Hasta Bakıcısı Gibi Oldum..


mmtcnÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2011
İl: Karabük
Mesaj: 87
mmtcnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 23:38

Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Öncelikle merhaba ben 1 ay önce bu akvaryum sevdama geri dönmek istedim ve yeni bir akvaryum aldım.Akvaryumumda sanırım dış filtrasyon sistemi var akvaryumun kapağından bir boru suyun içinde ve su çekiyor elyaftan süzülen su tekrar akvaryuma dökülüyor. yani şelale sistemi var.ben bu akvaryumun içine 1 kök geniş yapraklı 2 kök ince yapraklı bitki koydum. dibinde kahverengi kum var. ısıtıcısı 26 derecede sabit. akvaryumumun içini doldurdum suyun ısısı 26 dereceye geldiğinde içine JBL marka Biotopol isimli ilaçtan ölçülü olarak ilave ettim. aldığım balıkçı böyle söyledi. ve balıkları direk suyun içine bıraktım.(belkide bunu yapmamalıydım)

 

fakat canlarım bundan 2 hafta önce bir hüsrana uğrayıp beyaz benek hastalığına yakandı.

ben Biyo Ichthyo çözelti isimli ilaçtan her 12 saatte bir 10cc ekledim 3 gün bu şekilde devam etti ve 3. gün sonunda köpekbalığım vatozum cinsini bilmediğim beyaz bedenli kırmızı kuyruk ve yüzgeçli balığım ve 2 adet sanırım velifera balığım öldü. balıkçı çok normaldir ucuz atlatmışsın dedi. bende pek anlamadığımdan peki dedim içinde 15 balık vardı ve 5 tanesi öldü. akvaryumu hiç temizlemedim suyunuda değiştirmedim sadece yem atıyorum.

şimdi benim size sorularım şunlar;

-ben diğer balıklarımında ölmemesi için ne yapmalıyım

-akvaryumun suyunu değiştirmelimiyim

-bitkilerim çok kötü oldu yosunlandı bi çözümü varmı

-balıklar önce 3 tanesi öldü ve 1 hafta içinde 1 tane daha ve bugünde 1 tane daha öldü acaba hastalık devam ediyormudur?

-akvaryumun camı içinden acaip leke oldu. nasıl temizlemeliyim vatoz öldü diyemi oldu artık bilmiyorum :)

NOT:Hastalık basladı ve hemen ilaç kullanmaya başladım ağır hasta olan balıklar öldükten sonra (3 gün yani) ilacı kestim atmadım.

ŞİMDİDEN YARDIMCI OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM.
 
DipNot:Forumda daha yeniyim. o yüzden başlığı doğru yere mi açtım bilemiyorum. k.bakmayın :)
bahtiyar2011-12-17 20:25:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

yigityagmurÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2010
İl: Adana
Mesaj: 229
yigityagmurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 01:14

Akvaryum ısısını hastalık geçene kadar 30 dan aşşağı düşürmeyin . Beyaz benek ilacına devam edin. Hastalık geçtikten sonra 1 hafta daha ısı 30 da kalsın , sonra kademeli bir şekilde eski haline getirin. Birden bire 26 ya indirmeyin yani.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AquadudeÇevrim Dışı

Kayıt: 07/11/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 110
AquadudeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 11:01
Beyaz benek hastalığı gözle görülebilir. Yani geçip geçmediğini tüm balıklarınızı inceleyerek anlayabilirsiniz. Yeni kurulan akvaryumlarda ölümlerle sık karşılaşılır. Akvaryumun oturmasına zaman tanımalı ve canlı atma işini mümkün olduğunca ertelemelisiniz.

İlaç talimatlarına göre hareket edin. Su değişimi faydalı olabilir ama yeni ekleyeceğiniz suyun da akvaryumun ısısıyla aynı olmasına dikkat etmek zorundasınız.


Camlardaki kirler de bitkilerin üzerini kaplayan yosunlardandır muhtemelen. Tankınız muhtemelen gereğinden fazla ışık alıyordur. Ona bir çözüm bulun. Ve evet vatoz alg temizleme konusunda başarılıdır. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanrikurtÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 395
tanrikurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 12:47
Beyaz benek hastalığına çözüm buldum 24 saatte yok edebiliyorum. Defalarca denemeden sonra buraya yazıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mmtcnÇevrim Dışı

Kayıt: 13/12/2011
İl: Karabük
Mesaj: 87
mmtcnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2011 12:49
Öncelikle teşekkür ederim Yiğit Bey, hastalık geçti diye tahmin ediyorum. Çünkü ilacı ilk 3 gün kullandım 3 balığım ağır hastaydı.Onlar öldükten sonra hastalık kalmadı diye düşünürken 2 balığım daha 1 hafta arayla öldü.Şu anda ilaç kullanmıyorum. Hastalık gözükmüyor.Isı işine gelince ben ilaç kullandığım zaman 29 dereceye yükselttim ve 2 gün içinde yavaş yavaş 26 ya geri çektim.Sizce hastalık ne kadar sürer??
 
Egemen bey, ben dün akşam damacana suyu aldım ve ağzını açtım odada bekliyor 2 gün bekletip akvaryumun yarısını boşaltıp (camı biraz temizleyip) tekrar yavaş yavaş ısıya dikkat ederek doldurucam. Yalnız bu akvaryum suyunun değişme işi ne kadar sürede bir olmalı??


Bekliyoruz İbrahim Bey.. Radinant2011-12-17 11:49:54

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tanrikurtÇevrim Dışı

Kayıt: 30/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 395
tanrikurtÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2011 11:48
Her gün su değişimi olmalı. Az miktarda tabiki. Ama çoğumuz iş güç aile sorumluluklar derken bunu yapamıyoruz. En az haftada 2 gün %10 yapmamız şart. Ama yinede her gün akşam 10 dakkikamızı ayırıp hergün su tazelesek balıklar çok daha sağlıklı olurlar. Ve ben akvaryumda kimyasalları kullamaya karşıyım. Buna bütün ilaçlarda dahil. Hastalık ortaya çıkmadan önlem alamak hastalık çıktıktan sonra iyileştirmekten daha büyük bir başarı bence.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir