 3d sp ve 1e 1d yunus bir aradydı. Sp lerden biri ısıtıcının arkasında baş aşağı saklanıyordu. Ama o da yavru verdi. Şimdi ben çok iyi bir ortam sağladığım için mi yavruladı. Yoksa üreme içgüdüsü mü galip geldi? Ne dersin? Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MustafaKayaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/05/2007
İl: Ankara
Mesaj: 307
MustafaKayaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2007 23:11

Sami arkadaşımız doğruyu anlamış,darısı geride kalanlara.Arkadaşlar akvarist olarak amacımız uygun olmayan yada uygun olmayacak ortamlarda balıklarımızı yaşatıp onlardan yavru almak olmamalı bu kesinlikle akvarist ruhuna aykırı.

Amacımız  gerek tank hacmi olsun,gerek iç dizayn olsun tamamen beslenen türün gereksinimleri doğrultusunda olmalıdır.Bu gereksinimleri sağlamadan balığı yaşatan veya yavru alan da olabilir.Balık çok azimli olabilir Tongue bunu da bir başarı gibi göstermek yanlış,etkilenen olur mazallah. 

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

goktugyÇevrim Dışı

Kayıt: 11/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1501
goktugyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2007 10:24
[QUOTE=sami93]Arkadaşım senin dediğin lepistesler arasında değişir.İthal lepistes alırsan ölür.Oysa lepistes sanıldığından daha dayanıklı bir balıktır.Mesela ben hiçbir zaman ithal balık almam ya arkadaşımdan yada yerli balık alırım.Benim balıklar arkadaştan ama maşallah ithal balıklar gibi renkleri var.Özellikle erkek balığım çoğu erkektenn çok daha güzeldir.[/QUOTE]  Sami Bey, arkadaşınız değilim. Lütfen hitaplarınızda daha dikkatli olun. Yazdıklarınızdan birikiminiz açıkça belli oluyor. Sadece ithal-yerli balığa dayandırmakta doğru bir yol değildir. İthal balıklarıda eğer tecrübe sahibiyseniz rahatlıkla yaşatıp üretebilirsiniz. Örnekleri için sizi bir gün misafir edebilirim. Sizinle tartışmaya girmeyeceğim. Sizi tebrik ettim ama kişileri yanlış yönlendirmemeniz gerektiğini ekledim. Hayırlı günler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir