Hastalıklar Akvaryumdan Bıktırdı


karaseyhÇevrim Dışı

Kayıt: 08/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 114
karaseyhÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2006 03:35

O kadar keyif alarak uğraştığım akvaryumdan artık bıktım. Bütün makaleleri okuyorum, söylenenleri yapıyorum; balıklar bir dönem sağlıklı oluyor, tam herşey iyi derken anlaşılır bir nedeni yokken bir balık hastalanıp ölüyor.

Biri iyileşiyor diğeri ölüyor, her şeyi tam olarak yapmama rağmen yine biri hastalanıyor. Size de o kadar sormama rağmen neden hastalandığını anlayamıyorum. Gerçekten çok yordu beni. Kendimi artık doktor gibi hissediyorum yine de hastalanmalarını engelleyemiyorum.

Sizce bu hobiyi bırakmalımıyım?

Balıkların hastalanmaması için alınabilecek önlemlerin hepsini birisi yazabilir mi acaba?

En azından hastalansa bile bir balık hastalansın onu ayırayım. Fakat nasıl oluyorsa hastayı ayırmama rağmen hepsi etkileniyor, suda mı birşey var anlamıyorum.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2006 07:27
Şuan bulunduğunuz dönemlerden hepimiz geçtik yada geçiyoruz. Bende bi kaç defa bırakmayı düşündüm açıkcası. Fakat herseferinde vazgeçtim. Sizin yapacağınız belli başlı şeyler var.

- Akvaryum sıcaklığını sabit tutmalısınız.
- Düzenli su değişimi yapmalısınız. Tabi düzenli dip çekimi ile yapmanız daha faydalı olur su değişimlerini (Ekleyeceğiniz su iyi dinlendirilmiş ve akvaryum suyunun sıcaklığında olmalı.)
- Düzenli yemleme yapmalı aşırı yem vermemeye özen göstermelisiniz.
- İç filtrenizi ve varsa dış filtrenizi akvaryumdan aldığınız bir miktar su ile belli aralıklarda çok sık olmamak kaydı ile temizlemelisiniz.

Açıkcası temel kurallar bunlar. Bunları siz eksiksiz yerine getirdiğiniz sürece gerisi balıklarınıza kalmış birşey diye düşünüyorum ben.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir