Havuzda japon balıklarımın resimleri


emin86Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2012
Mesaj: 39
emin86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2012 09:35
Ben gayet sakinim ve gayet güzel sorular sordum, "BALIK BAKMAYI BİLMİYORSANIZ BAKMAYIN", "BU İŞİ BİLMİYOSANIZ YAPMAYIN", "TİCARİ KAYGILARDAN DOLAYI SİZE BALIK SATIYORLAR" "USLÜBUNA DİKKAT ET BENİMLE KONUŞURKEN" şeklinde sert cümleler ile karşılaştım, bu tarz cümleler bir akvariste yakışmıyor, Biz bilenler bilmeyenlere öğretsin bilgi paylaşımı olsun diye bu forumdayız. Burada forumdak i pek çok yazıyı okudum, herkes farklı şeyler yazıyor tecrubelerine dayanarak bize düşen en yakın olanı seçip uygulamak denemek deneyimleyip gözlemlemek, başarılı olduğumuzu uygulamak, uygulamaya devam etmek. Kimsenin bana balık alma demeye hakkı yok, Bilmediğimiz şeyler olacak öğreneceğiz elbette. Ama bu tarz itici dışlayıcı kelimeler insanı balık beslemekten soğutuyor hevesini kırıyor. Forum yönetiminden ricam bu tarz cümleler yazanları cezalandırmalarıdır. İnsanların hevesini kırmaktan başka bir işe yaramaz. Kimse bu işi annesinin karnında öğrenmiyor, 2 yıldır balık besliyorum. Elbetteki bu konuda bildiklerimi ayaklarımın altına alsam başım gökyüzüne değer. Öğrenme hevesim olmasa burada zaman kaybetmem. Ama bu tarz yazılar insanların hevesini kaçırmak aşağılamak ukalalık başka bişey değil. Herkes Haddini bilirse sorun kalmayacaktır. Seviye yoksa birinde cevap yazmaması daha uygun bana.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teoman20Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 76
teoman20Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2012 10:29
      Tmm emin bey sonuna kadar haklısınız. Bol bol ton balığı verin havuzunuzda balıklarınızla yüzmekte nasip olur inş. Üslüptan kastım teoman arkadaş bu ne? Neyse tartışmıyacam sizle SAĞLIKLA BALIKLARINIZI BÜYÜTMENİZ DİLEĞİYLE (bu size son msjımdır.)
 
      Red devil sizin yorumlarınızı severek okuyorum. Bana ters gelen yerleri olursa elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum ben ilk akvaryumumu kuralı sanırım 15 sene oldu hep hayatımda hayvanlar vardı. Ben biliyorum demiyorumki ben sadece başıma gelenleri anlatıyorum. Tabiki sizinde benim yorumlarımda yanlış bulduğunuz yerler muhakkak olacaktır. Burda olmamızın amacı daha fazla öğrenmek deilmi zaten.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emin86Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2012
Mesaj: 39
emin86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2012 16:12
Teoman bey;
Rahatsız olduğunuz yeri en başından söyleseydiniz, bunu düzeltebilirdim.Genel anlamda üslup deyince ben ne yazmışım diye tekrar tekrar okudum ve bişey bulamadım. Gereksiz sinirlenmenize anlam veremedim. Ben genelde herkese arkadaş diyorum samimi bir ifade olduğu için ama bundan rahatsız olduğunuzu söyleseydiniz düzeltirdim.Yinede rahatsız etti ise özür dilerim. Ayrıca sizin uyarınız üzerine araştırdım, evet haklısınız ton balığı protein yönünden zengin bir besin kaynağı fakat dediğiniz gibi japon balığına teknik olarak bir faydası yok. Çünkü Japon balığına gereken besin karbonhidrat yönünden zengin besinler, bu uyarınızı dikkate alarak araştırma yapınca bu sonuca vardım ve karbonhidrat yönünden en zengin besinlerden biri olan haşlanmış patates ezmesi verdim balıklara. Mesela biz insanlara salatalık et kadar yaramıyor ama biz salatalıkta yiyoruz. Besin zenginliği olsun sürekli aynı şeyleri yersek bıkarız diye farklı yiyecekler tercih ediyoruz faydası olmasada. Ton balığıda en azından kurtlardan iyidir düşüncesi ile 3-4 günde bir vermeyi düşünüyorum. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

teoman20Çevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 04/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 76
teoman20Çevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2012 19:12
[QUOTE=emin86]Teoman bey;
Rahatsız olduğunuz yeri en başından söyleseydiniz, bunu düzeltebilirdim.Genel anlamda üslup deyince ben ne yazmışım diye tekrar tekrar okudum ve bişey bulamadım. Gereksiz sinirlenmenize anlam veremedim. Ben genelde herkese arkadaş diyorum samimi bir ifade olduğu için ama bundan rahatsız olduğunuzu söyleseydiniz düzeltirdim.Yinede rahatsız etti ise özür dilerim. Ayrıca sizin uyarınız üzerine araştırdım, evet haklısınız ton balığı protein yönünden zengin bir besin kaynağı fakat dediğiniz gibi japon balığına teknik olarak bir faydası yok. Çünkü Japon balığına gereken besin karbonhidrat yönünden zengin besinler, bu uyarınızı dikkate alarak araştırma yapınca bu sonuca vardım ve karbonhidrat yönünden en zengin besinlerden biri olan haşlanmış patates ezmesi verdim balıklara. Mesela biz insanlara salatalık et kadar yaramıyor ama biz salatalıkta yiyoruz. Besin zenginliği olsun sürekli aynı şeyleri yersek bıkarız diye farklı yiyecekler tercih ediyoruz faydası olmasada. Ton balığıda en azından kurtlardan iyidir düşüncesi ile 3-4 günde bir vermeyi düşünüyorum.  [/QUOTE]
 
       Öncelikle ben tanımadığım hiç bir insanı burdan kırmak istemem. Sadece derdim insanlara yardımcı olabilmek. Eğer sizi kırdıysam bende özür diliyorum. Sonuçta balıkta sizin balığınız benim yapma etme demem bir şey ifade etmezki siz istediğinizi yapmakta özgürsünüz. Ben dana yüreği yediriyorum mesela 2 haftada 1 bu da bazı arkadaşlara ters gelebilir. Benim size anlatmak istediğim balıklarınızı yağsız yiyeceklerle beslemeniz. Bu sadece ton balığı için genel olarak diyorum. Yoksa japon bu ekmek doğra severek yerler hiç bir yemide seçmezler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emin86Çevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2012
Mesaj: 39
emin86Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2012 19:50
Dana yüreği mi, bu da güzel protein yönünden çok zengindir ama karbonhidrat oranını bilmiyorum, araştıracağım bunu da patatesten iyiyse onu da verebilirim, çiğ yemezler galiba pişirmek gerek.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir