Her Şey Hayalle Başlar !


Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2008 22:02
[QUOTE=baris.aydin]Hocam merhaba;
Akvaryumunuzun boyutları ve litresi inanılmaz güzel.Ben böyle bir tanka sahip olsam Orta Amerikan Cichlidlerinden 2-3 tür karma yapardım.Eşli olarak.Hatta nadir türler bile olabilir.
Veya 10 adet Electrical Blue Jack Dempsey, 10 Aet Jack Dempsey yavrusu alıp,büyüdükçe eleyip eş tutturmak süper olurdu.Hayal edin.Electrical Blue Jack Dempseylerin süzülüşünü :)
[/QUOTE]


Barış Bey, teşekkür ederim. Bizim forumda EBJD fotoğraflarını görüp ülkemizde ve dışarıda nadir bulunan bir tür olduğunu,  üremesindeki zorluğu da öğrenince ciddi şekilde denemeyi düşünüyorum. Ancak en büyük problem sanırım sağlıklı EBDJ ve DJ leri bulabilmek. Şu an toplam 4 akvaryumum var. Bir arkadaşım da kullanmadığı akvaryumu yarın verecek bana. Burada tanıtımını yaptığım akvaryumu flavus, afra cobue, polit, mpanga  gibi daha az bulunan türlere ayıracağım. Dershanedeki 400 litrelik olanı EBDJ ler için ayırabilirim.
Bakalım günler neler gösterecekSmile

Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Erdal HocaÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,10749[/C]
Kayıt: 01/05/2006
İl: Mugla
Mesaj: 5214
Erdal HocaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2008 22:07
[QUOTE=halongan]Erdal abi plajdan biraz daha kum alman lazım abi, eğer fotoğraftakine benzer birşey yapmak istiyorsan.Smile

Kumu doldurduktan sonra taşları böyle tepsiye serer gibi değil. Asimetrik, üst üste ve dağınık koy abi, sonra kumu kayaların üstüne doğru at. Gerçi bir süre sonra Malawiler vermiş olduğun şekli bozacaklar ama olsun gözün görsün nasıl durduğunu.

[/QUOTE]


Halis teşekkürler. Kum konusunda çok ciddi bir değişiklik yapmak üzereyim zaten. Dershanedeki yaz kurslarının bitmesini bekliyorum. Çok ince 2 farklı kum buldum. Bol miktarda varLOL Şimdilik küçük bir akvaryuma yarı yarıya o kumlardan  koydum. Öğretmenlerle anket yapıyorum. Hangisi daha çok oy alırsa onu kullanacağım ya da ikisini karıştırıp kullanabilirim.Smile İş o aşamaya gelince söylediklerini dikkate alacağım. Hatta Refet'in kurduğu akvaryumda olduğu gibi altına strafor koyup kayaları yerleştirdikten sonra kumu koymayı deneyeceğim. En az 2 günüme mal olacakConfused. Ama yapacağım.Smile

Saygılar,





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir