Hasta Betta Balığı


mertcan12aÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 32
mertcan12aÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2016 14:38
Arkadaşlar merhaba, bir arkadaşımın tanıdığının mağazasına gittiğimizde kavanoz içinde bir betta gördüm dipte yan yatıyor hiç hareket etmiyor önce karışmak istemedim tanımadığım için ama dayanamadım ve sordum nasıl bakıyorsunuz felan diye, çok kötü bir yem ve aşırı yemleme çeşme suyuyla su değiştirmeler felan, tipik hayvana eziyet eden insan modeli. Bende balığı istedim abi bu ölücek ver ben buna bakayım felan hem balığa hem adama çok büyük iyilik yaptığım halde aşırı ısrarla anca alabildim balığı. Evde malawi tankım var yavruluk dahi dolu olduğundan balığı şimdilik 4-5 litre kadarlık büyük bi kare vazoya koydum geldiğim gibi kendi akvaryumumdaki suyla değiştirdim suyunu. Elimde bettaya uygun yem yok cichledlere haftada bir verdiğim nls formulanın hayvansal yemini veriyorum şuanlık. İlaç ve yem önerisi balığın salığı için herhangi bi tavsiyeye açığım yardımcı olun lütfen bi kaç fotoraf atıyım.
[IMG]http://i.hizliresim.com/nEq9XV.jpg[/IMG]
[IMG]http://i.hizliresim.com/E31WXZ.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HACI LOBOÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 270
HACI LOBOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2016 16:04
Selamlar o içbükey kare vazodan da kurtar en yakın zamanda daha eziyeti geçmemiş demektir kurtaramazsan. Fanusun tersi ortam mevcut orada fanus da dışbükeydir yani hayvanın sürekli gözleri acıyor. Bettaların dipte falan yatması normaldir adam yatmayı seviyordur yan gelir yatar tabii suyun temizliği önemli ve düzenli yemlemeyi ihmal etmemelisin kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mertcan12aÇevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 32
mertcan12aÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2016 16:22
Öncelikle bu 'içbükey' hakkındaki yardımınız için sağolun. Mecburiyetten koydum aldığım şahıslar son 2 haftadır böyle dediğine göre sadece içbükey olmasından kaynaklı bi sorun değil. Betta balığının yatması normalde, sadece nefes almak için yukarı cıkması 24 saat cansız durması bana pek 'normal' bişiymiş gibi gelmedi. Suyun temizliği ve düzenli yemleme derken [:)] zaten tankım var uzun süredir hobiyle uğraşan biriyim suyun temizliği ve düzenli yemlemeyi tabiki aksatılmıcak benim burda tavsiye istediğim tavsiye balık belliki bi hastalık yüzünden halsiz öneri ilaç ve çabuk toparlıcak yem çeşitleri. Yinede cevabınız için teşekkürler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir