herkese merhaba


cerniaÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2013
İl: Antalya
Mesaj: 2
cerniaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 15:31
ben antalya alanyada ikamet ediyorum
yaklaşık bir aylık bir düşünme sürecinden sonra birakvaryum edin meye ve balık bakmaya kararverdim akvarum.com adresinde temel bilgileri bulduktan sonra kendime bir akvaryum silikonu aldım ve akvaryum için cam siparişi verdim boyutları genişlik 50cm en 20cm yükseklik 40cm 4mm lik cam olarak yapıma başlıyorum sitedeki hesaplayıcı dan 40 litre toplam hacim oldugunu hesapladım kullanmam gereken diger malzemeler konusunda yardımlarızın bekliyorum bu hobiyi daha eskiden başlayanların tecrübelerinde faydalanmak isterim özellikle elektirikli aletlerde hangi markalar iyidir ve çalışma gerilimleri 12v veya daha düşük olanı varmıdır elektirik kaçagı durumunda balıkların zarar görmesini istemem ışıklandırmayı led yapacagım akvaryum için hangirenkler daha iyi olur kullana bilecegim renkler beyaz kırmız mavi yeşil ve ara renkleri kolaylık la elde edebilirim birde bura ya nasıl resim ekleyebilirimcernia2013-05-17 15:53:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

çagribeyÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2013
İl: Afyon
Mesaj: 1184
çagribeyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 15:39
 İç flitre ve ısıtıcı gerekli.
 Isıtıcı atman tetra veya jager olsun. İç flitre pek önemli değil.
 Bitkili mi olcak bitkisiz mi ona karar verirseniz ve hangi balık bakacağınızı söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz. Ve 2 mesaj hakkınız var bugünlük konuyu  yeni üye forumunda açarsanız mesaj hakkı sınırsız olur.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

closerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/06/2009
İl: Balikesir
Mesaj: 761
closerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2013 15:47
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Madem bu işe başlamaya karar verdiniz, bitkili bir akvaryum kurmanızı tavsiye ediyorum. Fakat 50 cm ve 40 lt hacim için ışıklandırma biraz zor olacak sizin için. 40 lt için size 24 - 30 w ışıklandırma yetecektir. Ama kapağınızı buna göre dizayn etmelisiniz. Isıtıcı olarak 50 w ısıtıcı yeter. Siz voltaj olayına girmeyin, herhangi bir akvaryumcudan 50 w ısıtıcı alabilirsiniz. Piyasaya çin malları hakim biliyorsunuz. Ama kalitelileri de var tabiki. Filtre olarak şelale filtre alın derim. Dibe siyah bitki kumu koyarsanız görsel açıdan çok güzel durur. Kumu da aldıktan sonra suyunuzu doldurun ve bitki siparişi verin. Bitkilerin dibine misket gübre ekebilirsiniz. Sistemi oturttuktan sonra da balık koyarsınız. Ama lütfen balık koymada acele etmeyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir