Hayalimdeki akvaryuma yeni bir adım


selçukdurmazÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,44290[/C] [C]3,2,44290[/C] [C]2,3,44290[/C]
Kayıt: 23/02/2008
İl: Malatya
Mesaj: 670
selçukdurmazÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 12:10
Cevdet bey öncelikle hayalinizi gerçekleştirme döneminde başarılar dilerim.
İnsanın başaramayacağı hiç bir şey yoktur ''millet uzaya çıkıyor 25 ton civarında bir dev akvaryummu yapılamayacak ki yapılmışları var ''yeterki isteyin bu azmide sizde görüyorum.Aynı düşüncelere bende sahibim lakin 10 m2 bir alan için bu düşüncelerim geçerli.sump sistemi ,ısıtma vb olaylar bence çok basit ısıtma malum çok hoş bir yalıtımla yapılabilir,sump sistemindede dalgıç pompa diye tarif edilen su motorları ile sağlanabilir.dizaynı ise kişisel bir nokta..kısacası hepsi maliyete dayalı.parası olan düdüğü çalar atasözü ile bağdaşır..

 Size tavsiyem 50 m2 alanın 25 veya 30 m2 akvaryum için ayrılıp kalan kısmın ise sump ve diğer teferruatların yerleşimi için kullanabilirsiniz.Şimdilik hayal gibi görünsede gerçekleştirmek sizin elinizde.Başarılar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cevdet ERDEMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2011
İl: Izmir
Mesaj: 646
Cevdet ERDEMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 13:18
..Arkadaşlar öncelikle hepiize teşekkür ederim insan kendi düşününce sadece fikir çekirdek mahiyetinde kalıyor ama başka fikir ve düşüncelerde eklenince o çekirdek filizlenip ağaç olma yolunda ilerliyor...bigün meyvede alırız inşallah...Isıtmayı inanın dert etmeyin...şu an oturduğum ev 180m2 civarı ve en soğuk aylarda burada erzurumda 200 tl doğalgaz ödedim...sürekli yandı hiç kapatmadım yada dereceyi düşürmedim...ve evim sürekli 22 23 derecede kaldı...bi düşünün er tarafta penceresi var soğuk alıyor 180 m2 ve 200 tl en soğuk ayda ısıtıyor...bunu sağlayan çift tuğla duvar araya strafor ve dıştan mantolama...erzurumda yeni binalar ep bu şekilde yapılır...şimdi bi düşünün 50m2 hiç pencere yok...ve yalıtım biraz önce saydığımın 4 katı daha fazla...bu demektirki maksimum en soğuk ayda 100 tl ısıtma masrafını geçmez...fayans kısmına gelince akvaryum tamamen cam olacak arka kısım fayans olacakki sıkıntı olmasın...arkadaşın birisi fiber classs demiş biraz bu konuyu açarsa sevinirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 13:54
Ben söyliyim fiberglass su depolarında kullanılan malzeme ve akvaryumun her tarafını fiberglassdan yapıp sadece görünen kısmını cam yapmanız çok mantıklı çünkü çok dayanıklı ve çok ucuz bir malzeme. cam gibi çatlama vs derdi olmaz. Kısaca eski anadol arabaların kasaları diyebiliriz. akşam daha ayrıntılı şekilde açıklayabilirim bende makine muhendisiyim anlarım yalıtım işinden mantolamayla çözülmeyecek olay yok onu merak etme sen.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kartalkaraÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 38
kartalkaraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 16:00
Uzun lafın kısası benimde HAYALİM budur :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

makistÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 166
makistÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 19:15
Akvaryum hobisinde yeni sayilirim cok bilmislik yapmak istemem ama daha evvelden aritma sektöründe imalat, konstrüksiyon ve santiye sorumlusu olarak görev aldigimdan hareketle, sizin 30 tonluk bir akvaryum icin muhtemel minyatür bir paket aritma unitesi kurmaniz gerekebilir diye düsünüyorum. 

Ama imkan varsa neden olmasin...

Saygilar
makist2011-03-29 21:30:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinizmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1251
akinizmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 20:08
Cevdet bey daha önce forumda bir çok kez bu tarz konu açıldı.Konuyu açan arkadaşlar sadece konuyu açtığıyla kaldı.Devamını getirmediler.Bir konu açtılar ondan sonra ikinci bir mesaj bile yazmadılar.Belkide bundan dolayı sizin projeniz bize pek inandırıcı gelmedi ama görüyorumki siz hala inatla yazıyorsunuz ve bu konuda çok ciddi olduğunuzu düşünüyorum.En azından şimdilik öylesiniz.İnşallah sizin dediğiniz gibi olurda bu proje sadece hayalde kalmaz.Bizlerde vay be demekki yapılıyormuş helal olsun deriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HabitatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/03/2009
İl: Antalya
Mesaj: 246
HabitatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 20:20
Ölçülerinizi biraz gözden geçirdikten,  yeterli bütçe ve yeterli deneyimi birleştirdikten sonra yapılmayacak bir şey değil. Yurt dışında pek çok örnekleri mevcut. Umarım bizim ülkemizde de zamanla sayı artar. Tabi boyut kadar fonksiyonelliğin önemi de unutulmamalı. Bir kaç örnek linki ekliyorum. Son resimdeki tank da modifiye ederek kullanılabilir diye düşünüyorum. Saygılar..







habitat2011-03-29 20:40:56

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EFENDİÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/04/2009
İl: Izmir
Mesaj: 2160
EFENDİÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 20:52

[QUOTE=cevdet047c]..Arkadaşlar öncelikle hepiize teşekkür ederim insan kendi düşününce sadece fikir çekirdek mahiyetinde kalıyor ama başka fikir ve düşüncelerde eklenince o çekirdek filizlenip ağaç olma yolunda ilerliyor...bigün meyvede alırız inşallah...Isıtmayı inanın dert etmeyin...şu an oturduğum ev 180m2 civarı ve en soğuk aylarda burada erzurumda 200 tl doğalgaz ödedim...sürekli yandı hiç kapatmadım yada dereceyi düşürmedim...ve evim sürekli 22 23 derecede kaldı...bi düşünün er tarafta penceresi var soğuk alıyor 180 m2 ve 200 tl en soğuk ayda ısıtıyor...bunu sağlayan çift tuğla duvar araya strafor ve dıştan mantolama...erzurumda yeni binalar ep bu şekilde yapılır...şimdi bi düşünün 50m2 hiç pencere yok...ve yalıtım biraz önce saydığımın 4 katı daha fazla...bu demektirki maksimum en soğuk ayda 100 tl ısıtma masrafını geçmez...fayans kısmına gelince akvaryum tamamen cam olacak arka kısım fayans olacakki sıkıntı olmasın...arkadaşın birisi fiber classs demiş biraz bu konuyu açarsa sevinirim...[/QUOTE]

Dediğim gibi ısınma sorunu yoksa sıkıntı yok 

Tamamını cam yaptırmanız size büyük bir maddi yük getirecektir diye düşünüyorum . 1,5 metre yükseklik istiyorsanız baya kalın cam gerekicektir cidden . Bunun yanı sıra cam dayanıklı olsa da beton kadar dayanıklı olamaz, tümünü cam yaptırmak yerine şov bölümü hariç betonarme yapılarak tasarruf edilir ve bu parayla daha kalın cam kullanılabilir diye düşünüyorum. Plexiglass için yorumum ise bu ölçülerde çok ama çok  büyük bir maliyeti olur. Plexiglass pahalı bir materyaldir .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cevdet ERDEMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2011
İl: Izmir
Mesaj: 646
Cevdet ERDEMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 00:21
Arkadaşlar gerçekten hepinize çok teşekkür ediyorum ve yorumlarınızın devamını bekliyorum...inanın çok şey öğreniyorum ve bu konuda daha bi cesaret kazanıyorum...Askerliğimi forumun reklam bölümündede reklamları olan beta akvaryumun sahibi serhat türk kardeşimle bereber yaptım ve o zaman bu fikrimi onada açmıştım...oda böyle birşeyin mümkün olacağını kendilerininde yapabileceklerini söylemişti...fakat bi boydan sonra standart cam olmuyormuş ve bi teknikle camı cama ekliyorlarmış... böyle oluncada fiat katlanıyormuş...inanın arkadaşlar bu akvaryumu hayal ettikçe heyecanlanıyorum...ençokta boyu değil ama eni heyecanlandırıyor beni...farklı türlerin koloni kurup aynı göldeki gibi doğal ortamlarındaki gibi taşların arasına girip çıktıklarını bölge edinip yer tuttuklarını düşündükçe kalbim güm güm atıyor...sağa sola yüzmelerinden dar akvaryumlarda volta atıp durmalarından 100 kat daha güzel...Rabbim böyle bi akvaryumu nasip etsin inşaallah...dileğim budur...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 00:43
[QUOTE=cevdet047c]Arkadaşlar gerçekten hepinize çok teşekkür ediyorum ve yorumlarınızın devamını bekliyorum...inanın çok şey öğreniyorum ve bu konuda daha bi cesaret kazanıyorum...Askerliğimi forumun reklam bölümündede reklamları olan beta akvaryumun sahibi serhat türk kardeşimle bereber yaptım ve o zaman bu fikrimi onada açmıştım...oda böyle birşeyin mümkün olacağını kendilerininde yapabileceklerini söylemişti...fakat bi boydan sonra standart cam olmuyormuş ve bi teknikle camı cama ekliyorlarmış... böyle oluncada fiat katlanıyormuş...inanın arkadaşlar bu akvaryumu hayal ettikçe heyecanlanıyorum...ençokta boyu değil ama eni heyecanlandırıyor beni...farklı türlerin koloni kurup aynı göldeki gibi doğal ortamlarındaki gibi taşların arasına girip çıktıklarını bölge edinip yer tuttuklarını düşündükçe kalbim güm güm atıyor...sağa sola yüzmelerinden dar akvaryumlarda volta atıp durmalarından 100 kat daha güzel...Rabbim böyle bi akvaryumu nasip etsin inşaallah...dileğim budur...[/QUOTE]

  Amin inşallah nasip olur. Lakin bana göre bu fikriniz fantaziden ileriye gitmez. Hocam sen müteahhitsin daha iyisini bilirsin fakat ; maddiyatı geçtim, ne tür beslemek istiyorsun bu önemli bu balıkların ihtiyacları olacak hadi yemini verdin temizliği nasıl yapacaksın. Filtrasyonu , ısıtmayı da geçtim bu akvaryumda herhangi bir sorun olduğunda tek başınıza  evde nasıl müdahale edeceksiniz merak ediyorum. İşin açıkçası şayet bu hayalinizi gerçekleştirebilirseniz izlediğiniz yolu bende izleyip aynısını kurmak isterim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 01:41
Filtrasyon yosun sistemiyle çok kolay aşılır geriye sadece mekanik temizlik kalır ki o da çok kolay. Pisliklerin suda çözünmesi içinse akım oluşturacak bir motor bu kadar işte.
ve camların birbirine eklenmesi olayı lamine camdır camlar arasına şeffaf plastik gibi bişey yapıştırılır çok daha sağlam olur.
mertozbulut2011-03-30 01:49:33

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cevdet ERDEMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2011
İl: Izmir
Mesaj: 646
Cevdet ERDEMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 12:26
Arkadaşlar iç dizaynı nasıl yapılmalı sizce...varmı fikri olan...çünki benim hiç bi fikrim yok bu konuda...iki taş koymayla olmaz sanırım...üç boyutlu fonlar var fakat böyle dev bi akvaryuma yapılabilir mi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ömer_Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/02/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 886
ömer_Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 13:11
Cevdet Bey hele siz bir başlayın gerisi kendiliğinden gelir.Emin olun ev yapmaktan daha zor olacak bu iş...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cevdet ERDEMÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2011
İl: Izmir
Mesaj: 646
Cevdet ERDEMÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 16:22
Banada öyle geliyor...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir