Hava motoru yerine iç filitre kullanımı


perhapsÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 245
perhapsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2006 23:42

Herkese merhabalar...

Aslında açılmış bir başlıkta da benzer soruları sormuştum ama cevap alamadım.

Havalandırma için kullandığımız hava motorlarının mantığı sadece su yüzeyini hareketlendirmek midir? Eğer öyle ise bu işi çok daha az sese katlanarak ve artık çok kompakt hale gelen, içlerinde bioball vs barındıran iç filtre ile yapmayı düşünüyorum. Ben o2 kabarcıklarının suya ergireyerek geçtiklerini düşünürdüm hep. Eğer mesele sadece bu yüzey hareketini sağlamaksa iri partikülleri de iç filitre ile yakalamış olurum. En kaliteli hava motorlarında bile giderek artan bir ses şiddeti söz konusu ve bu durum özellikle geceleri çok can sıkıcı.

Neticede hava motoru yerine iç filtre kullanımı mümkün müdür? Ve iç filtrenin hava kabarcıkları çıkarmasının suyun o2'lenmesine ekstra bir katkısı var mıdır- hava motoruyla yarışacak sesine rağmen- ?

Cevaplarınız benim için önemli olacak. Teşekkürler, saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2006 23:54
Ben bu konuyu hatırlıyorum..Dışarı çıkıcağım için düşüncelerimi yazamamıştım..!

Açıkcası hava motorunun iki önemli görevi olduğunu düşünüyorum..!

Birincisi suya verdiği kabarcıkların bir nebzede olsa O2 sağlaması..! (Eğer canlı bitki sayısı fazla ise ozaman hava motoruna gerek kalmaz..!)

İkincisi su yüzeyinin hareketlenerek sudaki karbondioksit atımının kolaylaşmasını sağlamak..!

Bende eheim ın hava motoru var oldukça sessiz çalışıyor açıkcası...! Daha öncede akvaryumuma hava kabarcıklarını iç filtrem vasıtası ile veriyordum..! Fakat şuan iç filtreden hava kabarcığı olayını iptal ettim ve hava kabarcıklarını hava motoru vasıtası ile sağlıyorum..! İç filtremin su çıkışınıda su yüzeyine doğru yönelttim..! Bu sayede su yüzeyinde yeteri kadar dalgalanmanın olduğunu düşünüyorum..!

Açıkcası hava motorunun etkisi ne kadar bilmiyorum ama akvaryumun içinden yüzeye doğru çıkar kabarcıklar benim hoşuma gidiyor..!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

perhapsÇevrim Dışı

Kayıt: 20/09/2006
İl: Trabzon
Mesaj: 245
perhapsÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2006 07:27
Hava moturunu kullanmaya devam ediyorum, ancak çok güçlü (Jet marka, 1 yıl garantili) bir iç filtre de aldım ve su akşını yüzeye doğru yönlendirdim. Akvaryumun çehresi, balıkların psiklojisi, her şey aniden değişti. Pırıl pırıl bir su geldi herşeyden önce. Kayalıkların arasına tüneyip kalan SP'ler akvaryumda vızır vızır geziyor, sürüler halinde gezen Yunus'lar artık birbirlerini takip edecek zaman bulamıyor. Hepsi çok daha fazla mutlu. Sudaki O2 miktarı çok daha artmış olmalı. İmkanı olan herkese ekstradan bir iç filitre tavsiye ederim. Dış filtreden bambaşka fonksiyonları varmış...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ekim 2006 10:40
ben akvaryumumda hem iç filtre hem şelale filtre hemde hava motoru kullanıyorum.Ayrıca bitkide var.70 litrede 3 japon besliyorum ve hala da oksijen miktarının yeterli olmadığını düşünüyorum.Bu nedenle dış filtre alacağım.Bence elinizdeki tüm imkanları kullanmaya bakın.Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir