HAVA MOTORU GEREKLİ Mİ?


kitty_softpawsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 3
kitty_softpawsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 09:33
Herkese merhaba :) yaklaşık bir aydır balık besliyorum , henüz yeniyim , balıklarım karışık olarak şimdilik 8 tane yavru...Lepistes,kılıçkuyruk olduğundan kesin eminim onlar belli ediyorlar kendilerini biraz büyükler çünkü diğerlerine göre ve ne oldukları anlaşılıyor :).Onların dışında da adını bilmediğim birkaç cins daha,yanlış anlamayın lütfen henüz anlayamıyorum cinslerini, bana balıkları hediye eden kişiye sormaya da çok çekiniyorum ama o bana  birbirleriyle geçinen cinslerden karma yapmış sağolsun :) yaklaşık 1,5--2 cm. tam ölçemedim tabi ama yaklaşık bu kadar boyları var sizce normal mi????, pul yemi toz haline getirerek veriyorum , onları suda akım oluşturmadan rahat hareket etmelerini sağlayan bir filtrem var.Akvaryumum şimdi onlara çok rahat ama ileride daha büyüğünü almak istiyorum çünkü balık sayımı arttıracağım...Neyse, benim sizlere sormak istediğim asıl soru,balık beslemeye yeni başladığım için akvaryum malzemelerinden hava motoru konusu kafamı karıştırıyor.Balıklarım henüz yavrular hava motorlarına ihtiyaçları var mı sizce? Varsa bile hangisi çeşit olmalı(güç bakımından ya da nasıl bir açıklaması varsa)..??bu konuda çok korkmaya başladım , balıklarım şu an mutlular hiç şikayetim yok ama tek sorunum ben 1 ay olmayacağım,2 gün sonra gidiyorum, balıklarımla babam ilgilenecek , sizce hava motoru şimdilik gerekli değilse bile önümüzdeki 1 ay içinde gerekli mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim onları danışarak ve en doğru bilgileri elde ederek büyütmek istiyorum, ilk defa bir hayvan türü için bu kadar endişeleniyorum çünkü çok hassas canlılar bu balıklar , kaplumbağa ya da kedi köpek gibi değil,gerçekten ilgi istiyorlar bana daha onları beslediğim 1 ay içinde bile  hemen alıştılar :) yem verirken elimi biraz suya değdiriyorum (ellerim temizken tabi) hemen parmak uçlarıma öpücük konduruyorlar tabi ben bunu böyle şekillendirdim kendi çapımda , ama onların asıl amacı beslenmektir tabiki de :) :)  Ne olur yardımcı olun , bu arada akvaryumumun ölçüleri kenarlarındaki demirler hariç ,(50x25), yükseklik de,(25) ama ben akvaryumun hepsini suyla doldurmadım sadece 8 balığım var ve çok küçükler yaklaşık olarak akvaryumun yarısından biraz daha az su koyuyorum.. kapasitesine göre hangi motor uygun olur lütfen yardımcı olun.Şimdiden bütün herkese teşekkürlerimi sunarım ve hepinize  balıklarınızla sağlıklı günler dilerim :) :) kitty_softpaws2012-06-28 09:42:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LambukaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/12/2006
İl: Ankara
Mesaj: 677
LambukaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 09:46
Merhabalar;

İç filtre kullanıyorsanız, onun sağlayacağı oksijen yeterli olur. Balık yükünüz arttığında akvaryumunuzu ve haliyle filtrenizi büyütürsünüz.
Akvaryumlarda hava motorundan ziyade oksijen ve filtreleleme önemli.
Hava motorunu balık yükü çok fazla olan akvaryumlarda, filtrenin yetersiz kaldığı durumlarda kullanıyoruz.
Oksijenin suda çözünebilmesi için suyun içinde kabarcık olması şart değil, dalga sayesinde suda oksijen çözünebilir.

Sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kitty_softpawsÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 3
kitty_softpawsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 10:17
İşte bu çok iyi çünkü iç filtre kullanıyorum , sizin de dediğiniz gibi 1 ay sonra balık sayısıyla akvaryum ve filtremi de büyüteceğim. Çok teşekkür ederim gerçekten, kafamda soru işareti olan bu oksijeni sorun etmem için biraz erken sanırım.Söylemek istediğim bir diğer konu ise akvaryumdaki suyun cama yakın olan hatta bitişik olan kısımlarının bazı bölgelerinde , çok küçücük baloncuklar var balıklarım onları yutuyorlar vesonra tekrar ağızlarından çıkarıyorlar (yani demek istediğim onların yutabilecekleri kadar küçük baloncuklar) Bu dikkatimi çekti son günlerde bu durumun sebebi nedir? ve balıklarımın onları yutup tekrar çıkarmaları normal mi?  
 
Bilgileriniz için tekrar teşekkür ederim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caporeigmeÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 175
caporeigmeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2012 10:41
İç filtre oksijen vermek için yeterli bu ölçülerde..

Balıklarınız onları yem sanıp aĞzına alıyor , yem olmadığını anlayınca da geri bırakıyorlardır..normal.Eğer çıkarmazlarsa anormal olur :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir