Hava Yutulmasi


ByJaponBaligiÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2017
İl: Ankara
Mesaj: 102
ByJaponBaligiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2018 10:06
Merhabalar Japon baligim yuzerken birden yukari cikiyor bariz bir sekilde hava yutmus tedavisi nelerdir? Arastirdigim bir kaynakta ac birakin bir kac gun yaziyordu dun yemek vermedim cozumu nelerdir ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FairlightÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 20/10/2017
İl: Izmir
Mesaj: 379
FairlightÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2018 15:19
Bunun bir çok sebebi olabiliyor, kabızlık, hava kesesi problemi, iç organları etkileyen bir hastalık vs.vs... Benimde orandalarımdan biri bu şekilde uçan balon misali yüzeye doğru itiliyordu suyun kaldırma gücüyle sürekli[:)] Yabancı kaynakları epey talan ettim ancak beslenme rejimi değişikliği veya aç bırakmak ve temiz su koşulları sağlamak haricinde çok bi çözüm önerisi yok malesef. En son ihtimal hastalık sebebiyle olabileceği ve bununla ilgili bir ilaç önerisiydi ancak ona pek bulaşmadım.

[B][U]Benim uyguladığım yöntemse şu şekilde:[/U][/B] ağırlıklı olarak verdiğim yemi değiştirdim ve nadiren kullanmaya başladım (kabız yapma ihtimaline karşın) onun yerine farklı yemler vermeye başladım. haftada 1 gün aç bıraktım (sindirimi rahatlatmak ve varsa kabızlığı atlatmasına yardımcı olmak adına) , haftalık %50 su değişimleri zaten rutin bir uygulamamdır buna devam ettim. su kalitesini artırmak adına suya dönem dönem bakteri kültürü ve stres giderici katkılar ilave ettim. sonuçta 2-3 hafta içinde kendi kendine düzeldi şu an bi sıkıntı yok.

sana tavsiyem eğer yüzen yemler kullanıyorsan (pul veya yüzen stickler vs.) bunları suda yavaşça batan granül yemlere çevirmeye çalış zira su üstünden yemlenmeye çalışan japonlar istemsiz olarak hava yutmaya meyillidir. kullandığın yemi kaliteli bir yemle değiştir ve bir süre verme. ilave olarak bezelye ve ıspanak haşlayıp verenlerde var ancak ben uğraşmak istemedim. haftada 2 gün kadar aç bırakabilirsin (peşpeşe olmasın) ve temiz su şartları. son olarak su ısısını bir kaç derece artırmanız balığın metabolizmasını hızlandıracağı için süreci çabuk atlatmasına katkıda bulunacaktır. eğer ciddi bir rahatsızlık yoksa kendi kendine düzelecektir bu hususlara dikkat ettiğiniz sürece. eğer tüm bunlara karşın bir sonuç alamazsanız yabancı kaynaklarda hava kesesinde soruna yol açan bir rahatsızlıktan bahsedilmekte bununla ilgili önerilen ilacı kullanmayı deneyebilirsiniz. ancak çok dikkatli ve hassas ölçülerde tatbik edilen bir ürün. umarım o kadar ileri seviyede bir sorunu yoktur. keyifli hobiler.[EDIT]Quantum,2018-04-22 15:36:24[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ByJaponBaligiÇevrim Dışı

Kayıt: 04/11/2017
İl: Ankara
Mesaj: 102
ByJaponBaligiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2018 22:50
Merhabalar balihim bugun dengesini kaynetti duz yuzmekte zorlaniyor :(gidici mi :([:((]

Merhabalar bu baligimi an ihtibari ile kaybettim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir